bitdefender antivirus plus

Τα 7 καλύτερα antivirus της χρονιάς!

by theman

Κάθε υπολογιστής που έχει συνεχής πρόσβαση στο Internet πρέπει να προστατεύεται από ιούς για την καλύτερη λειτουργία του. Δεν θα πρέπει όμως να βασίζεσαι τον Windows Defender της Microsoft που έχει ήδη το pc σου. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις κάποιο από τα καλύτερα antivirus της φετινής χρονιάς!

Μπορεί να χρειάζεται να πληρώσεις για να έχεις ένα καλό antivirus, αλλά σε σχέση με το Windows Defender του οποίου τα ποσοστά προστασίας έχουν πέσει κάτω από το 90% θα έχεις ήσυχο το κεφάλι σου.

Ακόμη κι αν κωλύεσαι να δαπανήσεις χρήματα για την προστασία του pc σου θα πρέπει να σκεφτείς ότι υπάρχουν ιοί που μπορούν να κάνουν μεγάλη ζημιά στο λειτουργικό σου, με αποτέλεσμα να πρέπει να δώσεις στην καλύτερη περίπτωση ένα 50άρικο για format. Ποιες είναι όμως οι καλύτερες επιλογές που μπορείς να κάνεις;

 

Τα καλύτερα antivirus που μπορείς να προμηθευτείς!

 

7. Webroot SecureAnywhere Antivirus

laptop pc antivirus

Το Webroot SecureAnywhere AntiVirus είναι ότι πιο ελαφρύ μπορείς να βάλεις σε ένα pc/laptop. Ο χρόνος που θα χρειαστείς για να κάνεις την εγκατάσταση του είναι μόλις μερικά δευτερόλεπτα, τα τα αρχεία που αποθηκεύονται στον σκληρό σου είναι 2MB. Εξίσου σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχουν ογκώδεις ενημερώσεις οι οποίες επηρεάζουν το εύρος ζώνης της μετάδοσης δεδομένων.

Επίσης, εκτός από προστασία παρέχει και antiphishing σε πραγματικό χρόνο, παρακολούθηση του τείχους προστασίας και της σύνδεσης του δικτύου και ενισχυμένο λογισμικό κατά των ransomware.

Μπορεί να μην είναι από τα πιο γνωστά προϊόντα αλλά το ότι η εταιρεία σου δίνει την δυνατότητα να πάρεις πίσω τα χρήματα σου έπειτα από μία δοκιμαστική περίοδο 70 ημερών είναι σίγουρα ένα μεγάλο μπόνους! Δες ακόμη τα 7 καλύτερα & οικονομικά Laptop που θα βρεις στην αγορά!

6. Trend Micro Antivirus+ Security

Trend Micro Antivirus

Το Trend Micro Antivirus + Security είναι ένα πολύ ικανό πακέτο προστασίας από ιούς και φυσικά αρκετά εύκολο στη χρήση, με antispam και ολοκαίνουργια ransomware προστασία.

Τα κορυφαία εργαστήρια δοκιμών το εκτιμούν ιδιαίτερα για την προστασία που προσφέρει, αλλά η AV-Comparatives του δίνει χαμηλό βαθμό όσον αφορά τα ψευδή alerts που δίνει και λόγω του ότι επιβραδύνει τον υπολογιστή, πράγμα στο οποίο όμως δεν συμφωνεί και η AV-Test.

Σε γενικές γραμμές, τα επίπεδα προστασίας φαίνονται παρόμοια με αυτά του Bitdefender, τα ψευδή alerts είναι μόνο οριακά υψηλότερα σε σχέση με τις υπόλοιπες προτάσεις και δεν επιβραδύνει υπερβολικά το σύστημα.

5. Panda Antivirus

panda antivirus

Μπορείς να κάνεις εγγραφή στο Panda Free Antivirus χρησιμοποιώντας μόνο το email σου. Από εκεί και πέρα το πρόγραμμα θα αλλάξει την αρχική σελίδα του προγράμματος περιήγησης που έχεις αλλά και τις σελίδες αναζήτησης, ενώ επίσης εγκαθιστά μια γραμμή εργαλείων για να μπλοκάρεις διάφορες URL.

Το πρόγραμμα είναι εύκολο στη χρήση και αρκετά αξιόπιστο ώστε να προστατεύσει το pc σου. Το AV-Test δίνει στο Panda με αρκετά υψηλή βαθμολογία για την προστασία που προσφέρει, αλλά ακόμη κι αν ένα κολλήσεις κάποιον ιό ένα bootable Rescue Kit θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από αυτόν.

4. Norton Security Standard

programmata prostasias upologiston

Το Norton Security Standard είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα πακέτα της συγκεκριμένης λίστας, καθώς συνδυάζει το antivirus, την προστασία περιήγησης, το τείχος προστασίας (firewall), τη διαχείριση των κωδικών πρόσβασης, αλλά έχει και πολλά ακόμη χαρακτηριστικά.

Είναι ένας εξαιρετικός blocker URL ο οποίος απαγορεύει την είσοδο σε κακόβουλους ιστότοπους και μπλοκάρει τα αρχεία που δεν εμπιστεύεται. Προφανώς όμως αυτό είναι αρκετά εκνευριστικό όταν θέλεις να κατεβάσεις κάτι ή να στείλεις κάποιο αρχείο.

3. Kaspersky Antivirus

Kaspersky Antivirus

Το Kaspersky Anti-Virus είναι ένα πακέτο ασφαλείας που αποσκοπεί στην απομάκρυνση των απειλών από το σύστημα του υπολογιστή σου. Είναι από τα πιο δημοφιλή εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά αυτό δυστυχώς έχει κάνει τους δημιουργούς του να αυξάνουν την τιμή πώλησης του.

Βέβαια, αξίζει τα λεφτά του και αυτό το αποδεικνύουν και τα τεστ που έχει περάσει στο AV-Comparatives. Προσφέρει προστασία της ιδιωτικής σου ζωής, ασφαλή αποθήκευση και φυσικά συγχρονισμό των κωδικών πρόσβασης και των αρχείων που έχεις στον υπολογιστή σου.

Αν όμως ψάχνεις κάτι πιο οικονομικό από την ίδια εταιρεία μπορείς να επιλέξεις κάποιο από τα προϊόντα του Kaspersky Internet Security.

2. F-Secure Antivirus

kalutera antivirus 2017

Το συγκεκριμένο antivirus είναι αρκετά απλό στην λειτουργία του, αλλά και αρκετά ελαφρύ για τον υπολογιστή σου, πράγμα πολύ χρήσιμο για τα laptops που δεν μπορούν να σηκώσουν ένα βαρύ λογισμικό.

Έχει πάρει αρκετά καλή βαθμολογία στο AV-Test και γενικά σημειώνει υψηλό σκορ και στο AV-Comparatives, χωρίς να είναι από τα ακριβά προϊόντα.

Η διεπαφή που υπάρχει με τον χρήστη είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα του F-Secure Antivirus. Είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση, ελαφρύ, και ως επί το πλείστον δεν χρειάζεται να επέμβεις εσύ στο οτιδήποτε για να μπλοκάρει τους ιούς. Το εγκαθιστάς δηλαδή στην αρχή και έπειτα είναι σαν να μην υπάρχει.

1. BitDefender Antivirus Plus

bitdefender antivirus plus 2017

Το BitDefender Plus θεωρείτε το πιο ακριβές και αξιόπιστο από σχεδόν όλους τους ανεξάρτητους testers.  Μπλοκάρει την πρόσβαση σε κακόβουλους ιστότοπους, με αποτέλεσμα να διατηρεί ασφαλείς τις online συναλλαγές που κάνεις.

Επιπλέον, προστατεύει από απάτες «phishing» και σε ειδοποιεί για κακόβουλους συνδέσμους που εμφανίζονται στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

(Κατέβασε Δωρεάν) τη δοκιμαστική έκδοση 30 ημερών!

Έχει όμως και ένα αρνητικό το οποίο αφορά το anti-ransomware module το οποίο αφενός προσφέρει καλή προστασία σε όλο το εύρος, αλλά μερικές φορές μπορεί να μπλοκάρει διάφορα ασφαλή προγράμματα. Σε γενικές γραμμές όμως έχει εξαιρετικές επιδόσεις και αρκετά μπόνους χαρακτηριστικά που δεν έχουν τα υπόλοιπα antivirus.

Related Posts