ανδρική κολόνια

Πως να επιλέξεις το κατάλληλο ανδρικό άρωμα για εσένα!

by theman

Το άρωμα κάθε άντρα είναι ένα αόρατο κομμάτι του προσωπικού του στυλ και έχει μεγάλη σημασία στον τρόπο που τον βλέπουν και τον θυμούνται οι άνθρωποι. Η αίσθηση της όσφρησης είναι από τις δυνατότερες που έχουμε για αυτό και πολλές φορές μια συγκεκριμένη μυρωδιά μας ξυπνάει αναμνήσεις.

Η μυρωδιά ενός άντρα είναι μοναδική και χαρακτηριστική για τον καθένα. Το φυσικό του άρωμα σε συνδυασμό με την κολόνια που έχει επιλέξει δημιουργεί μια ξεχωριστή αίσθηση που διαφέρει από αυτή των υπολοίπων. Είναι σημαντικό λοιπόν να διαλέξεις ένα άρωμα που σου ταιριάζει και αναδεικνύει τη φυσική σου μυρωδιά και το προσωπικό σου στυλ. Το man.gr σου έχει μερικά tips για το πως να επιλέξεις τη κατάλληλη για εσένα κολόνια!

Tips για το πως να διαλέξεις την ιδανική για εσένα κολόνια!

 

Λάβε υπόψιν το φυσικό σου άρωμα

άντρας μυρίζει κολόνια

Μια κολόνια που σε πρώτη φάση μπορεί να σου αρέσει δεν είναι απαραίτητα και η κατάλληλη για εσένα. Όταν βάζεις κολόνια δημιουργούνται χημικές αντιδράσεις στο δέρμα σου που αλλάζουν λιγάκι την οσμή μιας κολόνιας. Αυτό συμβαίνει γιατί τα συστατικά της αναμιγνύονται με το φυσικό σου άρωμα και εν τέλει αλλάζει το άρωμα σε έναν μικρό βαθμό.

Για αυτό είναι καλό όταν δοκιμάζεις μια κολόνια να την αφήνεις αρκετές ώρες πάνω σου ώστε να βεβαιωθείς ότι εξακολουθεί να έχει την μυρωδιά που επιθυμείς, ακόμα και με το πέρασμα της ώρας.

Δες επίσης: 9 Ανδρικές κολόνιες με άρωμα που διαρκούν για ώρες!

Δοκίμασε σωστά ένα άρωμα

άντρας δοκιμάζει κολόνιες σε μαγαζί

Το άρωμα περνάει από διαφορετικές φάσεις από τη στιγμή που το εφαρμόσεις στο δέρμα σου. Η αρχική μυρωδιά μια κολόνιας συνήθως είναι πιο έντονη και ‘χυπάει’ στη μύτη ενώ με τη πάροδο του χρόνου αναμιγνύεται με το φυσικό σου άρωμα και αλλάζει.

Καλό θα ήταν λοιπόν να δοκιμάσεις μια κολόνια ψεκάζοντας μικρή ποσότητα στον καρπό σου και αφήνοντας την πάνω σου για αρκετή ώρα ώστε να δεις πως εξελίσσεται η μυρωδιά της πάνω σου. Άφησε την πάνω σου για αρκετά λεπτά ή και ώρες αν είναι δυνατόν και φρόντισε να ελέγχεις τη μυρωδιά σε τυχαίες φάσεις χωρίς να έχεις μυρίσει κάποια άλλη κολόνια πριν.

Δες επίσης: Τι πρέπει να ξέρεις για τα ανδρικά αρώματα!

Απόφυγε το να δοκιμάζεις πολλές κολόνιες μαζί

άντρας κρατάει κολόνια

Η ποικιλία αρωμάτων που υπάρχει στην αγορά είναι χαοτική και μπορεί να σε μπερδέψει. Προτίμησε να μη δοκιμάζεις 10 κολόνιες ταυτόχρονα καθώς θα μπερδευτείς και δε θα έχεις αντικειμενική άποψη πάνω στο άρωμα της καθεμίας. Δοκίμαζε το πολύ μέχρι 4 κάθε φορά και σε διαφορετικά σημεία μακρινά μεταξύ τους.

Δες επίσης: 7 Κλασικές ανδρικές κολόνιες που δε θα σε απογοητεύσουν ποτέ!

Βασίσου περισσότερο στη δική σου κρίση για να διαλέξεις άρωμα

άντρας βάζει κολόνια

Δεν είναι τυχαίο που πολλά αρώματα που δόθηκαν ως δώρα έμειναν σε ένα ράφι του σπιτιού. Εσύ είσαι το σωστότερο άτομο που μπορεί να αποφασίσει για το αν σου ταιριάζει μια κολόνια ή όχι. Σίγουρα μπορείς να ζητήσεις απόψεις δικών σου ανθρώπων για να ενισχύσεις ή να αμφισβητήσεις την απόφαση σου, καλό θα ήταν όμως να βασιστείς περισσότερο στη δική σου γνώμη.

Δες επίσης: Πως να επιλέξεις το σωστό άρωμα online!

Extra tips για τα ανδρικά αρώματα

ανδρική κολόνια

  • Ψέκαζε την κολόνια σου σε ξηρό δέρμα, κατά προτίμηση αμέσως μετά το ντουζ.
  • Τοποθέτησε την κολόνια σε θερμά σημεία του σώματος όπως ο λαιμός, η κάτω γνάθος, το στήθος, το αντιβράχιο και τον εσωτερικό αγκώνα. Σε αυτά τα σημεία θα διατηρηθεί περισσότερο το άρωμα. Διάλεξε όμως 2-3 σημεία από όλα αυτά και απόφυγε να βάλεις σε όλα καθώς αυτό θα ήταν υπερβολή.
  • Πρόσεξε να μη ψεκάζεις κολόνια πάνω στα ρούχα σου ή πάνω σε διάφορα αξεσουάρ όπως ρολόγια, σταυρούς κλπ καθώς μπορεί να λεκιάσουν.

Related Posts