antres kanoun high five

5 Συμβουλές για να γίνεις από τους καλύτερους CEO!

by theman

Στην σύγχρονη και ανταγωνιστική εποχή που ζούμε, ανοίγουν καθημερινά πολλές επιχειρήσεις. Ένα τεράστιο ποσοστό αυτών των εταιρειών αποτυγχάνουν. Αυτές που πετυχαίνουν έχουν συνήθως ένα κοινό χαρακτηριστικό, έναν καλό CEO. Για να γίνεις και εσύ ένας από τους καλύτερους CEO μπορείς να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές.

Πως μπορείς να γίνεις ένας από τους καλύτερους CEO!

Ποιες είναι όμως οι ικανότητες και οι πράξεις ενός τέτοιου ατόμου; Ακολουθούν συνήθως τακτικές και συνήθειες που άλλοι στην θέση τους δεν κάνουν. Εκεί δημιουργείται η τεράστια διαφορά μεταξύ των καλών και των κακών.

1. Χτίσε φιλίες και μάθε την ομάδα σου

antres kanoun high five

Ένας CEO που δεν ξέρει την ομάδα του, πιθανότατα θα αποτύχει. Προσπάθησε να γνωρίσεις την ομάδα σου καλά. Μάθε τις ανάγκες τους, τα όνειρα τους και το τι τους εμπνέει. Μην φοβάσαι να ανοιχτείς και εσύ καθώς η εμπιστοσύνη είναι παιχνίδι δύο ατόμων. Με αυτόν τον τρόπο θα καταλάβεις με ποιο τρόπο είναι καλύτερο να τους δώσεις κίνητρα και να μεγιστοποιήσεις την απόδοση τους.

2. Βάλε σημαντικούς στόχους

omada grafeio omadiki xeirapsia

Φαντάσου μια ομάδα με εσένα αρχηγό η οποία δεν έχει ξεκάθαρο στόχο. Η ακόμα χειρότερο έναν στόχο που δεν εμπνέει και ενδιαφέρει κανέναν. Αυτή η ομάδα χάνει ένα σημαντικό μερίδιο της απόδοσης της λόγω αυτού.

Ο σκοπός σου θα πρέπει να είναι να τους δώσεις ένα επιπλέον κίνητρο, πέρα από τα λεφτά, για να πετύχεις το μέγιστο της απόδοσης τους. Βάλε έναν σημαντικό στόχο, τον οποίο μπορείς και να συζητήσεις ανοιχτά με την ομάδα σου, μέχρι να αποφασίσετε να τον πετύχετε όλοι μαζί συλλογικά. Οι άνθρωποι γενικά θέλουμε να πιστεύουμε ότι βελτιώνουμε και κάνουμε σημαντικά πράγματα στον κόσμο.

3. Δώσε βάση στις ομαδικές συζητήσεις

omada sinantisi sizitisi

Τα team meeting όπως πολλοί τα λένε, μπορούν να γίνουν ένα πανίσχυρο εργαλείο για εσένα. Προσπάθησε να χτίσεις ένα κλίμα ειλικρίνειας σε αυτά τα meeting χωρίς όμως να φοβούνται οι υπάλληλοι σου να μιλήσουν. Πολλές καλές ιδέες χάνονται γιατί υπάρχει κακό κλίμα ή επειδή διστάζει ο υπάλληλος.

Απόδειξε τους ότι μπορούν να πουν τα πάντα στο meeting και ότι δεν θα τους κρίνει κανείς αρνητικά. Έτσι θα λάβεις ιδέες από άτομα που ίσως να είναι και καλύτερες από τις δικές σου. Και όλα αυτά επειδή έχτισες ένα φιλικό και προστατευτικό περιβάλλον.

4. Μην ξεχνάς μαζί με την επιχείρηση σου να χτίζεις και εσένα

antras diavazei vivlio

Πολλά άτομα αποτυγχάνουν ως ηγέτες γιατί ξεχνούν να χτίσουν τον εαυτό τους. Να ξέρεις ότι η βελτίωση του εαυτού σου πρέπει να είναι μια από τις βάσεις της καθημερινότητας σου. Ωστόσο μην ξεχνάς, πρέπει να ανεβαίνεις επίπεδο τόσο ψυχικά άλλα και σωματικά.

Βάλε στην ρουτίνα σου συνήθειες που σου κάνουν καλό και σε αναβαθμίζουν. Ο στόχος; Να βελτιώσεις τους υπαλλήλους σου άλλα και εσένα μαζί. Μην μείνεις πίσω. Δεν ξέρεις από που να αρχίσεις; Δες επίσης: 7 πράγματα που κάνουν οι ηγέτες στον ελεύθερο τους χρόνο!

5. Βάλε τον κάθε υπάλληλο σου στη σωστή θέση

atoma topothetisi ipeiroi

Για να γίνει αυτό πρέπει καταρχάς να μάθεις καλά την ομάδα σου. Εκεί παίζουν ρόλο και οι προηγούμενες συμβουλές που διάβασες. Προσπάθησε να ξεχωρίσεις τις ικανότητες και τα ταλέντα κάθε υπαλλήλου για να τον βάλεις στην σωστή θέση για μέγιστη απόδοση. Μάθε και τι τους πιέζει, τι δεν μπορούν να κάνουν καλά και προσπάθησε να βελτιώσεις τις ανασφάλειες τους.

Αυτό μπορεί να γίνει με ανοιχτή συζήτηση και φιλία. Επίσης ένα ερώτημα που βοηθάει πολύ είναι τι θα του άρεσε να κάνει στην δουλειά του. Δηλαδή ποιο θα ήταν το πόστο-όνειρο για εκείνον. Φαντάσου τώρα μια ομάδα ποδοσφαίρου για παράδειγμα όπου ο προπονητής (αυτός είσαι εσύ) βάζει τους παίχτες σε λάθος θέσεις και ρόλους. Αυτή η ομάδα είναι δεδομένο ότι θα αποτύχει. Και έτσι καταστρέφονται δύο άτομα, ο προπονητής γιατί έκανε κακές επιλογές και ο παίχτης γιατί όλοι τον κρίνουν για μια θέση που δεν ξέρει. Η επικοινωνία είναι το κλειδί στην υπόθεση.

Σίγουρα το να είσαι επιτυχημένος CEO δεν είναι το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο. Είναι κάτι το οποίο θέλει πολύ κόπο, θυσίες και δουλειά. Είμαι σίγουρος πάντως πως άμα ακολουθήσετε μερικές από τις συμβουλές αυτές θα είστε ένα βήμα πιο κοντά στο να το πετύχετε. Αν μη τι άλλο θα ξεχωρίσετε από τους υπόλοιπους! Θέλετε και άλλες συμβουλές για να ξεχωρίζετε; Δείτε επίσης : 5 Γνωρίσματα που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις από τους υπόλοιπους!

Related Posts