Τεχνολογία

Τα 5 καλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δεν είναι λίγοι αυτοί που ψάχνουν να μάθουν για τα κρυπτονομίσματα και πως λειτουργεί η “αγορά” τους. Τι είναι όμως κρυπτονομίσματα; Δεν είναι ούτε χαρτονομίσματα ούτε νομίσματα ενός συστήματος, είναι εικονικά και αποκεντρωμένα. Το τελευταίο σημαίνει ότι δεν ελέγχονται από κανέναν και είναι ένας από τους λόγους που τραβάνε τόσο το ενδιαφέρον.

Ο τρόπος με τον οποίο μπορείς να αγοράσεις, να πουλήσεις ή να ανταλλάξεις τα κρυπτονομίσματα σου σε ένα άλλο νόμισμα όπως ευρώ ή δολάριο ή ένα διαφορετικό κρυπτονόμισμα είναι μέσου των ανταλλακτηρίων. Τα τελευταία χρόνια όμως αυτά έχουν πληθήνει και πρέπει να ξέρουμε τι μας συμφέρει περισσότερο. Ειδικά αν δεν ενδιαφερόμαστε για το πιο σταθερό και γνωστό κρυπτονόμισμα, το Bitcoin, οφείλουμε να προσέξουμε κάποιους παραμέτρους.

Δες επίσης: 4 Ανταλλακτήρια-εφαρμογές όπου μπορείς να αγοράσεις Bitcoin!

Τι είναι τα ανταλλακτήρια και τι πρέπει να προσέξω;

Οι ισοτιμίες κρυπτονομισμάτων και που θα βρεις τις πιο συμφέρουσες

Αναλυτικά, τα ανταλλακτήρια είναι ιστοσελίδες που σου προσφέρουν την δυνατότητα να ανταλλάξεις κρυπτονόμισμα με άλλο ή ακόμα και με τα γνωστά μας νομίσματα. Είναι ουσιαστικά οι διαμεσολαβητές. Αφού ανοίξουμε έναν λογαριασμό σε αυτό που μας συμφέρει περισσότερο, στέλνουμε λεφτά για να αγοράσουμε bitcoins ή αν έχουμε ήδη απλά τα φορτώνουμε και τα μετατρέπουμε σε ό,τι νόμισμα θέλουμε! Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε εδώ είναι οι επιλογές που δίνει το συγκεκριμένο ανταλλακτήριο.

Επιπλέον, πρέπει να υπάρχει γενικά χαμηλή προμήθεια συναλλαγής δηλαδή να κρατάει ένα μικρό ποσοστό από το ποσό που συναλλάσσεται ώστε να μας συμφέρει και εμάς. Η υψηλή ασφάλεια συναλλαγών και των στοιχείων των πελατών σίγουρα είναι να είναι υψηλή! Δεν γίνεται να μην είμαστε σίγουροι για το που πάμε να ανταλλάξουμε τα “χρήματα” μας. Μην ξεχνάμε ότι μια καλή εξυπηρέτηση πελατών για να μας λύσει τυχόν απορίες πρέπει να υπάρχει! Τέλος, οι διαφορετικοί τρόποι πληρωμής και η υποστήριξη διάφορων νομισμάτων είναι πάντα ένα πλεονέκτημα.

Τα 5 καλύτερα ανταλλακτήρια για να αγοράσεις κρυπτονομίσματα!

 

1) Binance

H Binance έχει τις περισσότερες επιλογές σε κρυπτονομίσματα και είναι ασφαλή και με λογική προμήθεια

Υπέροχη επιλογή είναι η Binance.com για όσους θέλουν να επεκταθούν και να δοκιμάσουν και άλλα κρυπτονομίσματα. Το σημαντικότερο είναι ότι βρίσκουμε την χαμηλότερη προμήθεια στις συναλλαγές, μόλις 0,1%. Γεγονός που έχει τραβήξει τόσο το βλέμμα και το ενδιαφέρον έμπειρων χρηστών. Ξεκίνησε μόλις το 2017 και εκ τότε είναι ένας γίγαντας της αγοράς. Έχει επίσης το δικό του νόμισμα Binance coin (BNB) που το προσφέρει σε χαμηλή χρέωση. Εύχρηστο και διαθέσιμο και σε εφαρμογή για κινητό Android ή iOs. Το μόνο αρνητικό που μπορούμε να επισημάνουμε είναι η μέτρια εξυπηρέτηση πελατών. Tέλος μην ξεχνάμε ότι έχει παραπάνω από 150 επιλογές κρυπτονομισμάτων ενώ αντίστοιχα site έχουν γύρω στα 20! (Δωρεάν Εγγραφή).

Δες πως να αγοράσεις Bitcoin στη Binance βήμα βήμα!

2) Huobi

huobi

Συνεχίζουμε στην λίστα με τα καλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων με το Huobi.com. Είναι το 2ο μεγαλυτερο ανταλλακτήριο μετα την Binance. Είναι ένα αρκετά αξιόπιστο ανταλλακτήριο που έχει ως έδρα την Σιγκαπούρη και υποστηρίζει πάνω από 130 χώρες. Το customer service του είναι 24/7 και αρκετά φιλικό προς τους νέους χρήστες. Επιπλέον, μας δίνει την δυνατότητα να αποκτήσουμε ένα Bonus 170$ αν ολοκληρώσουμε κάποια μικρά tasks, όπως για παράδειγμα να ολοκληρώσουμε την ταυτοποίηση, να κάνουμε κατάθεση αξίας 100$ κρυπτονομίσματα και άλλα.

Η Huobi είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια και αυτό που μας έχει κερδίσει σε αυτήν είναι η εξυπηρέτηση και η χαμηλή προμήθεια που κρατάει στις συναλλαγές της, μόλις 0,2%. Επιπλέον, έχει μία μεγάλη γκάμα κρυπτονομισμάτων και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει ακόμα και από την Βinance! Η ελάχιστη κατάθεση για να ξεκινήσει κάποιος είναι 50$. (Πάρε Bonus 170$)

Δες επίσης: Τι είναι τα altcoins κρυπτονομίσματα και σε τι αξίζει να επενδύσεις;

3) Kraken

Aσφαλές και απλό, το Kraken είναι ένα από τα καλύτερα ανταλλακτήρια

Το Kraken.com είναι σίγουρα στα πιο δημοφιλή ανταλλακτήρια που υπάρχουν καθώς ιδρύθηκε το 2011 και εκ τότε μετρά όλο και περισσότερους χρήστες. Σοβαρό πλεονέκτημα του είναι η σχετικά χαμηλή και αναμενόμενη τιμή στις προμήθειες, μόλις 0,16%, όπως επίσης και τα όρια στις καταθέσεις και στις αναλήψεις στο πορτοφόλι μας. Επιπλέον είναι και αυτό εύκολο στη χρήση. Ιδανική επιλογή για τους αρχάριους! Είναι ανάμεσα στις 5 καλύτερες επιλογές για ανταλλακτήρια και είναι επίσης πολύ ασφαλή. Το σημαντικότερο; Έχει πλέον μια πολύ καλή εξυπηρέτηση πελατών!

Ένα από τα μειονεκτήματά του είναι ότι το site κρατάει ένα αντίγραφο του κλειδιού του λογαριασμού σου ή της κρυπτοδιεύθυνσής σου κάτι που ίσως μας μπλοκάρει και μας φανεί περίεργο. (Δωρεάν Εγγραφή)

Δες επίσης: 4 Τύποι επενδυτών που ασχολούνται με κρυπτονομίσματα!

4) Coinbase και coinbase pro

Coinbase, ένα από τα πιο δημοφιλή ανταλλακτήρια για κρυπτονομίσματα

Το coinbase.com πιο γνωστά ανταλλακτήρια και τα εμπιστεύονται πάρα πολλοί χρήστες. Έχει ένα πολύ φιλικό και εύκολο στη χρήση περιβάλλον το οποίο το μαθαίνουμε και γίνεται οικείο αρκετά εύκολα. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν υπάρχουν τόση πληθώρα επιλογών άλλων κρυπτονομισμάτων πέραν των γνωστών. Ωστόσο, αν θέλουμε να μείνουμε στα “βασικά” είναι η καλύτερη επιλογή. Ένα μειονέκτημά της είναι η υψηλή προμήθεια: ανάμεσα στα 0,99% και 2,99% ανάλογα με την τιμή του δολαρίου κατά την συναλλαγή. Αν χρησιμοποιήσουμε επίσης την πιστωτική κάρτα μας προστίθεται μία 3,99% προμήθεια. Παρόλα αυτά είναι εύκολο και στην μετατροπή του νομίσματος και στο να φορτώσεις τον λογαριασμό σου με χρήματα.

To coinbase pro αποτελεί μια ιδανικότερη επιλογή για όσους είναι πιο έμπειροι και έχουν εξοικειωθεί με το περιβάλλον του βασικού coinbase. Επιπλέον, έχει μικρότερη προμήθεια ξεκινώντας από 0,5% αλλά είναι ελάχιστα πιο δύσκολο στη χρήση. Θυμίζει πολύ το περιβάλλον τον μετοχών και του χρηματιστηρίου. (Δωρεάν Εγγραφή)

5) Wirex

Wirex: μικρή προμήθεια στις συναλλαγές και δώρο bitcoin

H wirex.comδεν θα μπορούσε να λείπει από αυτήν την λίστα. Είναι ουσιαστικά τράπεζα που όταν ανοίξεις λογαριασμό σου στέλνουν μια πιστωτική κάρτα την οποία μπορείς να την χρησιμοποιήσεις οπουδήποτε! Πληρώνεις ένα ποσό των 1,11 ευρώ μηνιαία για να την χρησιμοποιείς και είσαι έτοιμος. Επιπλέον, σου δίνεται η δυνατότητα μόλις αποκτήσεις την κάρτα να ανοίξεις το πορτοφόλι σου online και να τον φορτώσεις με χρήματα ή κρυπτονομίσματα. Οι επιλογές που σου δίνονται είναι οι βασικές που όλοι θα περιμέναμε. Ωστόσο ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι η μικρή προμήθεια της Wirex, μόλις στα 2,5€. Ένα άλλο είναι ότι σου δίνει ως δώρο που χρησιμοποιείς την κάρτα τους μια ποσότητα bitcoin ανάλογα με το πόσα ξόδεψες.

Στα μειονεκτήματα τώρα είναι οι περιορισμοί που βάζει η εταιρεία που αφορούν είτε την ανάληψη (μόλις 250€/μέρα) είτε στην χρήση της. Προτείνεται να χρησιμοποιείται για μικρές ημερήσιες συναλλαγές. Τέλος, τα μέτρα που παίρνουν για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια του πορτοφολιού κάποιες φορές μπορεί να γίνουν κουραστικά, αλλά σίγουρα σου δίνουν ένα αίσθημα ασφάλειας. (Δωρεάν Εγγραφή)

Δες επίσης: Ποια κρυπτονομίσματα αξίζει να αγοράσεις;

Bonus Tips: Αποθήκευσε τα κρυπτονομίσματα σου στο Ledger Wallet

Ledger Nano X - The secure hardware wallet

Αν θέλεις να αποθήκευσης τα κρυπτονομίσματα σου σ’ ένα ασφαλές μέρος, μπορείς να το κανείς με το Ledger Wallet. Το ledger είναι ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι για κρυπτονομίσματα, μπορείς να αποθήκευσης με ασφάλεια όλα σου τα κρυπτονομίσματα σ αυτό! Έχει το μέγεθος ενός usb stick, συνδέεται με τον υπολογιστή ή το κινητό σου και μπορείς να το κλειδώσεις μ έναν τετραψήφιο κωδικό, επίσης σου δίνει και 20 μυστικές “λέξεις” ώστε να μπορείς να ανακτήσεις τα κρυπτονομίσματα σε περίπτωση που το χάσεις ή αν καταστραφεί. Το καλό είναι ότι δεν χακάρετε και δεν μπορεί κάποιος να σου κλέψει τα κρυπτονομίσματα από αυτό!

Μεγάλη προσοχή ΜΗΝ αγοράζετε Ledger Wallet από το eBay ή το Amazon, γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτός που το πουλάει να έχει κρατήσει τις 20 λέξεις και αν δεν το κάνεις reset να σου κλέψει τα κρυπτονομίσματα. Για αυτό καλό είναι να αγοράσεις το λετσερ μόνο από το επίσημο σάιτ τους που είναι το www.ledger.com

Bonus: Revolut

Ο τρόπος για να μεταφέρεις απλά και δωρεάν χρήματα και επίσης να επενδύσεις στα γνωστά κρυπτονομίσματα, Revolut

Τα λόγια είναι περιττά για την Revolut που είναι ένας από τους κολοσσούς των ψηφιακών τραπεζών! Αρχικά, σου δίνει την δυνατότητα να μεταφέρεις δωρεάν λεφτά, χωρίς καμία προμήθεια δηλαδή και γρήγορα! Τι άλλο μπορούμε να ζητήσουμε; Επιπλέον, η διαδικασία εγγραφής και η ταυτοποίηση είναι απλή και κατανοητή, δεν πρόκειται να μας κουράσει. Όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα, στην Revolut μπορείς να αγοράσεις ή να επενδύσεις στα πιο γνωστά με τρόπο αρκετά ασφαλή. Αυτά μπορεί να είναι είτε Bitcoin, Ethereum, Litecoin και άλλα. Η μόνη διαφορά είναι ότι αγοράζεις την τιμή του κρυπτονομίσματος και όχι αυτό καθαυτό. Έτσι η συναλλαγή σου είναι πιο ασφαλή και δεν υπάρχει κίνδυνος να στο χακάρουν ή να στο κλέψουν. Λειτουργεί με έναν απλό τρόπο: αν ανέβει η τιμή του για παράδειγμα 1000$ και το πουλήσεις, κερδίζεις την διαφορά.

Μην ξεχνάμε ότι η αγορά των κρυπτονομισμάτων θέλει προσοχή και πάντα πρέπει να επιλέγουμε site που θα μας προσφέρουν ασφάλεια. Τα περισσότερα όπως το Coinbase, η Binance, το Kraken και η Revolut χρησιμοποιούν το επίπεδο ασφάλειας πιστοποίησης 2 παραγόντων και δεν αστειεύονται με το θέμα της απάτης. Μία γνωστή κίνηση που κάνουν επίσης είναι να κρατάνε τα στοιχεία σου offline για να μην τα χακάρουν. Τώρα που έχουμε τις γνώσεις, ας κάνουμε μια σωστή επιλογή στο ανταλλακτήριο! (Δωρεάν Εγγραφή)

Previous post

Πως να προσεγγίσεις μια γυναίκα στην ίδια παρέα!

Next post

Υπέροχα ανδρικά T-shirt και polo μπλουζάκια για όλες τις ώρες!

The Author

theman

theman