antres-omorfoi-simvules

5 Πράγματα που πρέπει να μάθει ένας άντρας στη ζωή του!

by theman

Καθώς μεγαλώνεις, ωριμάζεις σαν άντρας. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι κάποια ηλικία έχεις μάθει κάποια πράγματα τα οποία είναι σημαντικά για τη ζωή σου αλλά και για την συμβίωση σου με τους άλλους.

Η ωριμότητα, ωστόσο, είναι υποκειμενική και βασίζεται στα συναισθήματα και τις εμπειρίες σου στη ζωή. Ξέρω σαραντάρηδες που συμπεριφέρονται σαν δεκαοχτάχρονα, και δεκαοχτώ χρονών παιδιά που έχουν πάει φαντάροι και στα 22 τους είναι τόσο πειθαρχημένοι που άλλοι θα τους ζήλευαν.

Γι’ αυτό πιστεύω ότι αυτό στο οποίο πρέπει να επικεντρωθείς κυρίως είναι η εσωτερική σου ανάπτυξη και βελτίωση. Μην κάνεις πράγματα που δε χρειάζονται.

 

Τι πρέπει να μάθεις στη ζωή σου

 

1. Σταμάτα να παραπονιέσαι

complaining

Το να παραπονιέσαι σπαταλάει την ενέργεια σου, η οποία είναι περιορισμένη. Γιατί να την ξοδέψεις κάνοντας παράπονα για το πόσο χάλια είναι η κατάσταση; Αν δεν σου αρέσει η πόλη σου, η δουλειά, το αφεντικό σου ή κάτι άλλο, τα παράπονα δε θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την κατάσταση.

Επιπλέον, αν λες τα παράπονα σου σε άλλους, οι άνθρωποι γύρω σου θα βαρεθούν να σε ακούν. Θα αρχίσουν όλοι να σε αποφεύγουν. Προσπάθησε, λοιπόν, να αλλάξεις τα πράγματα που σε ενοχλούν. Και αν φοβάσαι την αλλαγή, απλά αποδέξου την παρούσα κατάσταση.

 

2. Γυμνάσου

workout

Δεν μπορώ να σου τονίσω πόσο σημαντικό είναι αυτό. Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να γυμνάζεσαι.

Πρώτα απ’ όλα, σου μαθαίνει την πειθαρχία. Πρέπει να μάθεις ότι δε θα δεις αποτελέσματα σύντομα. Πολλοί πιστεύουν ότι όσοι γυμνάζονται είναι απλά άμυαλοι που τους ενδιαφέρουν οι μυς τους. Όμως, μόλις αρχίσεις να εξασκείσαι, μαθαίνεις πόση δουλειά και υπομονή χρειάζεται για να φτάσεις στους στόχους σου και μαθαίνεις να σέβεσαι τους ανθρώπους που προσπαθούν για το καλύτερο.

Επιπλέον, γίνεται σημείο αναφοράς. Κάθε φορά που έχεις δυσκολίες, πρέπει να εξασκείς την πνευματική σου δύναμη, όπως και την σωματική. Δες κάθε πρόκληση σαν μια ευκαιρία να βελτιωθείς και να μάθεις, ανεξάρτητα από τις δυσκολίες.

Τέλος, είναι ο φυσικός τρόπος να απαλλαγείς από το άγχος και να επιβιώσεις αυτές τις μέρες όταν νιώθεις πεσμένος.

 

3. Μίλησε της

talking to her

Η κοπέλα που εδώ και 20 λεπτά κάθεται μόνη της στο μπαρ μπορεί να θέλει να σου μιλήσει. Ακόμη κι αν δεν είχατε οπτική επαφή. Δε χρειάζεται να κάθεσαι στην άκρη και να προσπαθείς να την κάνεις να σε προσέξει.

Σε έναν κόσμο που βασίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι άντρες πιστεύουν ότι για να έχουν περισσότερες επιτυχίες με τις γυναίκες πρέπει να ενδιαφέρονται περισσότερο για την εμφάνιση και όχι για την προσωπικότητα τους. Φυσικά και να φροντίζεις την εμφάνιση σου, αλλά μην έχεις εμμονή με αυτή. Βγες έξω, μίλησε στους άλλους. Γίνε ενδιαφέρον και σταμάτα να νοιάζεσαι μόνο για τον ανδρισμό σου.

 

4. Διάβασε και βελτίωσε τις γνώσεις σου

man reading

Παλιά σιχαινόμουν το διάβασμα. Νομίζω ότι μέχρι να γίνω 20 είχα διαβάσει μόνο ένα βιβλίο. Στο σχολείο, διάβαζα πάντα τις περιλήψεις ή έβλεπα τις ταινίες που προέρχονταν από τα βιβλία. Τα βιβλία απλά δεν ήταν το φόρτε μου. Όταν, όμως, τελείωσα το σχολείο, είχα δίψα για γνώση κι έτσι άρχισα να ψάχνω για θέματα που μ’ άρεσαν.

Όμως, εκτός από το να αποκτάς γνώση πρέπει και να κάνεις κάτι για να τη μεταδίδεις. Μην διαβάζεις απλά, πρέπει να εφαρμόσεις αυτά που διαβάζεις. Μοιράσου την αγαπημένη σου στιγμή από το βιβλίο με ένα φίλο, γράψε μια κριτική. Μην διαβάσεις κάτι άλλο μέχρι να εφαρμόσεις αυτά που έμαθες από το τελευταίο βιβλίο.

Τα 2 βιβλία που μ’ άλλαξαν την ζωή είναι…

  1. Πλούσιος μπαμπάς, φτωχός μπαμπάς (Best Seller) το οποίο μου έμαθε πως να αποκτήσω οικονομική ελευθερία δουλεύοντας λιγότερες ώρες!
  2. Ο μεγαλύτερος πωλητής στον κόσμο – Το πλήρες βιβλίο (Best Seller) το οποίο μου έμαθε το νόημα της ζωής και πως να αποκτήσω ευτυχία & επιτυχία στην ζωή μου!

 

5. Σκέψου

man thinking

Ακούγεται προφανές, έτσι; Θα σοκαριστείς αν μάθεις πόσοι άνθρωποι δεν το κάνουν αυτό ενεργά. Οι περισσότεροι έχουν την τάση να αντιδρούν στο περιβάλλον τους. Χάνονται στις καταστάσεις και δεν ελέγχουν αυτό στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούν.

Προτείνω να δώσουμε αξία στην σκέψη μας, και μετά να δρούμε. Εκείνοι που σου λένε να κάνεις πράγματα είναι όσοι θέλουν να εκμεταλλευτούν τις ικανότητες σου ώστε να κάνεις εσύ όλη τη δουλειά ενώ αυτοί σκέφτονται. Παλιά δεν υπήρχε τίποτα από αυτά. Όλα δημιουργούνταν σταδιακά από το μυαλό κάποιου. Προσπάθησε να γράφεις 10 ιδέες την ημέρα και κάνε βόλτες στο πάρκο κάθε Κυριακή. Πάρε τον έλεγχο. Να έχεις προοπτική.

Related Posts