anthropos iliovasilema

Κάνε αυτές τις 5 ερωτήσεις στον εαυτό σου για να γίνεις επιτυχημένος!

by theman

Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα από τα πανίσχυρα εργαλεία ενός άντρα, την συζήτηση με τον εαυτό του. Για να γίνεις επιτυχημένος πρέπει να είσαι δυνατός ψυχικά. Αυτό θέλει στις στιγμές που ψάχνεις απαντήσεις να βασίζεσαι στον εαυτό σου με τις σωστές ερωτήσεις.

Ρώτα σήμερα τον εαυτό σου για να γίνεις επιτυχημένος!

Σε πάρα πολλά τρομερά βιβλία βελτίωσης και επιτυχίας υπάρχει ένα κοινό. Μιλάνε και προτείνουν την συζήτηση με τον εαυτό σου σαν ένα μεσο συγκέντρωσης. Θα σας πω λοιπόν μερικές απο τις καλύτερες ερωτήσεις που μπορείτε να σκεφτείτε. Θέλεις και άλλες συμβουλές για επιτυχία; Δες επίσης: 10 Πράγματα που κάθε επιτυχημένος άνδρας πρέπει να κάνει!

1. Είμαι ευτυχισμένος;

anthropos iliovasilema

Πιστεύω η σημαντικότερη ερώτηση από όλες. Δεν μιλάω όμως για υλική ευτυχία. Δηλαδή εκείνη που έρχεται απο εξωτερικούς παράγοντες όπως τα λεφτά ή κάποιο άτομο. Η εσωτερική ευτυχία είναι κάτι που επιτυγχάνεται από λίγους και συνήθως αρχίζει με το εξής, να εκτιμάς ότι έχεις, ακόμα και τα μικρότερα πράγματα. Για αυτό γίνε πραγματικά ειλικρινής με τον εαυτό σου και απάντα ρεαλιστικά. Άμα η απάντηση είναι όχι, δράσε τώρα και μην χάνεις χρόνο.

2. Συγκεντρώνομαι στα σωστά πράγματα;

grafiko ekneurismeno atomo

Είναι πολύ έυκολο να χάσεις την μπάλα δίνοντας αξία σε πράγματα που δεν έχουν σημασία. Πιστέψτε με το έχω κάνει αμέτρητες φορές στο παρελθόν. Μπορεί να είναι ένας εκνευρισμός για κάτι ασήμαντο όπως η κίνηση ή ένας τσακωμός. Σου παίρνει την προσοχή απο τα πραγματικά σημαντικά πράγματα. Για αυτό όταν νιώθεις περίεργα ρώτα τον εαυτό σου και θα δεις οτι αυτό που σε προβληματίζει συνήθως δεν έχει πραγματική δύναμη πάνω σου. Έτσι ξεκαθαρίζεις το τοπίο και την σκέψη σου.

3. Τι θέλω πραγματικά να πετύχω;

tokso toskovolia veli

Είναι έυκολο να χαθεί ο στόχος ή το όνειρο μερικές φορές υπερκαλυπτόμενος απο μικρότερους στόχους όπως μια προσωρινή ζήτηση για χρήματα. Άλλο βέβαια να επενδύσεις αυτά τα λεφτά για το όνειρο σου. Ξεκαθάρισε τις μεγαλύτερες σου επιθυμίες εσωτερικά και μετά άρχισε την δουλειά. Το να έχεις ένα ξεκάθαρο όνειρο ή στόχο σου δίνει ζωή και κάτι που γουστάρεις να κυνηγάς. Αρκεί η απάντηση σου να είναι ειλικρινής και να μην ψεύδεσαι στον εαυτό σου. Θέλεις συμβουλές για επιτυχία; Δες επίσης: 5 Ασκήσεις για να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου για την ευτυχία & την επιτυχία!

4. Βγαίνω απο την ασφαλή ζώνη μου ή ψάχνω μέσες λύσεις;

asfalis zoni risko epitihia

Πολλές φορές καταλήγουμε υποσυνείδητα να κοροιδεύουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς. Η πραγματική βελτίωση, ανάπτυξη και ξεπέραση ενός εμποδίου έρχεται μόλις είμαστε διατεθειμένοι να ρισκάρουμε και να βγούμε απο την ασφαλή μας ζώνη. Έχει τύχει να πέισω τον εαυτό μου για μικρές νίκες όπως τις λέω και στην συνέχεια να δω οτι δεν ήταν οι πραγματικές λύσεις. Φοβάσαι τα αεροπλάνα για παράδειγμα; Η λύση δεν είναι να μην μπεις ποτέ σε ένα. Αλλά να προσπαθήσεις να το αντιμετωπίσεις πετώντας.

5. Μήπως φταίω εγώ για τις συνθήκες  που με δυσαρεστούν;

antras kathreftis gelaei

Σαν άνθρωποι πολλές φορές νιώθουμε λες και πράττουμε σωστά σχεδόν πάντα. Ωστόσο πολλές φορές δημιουργείται το εξής παράλογο επιχείρημα. Για ότι μου συμβαίνει το φταίξιμο πάει άλλου και όχι στο τι μπορώ να κάνω εγώ. Δυστυχώς το έχω ακούσει ή παρατηρήσει σε πολλά άτομα μαζί με τον εαυτό μου πριν κάτι χρόνια. Όταν κάτι συνεχίζεται να γίνεται για καιρό ίσως έχει έρθει η ώρα να εξετάσεις και τη δική σου πιθανότητα για ευθύνη. Δεν φταίνε πάντα οι άλλοι.

Το να γίνεις επιτυχημένος δεν είναι έυκολο. Ωστόσο η αυτοβελτίωση και η ψυχική δύναμη είναι φοβερά εργαλεία για να το πετύχουμε. Κάνε ειλικρινή διάλογο με τον εαυτό σου και θα ανακαλύψεις και θα συνειδητοποιήσεις πράγματα που δεν θα φανταζόσουν ποτέ.

Related Posts