tips ekatomirouxos

6 Tips διαχείρισης χρημάτων από αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους!

by theman

Όλοι μας θέλουμε να μάθουμε τα μυστικά της επιτυχίας. Πόσο μάλλον όταν έχει να κάνει με χρήματα, που όλοι θέλουμε να έχουμε όλο και περισσότερα, αλλά κυρίως να διαχειριζόμαστε σωστά όσα έχουμε. Ναι, λένε ότι το χρήμα δε φέρνει την ευτυχία, αλλά σίγουρα ούτε κι η έλλειψη χρημάτων τη φέρνει. Είναι λοιπόν λογικό να μη λέμε όχι σε μια λίγο καλύτερη οικονομική κατάσταση. Οι παρακάτω συμβουλές έχουν εφαρμοστεί από άτομα που δημιούργησαν μόνα τους την επιτυχία και την οικονομική τους δύναμη!

Ποια είναι τα καλύτερα tips για τα χρήματα;

 

1) Chris Sacca – Ζήστε απλά και οικονομικά

vimata stoxon

Το να κάνετε άσκοπες σπατάλες δεν θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα αξιοπρεπές εισόδημα και να το διαχειριστείτε αναλόγως. Πολλοί από τους μεγαλύτερους εκατομμυριούχους ζουν μια απλή ζωή χωρίς πολλές φανφάρες και λούσα, ειδικότερα οι αυτοδημιούργητοι που έχουν συναίσθηση των χρημάτων που κερδίζουν. Όπως για παράδειγμα ο Chris Sacca, που επένδυσε σε πασίγνωστες εφαρμογές όπως το Twitter και το Instagram. Για να αποφύγετε να κάνετε οικονομίες εκεί που δεν πρέπει και τελικά να ενδίδετε σε πράγματα που δεν αξίζουν ιδιαίτερα, προσδιορίστε τις προτεραιότητές σας ώστε να μην παρεκκλίνετε από τους στόχους σας. Έτσι, σύμφωνα με τον Sacca, θα έχετε περισσότερη ευελιξία για επιχειρηματικές κινήσεις.

2) Reid Hoffmann – Να έχετε πάντα εναλλακτικές λύσεις

epixeirimatiko grafima

Οι απλοί άνθρωποι λένε πως πρέπει να έχουμε πάντα το λεγόμενο “plan b”. Ο Reid Hoffmann όμως, επενδυτής στο LinkedIn και στο PayPal, θα σας πει πως πρέπει να προχωρήσετε και στο “plan z” αν είναι απαραίτητο, όμως για κανέναν λόγο δεν πρέπει να εγκαταλείπετε τις προσπάθειές σας. Νομίζετε πως αυτοί οι άνθρωποι κατάφεραν να έχουν την οικονομική κατάσταση που έχουν τώρα με ένα και μόνο σχέδιο, χωρίς να πάει τίποτα στραβά στην πορεία και χωρίς να χρειαστεί να κάνουν καμία αλλαγή στο δρόμο που ακολουθούσαν; Πλέον, ο Hoffmann εκπαιδεύει τους νέους επιχειρηματίες στη λήψη ρίσκων, και επιμένει πως πρέπει να έχουμε και μια “σανίδα σωτηρίας” για παν ενδεχόμενο.

3) Warren Buffett – Επενδύστε στον εαυτό σας

iliovasilema sti thalassa

Αν ρωτήσετε τον Warren Buffett, του οποίου η προσωπική περιουσία ανέρχεται περίπου στα 86.5 δισ., θα σας πει ότι δεν έχει το πιο ακριβό σπίτι που υπάρχει, ούτε ένα κάρο εξοχικά, ούτε ένα αυτοκίνητο για κάθε μέρα της εβδομάδας. Δεν τρώνε πάντα τα ακριβότερα φαγητά ούτε ταξιδεύουν πάντα στην πρώτη θέση. Όλοι όμως θα σας πουν ότι δεν τσιγκουνεύτηκαν να ξοδέψουν για πράγματα που τους έκαναν πραγματικά χαρούμενους ή που μπορούσαν να τους εξελίξουν. Η εκπαίδευσή σας, ένα ταξίδι ζωής, οι ποιοτικές συνθήκες διαβίωσης κ.λπ. σας βγάζουν τον καλύτερό σας εαυτό και σας βελτιώνουν! Σύμφωνα με τον Buffett, τις επενδύσεις που κάνατε για τον εαυτό σας δεν μπορεί να σας τις πάρει κανείς πίσω.

Δες επίσης: Πώς θα έχεις γρήγορη ανέλιξη στη δουλειά σου!

4) John Paul DeJoria – Έχετε κάποια χρήματα στην άκρη

granazia douleias

Η ζωή δεν ήταν πάντα εύκολη για τον εκατομμυριούχο John Paul DeJoria, ο οποίος ξεκίνησε μέσα στη φτώχεια και στη σκληρή εργασία από εννέα ετών. Πλέον, έχει μια από τις πιο επικερδείς επιχειρήσεις προϊόντων περιποίησης μαλλιών, όμως ξέρει πολύ καλά την αξία των χρημάτων. Δε γίνεται κάποιος να πορεύεται χωρίς να έχει στην άκρη ένα ποσό για ώρα ανάγκης. Η ζωή είναι γεμάτη απρόβλεπτα συμβάντα, και δεν εννοούμε πάντα κάτι τραγικό. Θα πρέπει να έχετε μαζέψει έστω ένα μικρό ποσό για να βάλετε τις ιδέες σας σε λειτουργία. Καλή και η θέληση, καλή η ετική σκέψη και ο ρομαντισμός, όμως πρέπει να σκεφτόμαστε πρακτικά.

5) Sara Blakely – Μην παρατήσετε τη δουλειά σας

plousios antras

Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα και να πραγματοποιήσετε το όνειρο που πάντα είχατε, καλό είναι να μην εγκαταλείψετε τη δουλειά που ήδη έχετε. Μπορεί να μην έχει καμία σχέση με αυτό που επιθυμείτε, όμως είναι η δουλειά που σας δίνει το ψωμί σας και δεν πρέπει να την αφήσετε μέχρι να το επιτρέψουν οι συνθήκες. Κάντε το μόνο όταν η δουλειά που φτιάξατε εσείς γίνει αρκετά επικερδής, ώστε να μπορείτε να ζήσετε. Έτσι έκανε και η Sara Blakely, η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος που έχει μπει στη λίστα του Forbes. Μέχρι να στήσει την επιχείρησή της, συνέχισε να δουλεύει στο πόστο που είχε ήδη. Η θέληση για κάτι καινούριο είναι το γκάζι στο αυτοκίνητό σας, αλλά η μεθοδικότητα είναι το καύσιμο!

6) Dustin Moskovitz – Κατανοήστε τα ρίσκα που υπάρχουν

poreia epituxias

Σίγουρα δεν περιμένει όλος ο κόσμος εσάς και το δικό σας νέο ξεκίνημα – είναι κάτι που κάνετε για τον εαυτό σας. Κανείς όμως δεν είπε ότι είναι εύκολο, ούτε πως θα το καταφέρετε σε μια νύχτα. Κυρίως, κανείς δεν είπε ότι θα φτάσετε στην κορυφή χωρίς να ρισκάρετε πολλά και διάφορα. Αυτή είναι και η άποψη του Dustin Moskovitz, του συνιδρυτή του Facebook, που παρά την επιτυχία του δεν άφησε τα μυαλά του να πάρουν αέρα, ασχολείται και με άλλες δουλειές και συμβουλεύει να κρατάμε τα πόδια μας στη γη. Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς, λένε, όμως θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι. Σύμφωνα με τον Moskovitz, ο πιο ασφαλής δρόμος προς την επιτυχία, είναι να μπείτε σε μια ήδη καθιερωμένη εταιρεία και να τη βοηθήσετε να αναπτυχθεί.

Δες επίσης: Τα 10 βασικά στοιχεία της επιτυχίας!

Μπορεί να ακούγονται απλές σαν συμβουλές, είναι όμως πολύ αποτελεσματικές. Εφαρμόστε τις και θα δείτε την οικονομική και την επαγγελματική επιτυχία να σας χτυπάνε την πόρτα, πολύ πιο σύντομα απ’ ότι φαντάζεστε!

Related Posts