Το ίντερνετ είναι πλέον ένα μέρος που μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα. Ακόμα και οι αγορές σε πολλά προϊόντα γίνονται πλέον διαδικτυακά. Οι προσφορές είναι περισσότερες και πολλές φορές μπορείς να βρεις μεταχειρισμένα σε πολύ καλύτερη τιμή. Είναι σαν να πηγαίνεις σε ένα μεγάλο παζάρι, μόνο που είναι πιο εύκολο να ψάξεις χωρίς να περπατήσεις.
Πολλές φορές όμως μπορεί να αντιμετωπίσεις πολλούς κινδύνους με την κάρτα σου. Υπάρχουν διάφορα site που το μόνο που θέλουν είναι να πάρουν χρήματα ή ακόμα και τους κωδικούς σου. Η τεχνολογία είναι πάρα πολύ χρήσιμη, αλλά θα πρέπει να ξέρεις να προστατευτείς από τους κινδύνους που υπάρχουν.
Πως να κρατήσεις την χρεωστική σου κάρτα ασφαλή όταν κάνεις αγορές μέσω ίντερνετ!
Δωρεάν Wi-Fi
Δες επίσης Πως να δεις αν είναι ασφαλής ο λογαριασμός σου στο Facebook!
Οι αγορές σου θα πρέπει να γίνονται μόνο όταν είναι ασφαλής το δίκτυο που είσαι συνδεδεμένος. Αν συνδεθείς σε κάποιο δωρεάν Wi-Fi δεν μπορείς να ξέρεις να κάποιος θα μπορέσει να πάρει τους κωδικούς σου και να τους χρησιμοποιήσει. Μην χρησιμοποιήσεις ποτέ τους κωδικούς τραπέζης σου όταν μπαίνεις από δωρεάν Wi-Fi.
Κοίτα συνέχεια τις κινήσεις λογαριασμών
Όταν συνδεθείς σε ένα ασφαλή δίκτυο, κατά προτίμηση σπίτι σου, κοίτα τις συναλλαγές που έχουν γίνει. Αν κάτι σου φαίνεται περίεργο, όπως κάποια αγορά που δε θυμάσαι να έχεις κάνει, ακύρωσε την κάρτα σου. Καλύτερα να την ακυρώσεις και να βγάλεις μία καινούρια, παρά να σου πάρουν τα χρήματα από τον λογαριασμό σου.
Απέφυγε εύκολους κωδικούς
Δεν είναι εύκολο να χρησιμοποιείς διαφορετικούς κωδικούς για κάθε λογαριασμό που έχεις, αλλά δεν είναι σωστό να έχεις 1 κωδικό για τα πάντα. Μην βάζεις μικρούς κωδικούς για να είναι εύκολο. Προσπάθησε να συνδυάσεις ημερομηνίες ή αγαπημένες ομάδες για να θυμάσαι τον κωδικό. Καλύτερα να ζοριστείς λίγο παραπάνω για να βρεις κωδικό παρά να γίνεις θύμα κλοπής.
Κράτα κρυφά τις προσωπικές σου πληροφορίες
Μπορεί να είναι άμεσο πρόβλημα στο να γίνεις θύμα κλοπής. Κάνεις όμως την ζωή ενός hacker πιο εύκολη. Η ημερομηνία γέννησης, η πόλη που μένεις, η σχολή που πήγες είναι κάποιες από τις πληροφορίες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για κωδικό. Όσοι μοιράζονται τις προσωπικές τους πληροφορίες δημόσια έχουν 46% περισσότερο ρίσκο για να γίνουν στόχος.
Two-Step verification
Δες επίσης Facebook: 10 Τρόποι που μπορούν να χακάρουν τον λογαριασμό σου!
Μπορείς να βάλεις το γνωστό two-step verification για να κάνεις τις αγορές σου. Αυτό μπορεί να είναι ένα μήνυμα στο κινητό σου για τον κωδικό ή μία συσκευή που θα σου έρχεται ο κωδικός όταν θέλεις να κάνεις μια αγορά.
Πρόσεξε αν είναι ασφαλής το site
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα για αυτό είναι το facebook. Κάθε φορά που βρίσκεται στο facebook υπάρχει μια κλειδαριά δίπλα από το link η οποία είναι πράσινη και δίπλα έχει την λέξη “Ασφαλές”. Κάθε φορά που πας να βάλεις τους κωδικούς σου για να κάνεις κάποια αγορά θα πρέπει να υπάρχει αυτή η κλειδαριά. Αν δεν υπάρχει μην κάνεις καμία αγορά. Το πιο πιθανό είναι να σου πάρουν τα χρήματα και τα στοιχεία της κάρτας και να μην πάρεις το προϊόν το οποίο αγόρασες.