Τι τύπο ελαστικών πρέπει να επιλέξεις για το αυτοκίνητο σου!

by theman
ti-tipo-elastikwn-prepei-na-xrisimopoieis the-man.gr

Η δημιουργία και η επιλογή ελαστικών στις μέρες μας έχει γίνει ολόκληρη επιστήμη στον κόσμο των αυτοκινήτων. Έχουμε ξεφύγει από τα απλά, κοινά ελαστικά από καουτσούκ και έχουμε περάσει στην εποχή όπου τα λάστιχα είναι σχεδιασμένα βάσει συνδυασμού χάλυβα, υψηλής τεχνολογίας υφασμάτων και ελαστικών μειγμάτων.

Αρχικά γνωστά ως cross-ply λάστιχα- πλέον τα αποκαλούμε ακτινωτά- αποτελούν το πρότυπο της σύγχρονης βιομηχανίας, προσφέροντας πολλά πλεονεκτήματα όσον αφορά τόσο την αντοχή στη ζέστη όσο και στην ακαμψία.

Από ότι έχεις καταλάβει, όμως, το the-man.gr έχει να σου προτείνει διάφορους τύπους ελαστικών που προσφέρουν και καλύτερες επιδόσεις και ασφάλεια!

 

Ποια ελαστικά να διαλέξεις για το αμάξι σου!

 

Ασύμμετρα λάστιχα

asimmetra-elastika

Τα ασύμμετρα λάστιχα είναι σχεδιασμένα κατά κύριο λόγο για σεντάν και σπορ αυτοκίνητα! Τα πλεονεκτήματα τους είναι ότι είναι αθόρυβα, έχουν άριστη αντίσταση σε υγρούς δρόμους και ως αποτέλεσμα είναι και σταθερότερα.

Τα μειονεκτήματα, από την άλλη, είναι ότι έχουν μικρό προσδόκιμο ζωής, έχουν μαλακά πλαϊνά- που τα καθιστούν ευαίσθητα σε περίπτωση σύγκρουσης και δεν είναι τόσο οικονομικά.

Το inside και outside που υπάρχει στις ενδείξεις είναι για να δηλώσουν τη σωστή φορά που πρέπει να τοποθετηθούν.

Κατευθυντικά λάστιχα

kateuthintika-elastika

Σχεδιασμένα για σπορ αυτοκίνητα, τα συγκεκριμένα έχουν άριστη κινητική ικανότητα, εξαιρετικό κράτημα σε χιονισμένο και ολισθηρό δρόμο. Επίσης, έχουν αξιόπιστη συμπεριφορά στις υψηλές ταχύτητες.

Στον αντίποδα και σε αυτά είναι ότι έχουν μαλακά πλαϊνά, φθείρονται γρηγορότερα και δεν είναι ιδιαίτερα οικονομικά. Το σχήμα που έχουν σαν βέλος, υποδηλώνουν τη φορά τοποθέτησης τους!

Αν σου αρέσουν οι εξορμήσεις σε μέρη όπου έχει μπόλικο χιόνι, αυτή είναι η επιλογή σου!

Πολύ- κατευθυντικά ελαστικά

multi-directional-lastixa

Η διαφορά τους από τα κατευθυντικά είναι ότι είναι σχεδιασμένα με τον ίδιο τρόπο τόσο στην εξωτερική όσο και στην εσωτερική τους πλευρά. Αυτός ο σχεδιασμός τα επιτρέπει να περιστρέφονται προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Μπορείς να τα περάσεις σε οποιοδήποτε είδος αμαξιού, χωρίς να υπάρχει διαφορά στην απόδοση.

Είναι πιο οικονομικά από ότι τα παραπάνω μιας και είναι πιο απλός ο σχεδιασμός τους. Όμως το μειονέκτημα είναι ότι εξαιτίας αυτού δεν προσαρμόζονται εύκολα με τις μεταβαλλόμενες συνθήκες του δρόμου. Είναι πολύ σταθερά σε στεγνό δρόμο, αλλά δεν τα πάνε καλά με τον βρεγμένο.

Η απόδοση είναι επίσης μέτρια. Είναι η καλύτερη λύση αν ψάχνεις κάτι οικονομικό λόγο στενότητας!

Κατευθυντικά/ Ασύμμετρα λάστιχα

kateuthintika-asimmetra-elastika

Τα κατευθυντικά/ ασύμμετρα είναι ο καλύτερος συνδυασμός όλων των καλών χαρακτηριστικών των υπόλοιπων ελαστικών. Έχει το “V” σχήμα στο κατευθυντικό πέλμα, το οποίο βοηθάει στην απομάκρυνση του νερού από το λάστιχο.

Εξαιτίας των χαρακτηριστικών που παίρνει από το ασύμμετρο, έχει παράλληλα και πολύ καλές αντιδράσεις σε ξηρές καιρικές συνθήκες.

Related Posts