ανταλλακτήρια bitcoin

Τα 6 καλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων

by theman

Δεν είναι λίγοι αυτοί που ψάχνουν να μάθουν για τα κρυπτονομίσματα και πως λειτουργεί η “αγορά” τους. Τι είναι όμως κρυπτονομίσματα; Δεν είναι ούτε χαρτονομίσματα ούτε νομίσματα ενός συστήματος, είναι εικονικά και αποκεντρωμένα. Το τελευταίο σημαίνει ότι δεν ελέγχονται από κανέναν και είναι ένας από τους λόγους που τραβάνε τόσο το ενδιαφέρον.

Ο τρόπος με τον οποίο μπορείς να αγοράσεις, να πουλήσεις ή να ανταλλάξεις τα κρυπτονομίσματα σου σε ένα άλλο νόμισμα όπως ευρώ ή δολάριο ή ένα διαφορετικό κρυπτονόμισμα είναι μέσου των ανταλλακτηρίων. Τα τελευταία χρόνια όμως αυτά έχουν πληθήνει και πρέπει να ξέρουμε τι μας συμφέρει περισσότερο. Ειδικά αν δεν ενδιαφερόμαστε για το πιο σταθερό και γνωστό κρυπτονόμισμα, το Bitcoin, οφείλουμε να προσέξουμε κάποιους παραμέτρους.

Δες επίσης: 4 Ανταλλακτήρια-εφαρμογές όπου μπορείς να αγοράσεις Bitcoin!

Τα 6 καλύτερα ανταλλακτήρια για να αγοράσεις κρυπτονομίσματα!

1) Binance

H Binance έχει τις περισσότερες επιλογές σε κρυπτονομίσματα και είναι ασφαλή και με λογική προμήθεια

Υπέροχη επιλογή είναι η Binance.com για όσους θέλουν να επεκταθούν και να δοκιμάσουν και άλλα κρυπτονομίσματα. Το σημαντικότερο είναι ότι βρίσκουμε την χαμηλότερη προμήθεια στις συναλλαγές, μόλις 0,1% κι αν έχεις BNB στον λογαριασμό σου η προμήθεια πέφτει στο 0,075%. Γεγονός που έχει τραβήξει τόσο το βλέμμα και το ενδιαφέρον έμπειρων χρηστών. Ξεκίνησε μόλις το 2017 και εκ τότε είναι ένας γίγαντας της αγοράς. Έχει επίσης το δικό του νόμισμα Binance coin (BNB) που το προσφέρει σε χαμηλή χρέωση. Εύχρηστο και διαθέσιμο και σε εφαρμογή για κινητό Android ή iOs. Το μόνο αρνητικό που μπορούμε να επισημάνουμε είναι η μέτρια εξυπηρέτηση πελατών. Tέλος μην ξεχνάμε ότι έχει παραπάνω από 150 επιλογές κρυπτονομισμάτων ενώ αντίστοιχα site έχουν γύρω στα 20! (Δωρεάν Εγγραφή).

Δες πως να αγοράσεις Bitcoin στη Binance βήμα βήμα!

2) Bybit

Bybit logo

To Bybit.com είναι μια ακόμα καλή εναλλακτική για ανταλλακτήριο crypto παρότι είναι σχετικά πρόσφατο. Είναι μια τέλεια επιλογή για έμπειρους χρήστες και επαγγελματίες traders αλλά και για crypto derivatives. Μεγάλο πλεονέκτημα είναι οι σχετικά χαμηλές χρεώσεις (0,1% fees) καθώς και η μεγάλη γκάμα κρυπτονομισμάτων που προσφέρει στους χρήστες του. (Δωρεάν Εγγραφή)

3) Kraken

Aσφαλές και απλό, το Kraken είναι ένα από τα καλύτερα ανταλλακτήρια

Το Kraken.com είναι σίγουρα στα πιο δημοφιλή ανταλλακτήρια που υπάρχουν καθώς ιδρύθηκε το 2011 και εκ τότε μετρά όλο και περισσότερους χρήστες. Σοβαρό πλεονέκτημα του είναι η σχετικά χαμηλή και αναμενόμενη τιμή στις προμήθειες, μόλις 0,16%, όπως επίσης και τα όρια στις καταθέσεις και στις αναλήψεις στο πορτοφόλι μας. Επιπλέον είναι και αυτό εύκολο στη χρήση. Ιδανική επιλογή για τους αρχάριους! Είναι ανάμεσα στις 5 καλύτερες επιλογές για ανταλλακτήρια και είναι επίσης πολύ ασφαλή. Το σημαντικότερο; Έχει πλέον μια πολύ καλή εξυπηρέτηση πελατών! Για χαμηλότερα fee (Maker 0.16% – Taker 0.26%) μπορείς να χρησιμοποιήσεις την Kraken Pro! (Δωρεάν Εγγραφή

Δες επίσης: Πως να αγοράσεις κρυπτονομίσματα στη Kraken!

4) Coinbase και coinbase pro

Coinbase, ένα από τα πιο δημοφιλή ανταλλακτήρια για κρυπτονομίσματα

Το coinbase.com πιο γνωστά ανταλλακτήρια και τα εμπιστεύονται πάρα πολλοί χρήστες. Έχει ένα πολύ φιλικό και εύκολο στη χρήση περιβάλλον το οποίο το μαθαίνουμε και γίνεται οικείο αρκετά εύκολα. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν υπάρχουν τόση πληθώρα επιλογών άλλων κρυπτονομισμάτων πέραν των γνωστών. Ωστόσο, αν θέλουμε να μείνουμε στα “βασικά” είναι η καλύτερη επιλογή. Ένα μειονέκτημά της είναι η υψηλή προμήθεια: ανάμεσα στα 0,99% και 2,99% ανάλογα με την τιμή του δολαρίου κατά την συναλλαγή. Αν χρησιμοποιήσουμε επίσης την πιστωτική κάρτα μας προστίθεται μία 3,99% προμήθεια. Παρόλα αυτά είναι εύκολο και στην μετατροπή του νομίσματος και στο να φορτώσεις τον λογαριασμό σου με χρήματα.

To coinbase pro αποτελεί μια ιδανικότερη επιλογή για όσους είναι πιο έμπειροι και έχουν εξοικειωθεί με το περιβάλλον του βασικού coinbase. Επιπλέον, έχει μικρότερη προμήθεια ξεκινώντας από 0,5% (μόνο για τον μήνα Αύγουστο έβγαλε προσφορά Maker 0,00% – Taker 0,04%) αλλά είναι ελάχιστα πιο δύσκολο στη χρήση. Θυμίζει πολύ το περιβάλλον τον μετοχών και του χρηματιστηρίου. (Δωρεάν Εγγραφή)

Δες επίσης: Ποια κρυπτονομίσματα αξίζει να αγοράσεις;

5) Crypto.com

crypto.com

Η Crypto.com είναι μια ακόμα επιλογή που έχεις για να ανταλλάξεις κρυπτονομίσματα και ιδρύθηκε το 2016 στο Μονακό. Στα δυνατά της σημεία συγκαταλέγεται η σχετικά χαμηλή τιμή στις προμήθειες για τις συναλλαγές (0,04-0,1% maker fee/ 0,1-0,16% taker fee). Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πάνω από 100 είδη κρυπτονομισμάτων. Μάλιστα, η Crypto.com έχει το δικό της κρυπτονόμισμα, το CRO, το οποίο αν το χρησιμοποιείς έχεις και μεγαλύτερα προνόμια. Επιπλέον, έχεις τη δυνατότητα να βγάλεις Crypto.com VISA κάρτα, από την οποία μπορεί να έχεις επιστροφή μέχρι και 8%. Αξίζει ακόμα να αναφερθεί ότι το επιτόκιο μπορεί να αγγίξει το 14%, φυσικά με κάποιες προϋποθέσεις, όπως το να έχεις αρκετά CRO. Επίσης δίνει Bonus 25$ σε κάθε Νέα Εγγραφή!

Φυσικά, υπάρχουν μερικά στοιχεία που χρίζουν βελτίωσης. Ένα από αυτά είναι η εξυπηρέτηση πελατών, αν και 24ωρη, δε σημειώνει ιδιαίτερα καλές κριτικές. Τέλος, με την Crypto.com υπάρχει το ζήτημα ότι δεν είναι διαθέσιμα όλα τα κρυπτονομίσματα και όλες οι υπηρεσίες σε όλες τις χώρες. (Πάρε Bonus 25$)

6) Huobi

huobi

Συνεχίζουμε στην λίστα με τα καλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων με το Huobi.com. Είναι το 2ο μεγαλυτερο ανταλλακτήριο μετα την Binance. Είναι ένα αρκετά αξιόπιστο ανταλλακτήριο που έχει ως έδρα την Σιγκαπούρη και υποστηρίζει πάνω από 130 χώρες. Το customer service του είναι 24/7 και αρκετά φιλικό προς τους νέους χρήστες. Επιπλέον, μας δίνει την δυνατότητα να αποκτήσουμε ένα Bonus 170$ αν ολοκληρώσουμε κάποια μικρά tasks, όπως για παράδειγμα να ολοκληρώσουμε την ταυτοποίηση, να κάνουμε κατάθεση αξίας 100$ κρυπτονομίσματα και άλλα.

Η Huobi είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια και αυτό που μας έχει κερδίσει σε αυτήν είναι η εξυπηρέτηση και η χαμηλή προμήθεια που κρατάει στις συναλλαγές της, μόλις 0,2%. Επιπλέον, έχει μία μεγάλη γκάμα κρυπτονομισμάτων και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει ακόμα και από την Βinance! Η ελάχιστη κατάθεση για να ξεκινήσει κάποιος είναι 50$. (Πάρε Bonus 700 USDT)

Τι είναι τα ανταλλακτήρια και τι πρέπει να προσέξω;

Οι ισοτιμίες κρυπτονομισμάτων και που θα βρεις τις πιο συμφέρουσες

Αναλυτικά, τα ανταλλακτήρια είναι ιστοσελίδες που σου προσφέρουν την δυνατότητα να ανταλλάξεις κρυπτονόμισμα με άλλο ή ακόμα και με τα γνωστά μας νομίσματα. Είναι ουσιαστικά οι διαμεσολαβητές. Αφού ανοίξουμε έναν λογαριασμό σε αυτό που μας συμφέρει περισσότερο, στέλνουμε λεφτά για να αγοράσουμε bitcoins ή αν έχουμε ήδη απλά τα φορτώνουμε και τα μετατρέπουμε σε ό,τι νόμισμα θέλουμε! Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε εδώ είναι οι επιλογές που δίνει το συγκεκριμένο ανταλλακτήριο.

Επιπλέον, πρέπει να υπάρχει γενικά χαμηλή προμήθεια συναλλαγής δηλαδή να κρατάει ένα μικρό ποσοστό από το ποσό που συναλλάσσεται ώστε να μας συμφέρει και εμάς. Η υψηλή ασφάλεια συναλλαγών και των στοιχείων των πελατών σίγουρα είναι να είναι υψηλή! Δεν γίνεται να μην είμαστε σίγουροι για το που πάμε να ανταλλάξουμε τα “χρήματα” μας. Μην ξεχνάμε ότι μια καλή εξυπηρέτηση πελατών για να μας λύσει τυχόν απορίες πρέπει να υπάρχει! Τέλος, οι διαφορετικοί τρόποι πληρωμής και η υποστήριξη διάφορων νομισμάτων είναι πάντα ένα πλεονέκτημα.

Δες επίσης: Τι είναι τα altcoins κρυπτονομίσματα και σε τι αξίζει να επενδύσεις;

Bonus Tips: Αποθήκευσε τα κρυπτονομίσματα σου στο Ledger Wallet

Ledger Nano X - The secure hardware wallet

Αν θέλεις να αποθήκευσης τα κρυπτονομίσματα σου σ’ ένα ασφαλές μέρος, μπορείς να το κανείς με το Ledger Wallet. Το ledger είναι ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι για κρυπτονομίσματα, μπορείς να αποθήκευσης με ασφάλεια όλα σου τα κρυπτονομίσματα σ αυτό! Έχει το μέγεθος ενός usb stick, συνδέεται με τον υπολογιστή ή το κινητό σου και μπορείς να το κλειδώσεις μ έναν τετραψήφιο κωδικό, επίσης σου δίνει και 20 μυστικές “λέξεις” ώστε να μπορείς να ανακτήσεις τα κρυπτονομίσματα σε περίπτωση που το χάσεις ή αν καταστραφεί. Το καλό είναι ότι δεν χακάρετε και δεν μπορεί κάποιος να σου κλέψει τα κρυπτονομίσματα από αυτό!

Μεγάλη προσοχή ΜΗΝ αγοράζετε Ledger Wallet από το eBay ή το Amazon, γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτός που το πουλάει να έχει κρατήσει τις 20 λέξεις και αν δεν το κάνεις reset να σου κλέψει τα κρυπτονομίσματα. Για αυτό καλό είναι να αγοράσεις το λετσερ μόνο από το επίσημο σάιτ τους που είναι το www.ledger.com (Πάρε 30% έκπτωση απο εδώ)

Μην ξεχνάμε ότι η αγορά των κρυπτονομισμάτων θέλει προσοχή και πάντα πρέπει να επιλέγουμε site που θα μας προσφέρουν ασφάλεια. Τα περισσότερα όπως το Coinbase, η Binance, το Kraken χρησιμοποιούν το επίπεδο ασφάλειας πιστοποίησης 2 παραγόντων και δεν αστειεύονται με το θέμα της απάτης. Μία γνωστή κίνηση που κάνουν επίσης είναι να κρατάνε τα στοιχεία σου offline για να μην τα χακάρουν.

Related Posts