συνδυάσεις τη γραβάτα με το πουκάμισο

Πως να συνδυάσεις τη γραβάτα με το πουκάμισο σωστά

by tzinav

Κάτι που όλοι οι άντρες καλούνται να συνδυάσουν (κάποιοι ίσως καθημερινά) είναι η γραβάτα με το πουκάμισο τους. Κάτι τέτοιο μπορεί να ακούγεται απλό αλλά μπορεί να γίνει πολύ περίπλοκο. Ειδικά μάλιστα αν αναλογιστείς πόσους λάθος συνδυασμούς βλέπεις γύρω σου! Θα σου δείξουμε λοιπόν πώς να συνδυάσεις τη γραβάτα με το πουκάμισο χωρίς λάθη αλλά με πολύ στυλ!

Καλείσαι να φορέσεις κοστούμι ή απλά πουκάμισο με γραβάτα είτε στη δουλειά είτε σε κάποιο επίσημο event και φοβάσαι ότι θα τα ταιριάξεις λάθος; Δες λοιπόν πώς να συνδυάσεις τη γραβάτα με το πουκάμισο σωστά ώστε να δώσεις τέλος σε αυτό τον προβληματισμό μια και καλή!

Πετυχημένοι συνδυασμοί γραβάτας με πουκάμισο!

Μονόχρωμη γραβάτα και μονόχρωμο πουκάμισοάσπρο πουκάμισο καφέ γραβάτα άσπρο πουκάμισο μαύρη γραβάτα άσπρο πουκάμισο μπλε γραβάτα γκρι κοστούμι

Ο πιο safe τρόπος να φορέσεις το πουκάμισο και τη γραβάτα σου είναι επιλέγοντας μονόχρωμα κομμάτια. Δεν μπορούν να πάνε πολλά στραβά με τη μονοχρωμία οπότε αν είσαι αρχάριος καλύτερα να ξεκινήσεις κάπως έτσι! Μια επιλογή είναι να κινηθείς σε χρώματα που κάνουν αντίθεση. Για παράδειγμα, άσπρο πουκάμισο με μπορντό γραβάτα, ανοιχτό μπλε πουκάμισο με σκούρα γκρι γραβάτα, σομόν πουκάμισο με navy blue γραβάτα κ.ο.κ.

Εναλλακτικά, μπορείς να παίξεις με διαφορετικούς τόνους μιας ίδιας απόχρωσης. Για παράδειγμα, ανοιχτό μπλε πουκάμισο με σκούρα μπλε γραβάτα ή ανοιχτό γκρι πουκάμισο με σκούρα γκρι γραβάτα. Αυτό που πρέπει να έχεις κατά νου είναι ότι η γραβάτα πρέπει να είναι πιο σκούρα από το πουκάμισο.

Δες επίσης: 20 Ρούχα που κάθε ελκυστικός άνδρας έχει

Μονόχρωμη γραβάτα με εμπριμέ πουκάμισο και αντίστροφα

συνδυάσεις τη γραβάτα με το πουκάμισο γαλάζιο ριγέ γραβάτα πουά γραβάτα πουκάμισο συνδυάσεις τη γραβάτα με το πουκάμισο πουά μπορντό γραβάτα συνδυάσεις τη γραβάτα με το πουκάμισο ριγέ γραβάτι κοστούμι

Αν θέλεις να το πας ένα level παρακάτω τότε μπορείς να εντάξεις το pattern είτε στο πουκάμισο είτε στη γραβάτα σου. Το κλειδί για να πετύχει ένας τέτοιος συνδυασμός είναι να βάλεις ένα χρώμα που θα δέσει τα δύο κομμάτια μεταξύ τους. Πρακτικά αυτό μπορείς να το πετύχεις συνδυάζοντας ένα μονόχρωμο πουκάμισο με μια γραβάτα που το σχέδιο της περιλαμβάνει το χρώμα από το πουκάμισο. Παραδείγματος χάριν, αν έχεις μια μπλε λαχούρ ή καρό γραβάτα συνδύασε την με ένα μπλε πουκάμισο. Αντίστοιχα, συνδύασε το ριγέ μπορντό πουκάμισο σου με μπορντό γραβάτα.

Δες επίσης: 5 Κομψά χειμωνιάτικα looks για στιλάτες εμφανίσεις

Γραβάτα και πουκάμισο με pattern

γκρι κοστούμι πουά γραβάτα πουά γραβάτα ριγέ πουκάμισο πουά γραβάτα καφέ πουκάμισο ριγέ πουκάμισο λαχούρ γραβάτα

Αν πλέον παίζεις τους συνδυασμούς στα δάχτυλα τότε το επόμενο και πιο προχωρημένο επίπεδο είναι να συνδυάσεις γραβάτα και πουκάμισο με pattern μεταξύ τους. Στην περίπτωση αυτή οι ισορροπίες είναι λεπτές και είναι εύκολο ο συνδυασμός αυτός να αποτύχει. Εδώ και πάλι το χρώμα είναι αυτό που θα δέσει τα δύο patterns. Για παράδειγμα, ένα μπλε ριγέ πουκάμισο φοριέται με μια μπλε πουά γραβάτα της ίδιας απόχρωσης μπλε.

Σημαντικές είναι επίσης και οι αναλογίες στην περίπτωση που βάλεις pattern και στη γραβάτα και στο πουκάμισο. Με άλλα λόγια, καλό είναι τα patterns μεταξύ των δύο κομματιών να έχουν διαφορετικό μέγεθος. Δηλαδή ένα πουκάμισο με λεπτές ρίγες δεν ταιριάζει ιδιαίτερα με μια γραβάτα με πολύ λεπτό πουά σχέδιο. Αντίθετα, ένα πουκάμισο με ψιλά καρό σχέδια μπορείς να δείξει άψογο με μια γραβάτα με φαρδιές ρίγες. Ακόμα, είναι καλύτερα να μην συνδυάσεις ακριβώς το ίδιο μοτίβο σε γραβάτα και πουκάμισο, δηλαδή πουά γραβάτα σε πουά πουκάμισο.

Related Posts