Όσα πρέπει να ξέρεις για την αντρική ενυδάτωση προσώπου!

by theman

Η περιποίηση του αντρικού δέρματος δεν είναι πλέον ένα θέμα για το οποίο θα πρέπει να ντρέπεσαι. Στις γυναίκες αρέσουν οι άντρες που προσέχουν τον εαυτό τους και την εμφάνιση τους. Άλλωστε όταν μιλάμε για ενυδάτωση προσώπου εννοούμε μία φυσική ανάγκη του προσώπου σου.

Για να σου δώσω να καταλάβεις. Το να μην βάζεις ενυδατική στο πρόσωπο σου είναι σαν να έχεις ένα ακριβό ζευγάρι δερμάτινα παπούτσια, τα οποία φοράς συνεχώς αλλά ποτέ δεν τα φροντίζεις. Το αποτέλεσμα θα είναι να χαλάσουν. Έτσι, λοιπόν και η επιδερμίδα του προσώπου σου χρειάζεται την κατάλληλη φροντίδα. Το ενυδατωμένο δέρμα θα δείχνει πιο υγιές, λαμπερό και νεανικό.

 

Όσα χρειάζεται να ξέρεις για την σωστή ενυδάτωση του προσώπου σου

Γιατί να χρησιμοποιήσω μία ενυδατική κρέμα;

άντρας βάζει αντρική ενυδατική κρέμα

Κατά την διάρκεια της ημέρας φυσικοί παράγοντες, όπως ο ήλιος, ο αέρας, η σκόνη επηρεάζουν τα επίπεδα ενυδάτωσης στο δέρμα σου, και πόσο μάλλον στο πρόσωπο σου που είναι συνεχώς εκτεθειμένο. Ως αποτέλεσμα το δέρμα γίνεται πιο ξηρό, χάνει την λάμψη του και γεμίζει ρυτίδες πιο εύκολα. Μία ενυδατική κρέμα λοιπόν θα δώσει στο πρόσωπο σου όλα αυτά τα χαμένα στοιχεία και θα επαναφέρει τα λάμψη του.

Καθάρισε το πρόσωπο σου

άντρας πλένει το πρόσωπο του

Το πρώτο βήμα για την σωστή ενυδάτωση είναι να καθαρίσεις το πρόσωπο σου. Το βήμα αυτό γίνεται ακόμη πιο σημαντικό εάν το επάγγελμα σου έχει άμεση επαφή με σκόνες. Ακόμη όμως και να δουλεύεις σε κάποιο γραφείο πρέπει να καθαρίζεις το πρόσωπο σου. Το ιδανικότερο θα ήταν να επιλέξεις ένα ειδικό σαπούνι καθημερινού καθαρισμού. Με το σαπούνι αυτό θα δεις τα μαύρα στίγματα στο πρόσωπο σου να μειώνονται. Μην αμελήσεις αυτό το βήμα αφού θα έχεις ένα αντίθετο αποτέλεσμα, το δέρμα σου θα γίνει λιπαρό και δεν θα δεις κάποιο αποτέλεσμα. Δες επίσης οι 10 καλύτερες αντρικές ενυδατικές κρέμες προσώπου!

Στέγνωσε το πρόσωπο σου

άντρας σκουπίζει το πρόσωπο του μετά από καθαρισμό προσώπου

Μετά το πλύσιμο του προσώπου σου φρόντισε να στεγνώσεις το πρόσωπο σου πολύ καλά. Πάρε μία καθαρή και μαλακή πετσέτα και με απαλές κινήσεις σκούπισε το πρόσωπο σου. Εάν δεν το στεγνώσεις η ενυδατική δεν θα δράσει σωστά αφού δεν θα απορροφηθεί όπως πρέπει από το πρόσωπο και θα αφήσει μία ανεπιθύμητη γυαλάδα.

Δες επίσης οι 7 καλύτερες αντρικές ενυδατικές κρέμες σώματος!

Κάθε πότε να απλώνεις την ενυδατική σου

άντρας βάζει ενυδατική κρέμα προσώπου

Το ιδανικό είναι να απλώνεις την ενυδατική σου το πρωί που θα πλυθείς και το βράδυ μετά το μπάνιο. Απλώνοντας την το πρωί θα βοηθήσεις το δέρμα σου να δείχνει πιο λαμπερό ενώ το βράδυ θα βοηθήσεις στην ανάπλαση του δέρματος σου και θα αποτρέψεις την πρόωρη γήρανση.

Χρησιμοποίησε μικρή ποσότητα

άντρας με ενυδατική προσώπου

Δες επίσης τα 10 καλύτερα λάδια περιποίησης για γένια!

Χρησιμοποίησε μια μικρή ποσότητα ενυδατικής κρέμας για να απλώσεις στο πρόσωπο σου. Βάλε λίγη στα δάχτυλα του ενός χεριού και άπλωσε την στο πρόσωπο σου. Δώσε προσοχή στο μέτωπο σου και γύρω από τα μάτια αφού εκεί παρουσιάζουν οι άντρες τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Σε περιοχές όπως η μύτη που έχουν τάση για ακμή, πρόσθεσε λιγότερη ποσότητα ενυδατικής κρέμας. Εάν έχεις γένια ή γενικά τρίχες στο πρόσωπο μπορείς επίσης να βάλεις ενυδατική, αν και θα ήταν προτιμότερο να διαλέξεις ένα προϊόν κατάλληλο για την περιποίηση εκείνης της περιοχής.

Related Posts