petiximeni omada

Πως να βγεις από το comfort zone σου και να γίνεις καλύτερος!

by theman

Ως άντρες πρέπει να βελτιωνόμαστε σε σταθερή βάση για να μένουμε στην κορυφή. Για να γίνει όμως πραγματική ωρίμανση και βελτίωση πρέπει να κάνουμε κάτι πολύ σημαντικό, να βγαίνουμε από το comfort zone μας. Δοκίμασε αυτά τα tips για να το καταφέρεις και να γίνεις καλύτερος.

3 Tips για να βγεις από το comfort zone σου!

Comfort zone λέμε την περιοχή όπου νιώθουμε άνετοι και ασφαλείς. Όμως πολλές φορές αυτή η ζώνη μπορεί να δρα σαν φυλακή εμποδίζοντας μας από την πραγματική βελτίωση και ανάπτυξη. Για αυτό τον λόγο καλό είναι να βγαίνουμε από αυτή μερικές φορές δοκιμάζοντας τα όρια μας. Τότε μόνο ωριμάζουμε ουσιαστικά. Θέλετε περισσότερες συμβουλές για βελτίωση; Δείτε επίσης : Αν κάνεις αυτά τα πράγματα στα 20 θα είσαι καλύτερος όταν γίνεις 40!

1. Δοκίμασε νέα πράγματα

anthropos skarfalonei asteria ouranos

Όταν βρισκόμαστε στην ζώνη άνεσης μας, καταλήγουμε να κάνουμε τα ίδια και τα ίδια πράγματα. Πολλές φορές δεν είναι κακό, ωστόσο για έναν άντρα που θέλει να αναπτυχθεί προς το καλύτερο, ίσως να είναι.

Ένας τρόπος να ξεφύγεις από αυτό είναι να αρχίσεις να δοκιμάζεις και να κάνεις καινούργια πράγματα. Κάνοντας το αυτό, βάζεις νέες προκλήσεις στον εαυτό σου, κάτι που οδηγεί συνήθως σε βελτίωση. Μπορεί να είναι μαθήματα κιθάρας ή μία ξένη γλώσσα. Το σημαντικό είναι οτι μπαίνεις σε καταστάσεις που δεν έχεις συνηθίσει και σπας τα όρια σου.

2. Αντιμετώπισε τους φόβους σου

anthropos megalo ipsos papoutsia

Θα σου θέσω το εξής παράδειγμα. Θέλεις να δοκιμάσεις κάτι άλλα στο τέλος καταλήγεις να μην το κάνεις επειδή φοβάσαι. Συμβαίνει σε όλους μας. Μπορεί να είναι κάποια φοβία όπως η υψοφοβία. Ή μια απόφαση όπως το να πας να μείνεις μόνος σου. Γενικότερα πράγματα που μας φοβίζουν και στο τέλος τα αφήνουμε.

Όμως κάθε φορά που λέμε όχι στο αεροπλάνο λόγω του φόβου ή που συνεχίζουμε μια σχέση επειδή φοβόμαστε τι θα συμβεί όταν χωρίσουμε, είναι σαν να πατάμε pause στην ανάπτυξη μας. Δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσεις όλους τους φόβους σου με την μια. Άρχισε άπο έναν και πήγαινε το σιγά σιγά, χωρίς όμως να σταματάς ή να εγκαταλείπεις. Τότε θα ωριμάσεις πραγματικά προς το καλύτερο.

3. Σταμάτα να σκέφτεσαι το αν

antras apelpismenos

Το μυαλό μας πολλές φορές τείνει να σκέφτεται το χειρότερο σενάριο. Συνήθως αρχίζει με το αν. Σκέψεις όπως ναι άλλα αν γίνει αυτό τότε τι θα κάνω. Ή αν με πιάσει άγχος κατά την παρουσίαση θα γίνω ρεζίλι. Τέτοιες σκέψεις μόνο κακό μπορούν να προκαλέσουν. Πολύ πιθανόν κιόλας να σε αποτρέψουν από πολλά πράγματα που πρέπει ή θα ήθελες να κάνεις. Το να μην προσπαθείς όμως γιατί φοβάσαι μην αποτύχεις είναι ήττα από μόνο του. Όπως είχα ακούσει παλαιότερα, άμα δεν παίξεις δεν μπορείς να κερδίσεις.

Μην αφήσεις τις αρνητικές σου σκέψεις να σε αποτρέψουν από την πραγματική βελτίωση. Έτσι μόνο θα βγεις από την ζώνη άνεσης σου και θα γίνεις η καλύτερη έκδοση του εαυτού σου. Προσπάθησε κάθε φορά που πάει να αρχίσει το μυαλό σου να σκέφτεται σενάρια καταστροφής, να το σταματάς με την μία και να αντικαθιστάς τις αρνητικές σκέψεις με θετικές.

Δεν είναι εύκολο πράγμα να βγαίνεις από την ζώνη αυτή. Εμένα προσωπικά μου πήρε ακόμα και πολλά χρόνια για να το καταφέρω σε μερικούς τομείς. Σε άλλους φανταστείτε ακόμα παλεύω όπως και όλοι μας. Άλλα ένα πράγμα μπορώ να σας πω. Μόλις κατάφερα να βγω από την ζώνη άνεσης μου, σε κάποιους τομείς, ένιωσα άλλος άνθρωπος. Θα θυμάμαι έντονα την ραγδαία βελτίωση που βίωσα κάνοντας το, για πολλά χρόνια. Τώρα το μόνο που μένει είναι να το δοκιμάσετε και εσείς! Ψάχνετε για περισσότερη έμπνευση; Δείτε επίσης: 5 Γνωρίσματα που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις από τους υπόλοιπους!

Related Posts