xaroumena atoma

Τα 10 βασικά στοιχεία της επιτυχίας!

by theman

Την επιτυχία πολλοί θέλησαν, τον δύσκολο δρόμο προς αυτήν… ουδείς! Για να κατακτήσουμε όμως αυτή την πολυπόθητη επιτυχία, θα πρέπει πρώτα να γνωρίσουμε τα βασικά της στοιχεία. Χωρίς αυτά, δε νοείται επιτυχία. Ποια είναι λοιπόν αυτά;

Τι είναι βασικό για την επιτυχία;

dinoun sugxaritiria

1. Συνέπεια

Όταν κάνουμε μια πράξη, προφανώς περιμένουμε ότι θα έχει και συνέπειες. Για αυτό και πρέπει να σκεφτούμε προσεκτικά πριν την κάνουμε, ή τουλάχιστον να είμαστε εντάξει με τις συνέπειες που πρόκειται να έχει. Δεν μπορούμε φυσικά από την υπερβολική σκέψη να καταλήξουμε να μην κάνουμε τίποτα. Το σημαντικό είναι γενικά να σκεφτόμαστε πριν δράσουμε γνωρίζοντας όσο είναι δυνατόν τι θα συμβεί. Έτσι κι αλλιώς, η επιτυχία αποτελείται από καλές και κακές αποφάσεις.

2. Δράση

Όπως είπαμε και πριν, το στάδιο της σκέψης δεν πρέπει να κρατάει για πάντα. Κάποια στιγμή πρέπει να δράσουμε. Αν περιμένουμε την τέλεια στιγμή, δεν θα έρθει ποτέ, μπορούμε όμως να την κάνουμε όσο πιο κατάλληλη γίνεται. Δεν μπορούμε να ρυθμίσουμε όλες τις συνθήκες, αλλά μπορούμε να ρυθμίσουμε όσα εξαρτώνται άμεσα από εμάς τους ίδιους. Τότε ίσως είναι η καταλληλότερη στιγμή για να δράσουμε…

pionia skakiou

3. Αποδοχή

Μια βασική προϋπόθεση για να αλλάξεις μια κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι, είναι να αποδεχτείς την τωρινή σου. Μπορεί να μην έχεις φτάσει ακόμα στην επιτυχία, όμως υπάρχει λόγος για αυτό. Τι έχει να σου διδάξει η κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι; Πώς μπορείς να προχωρήσεις και τι θα θυμάσαι από αυτό αργότερα; Οι άνθρωποι που τείνουν να μην είναι ευχαριστημένοι γενικά με τις καταστάσεις της ζωής τους και δεν βρίσκουν ούτε ένα καλό στοιχείο, κατά πάσα πιθανότητα κάτι θα τους φταίει ακόμα κι αν πετύχουν το στόχο τους.

4. Υπευθυνότητα

Δεν υπάρχει επιτυχημένος άνθρωπος που δεν είναι πρόθυμος να αναλάβει καθήκοντα και να παραδεχτεί τις συνέπειες των πράξεών του και τα λάθη του. Ένας υπεύθυνος άνθρωπος δεν αποφεύγει τα δυσάρεστα, γιατί τότε δεν θα έχει ουσιαστικά δικαίωμα να χαρεί ούτε τα ευχάριστα. Αναλαμβάνει την ευθύνη για οτιδήποτε κάνει, βλέπει πού χρειάζεται βελτίωση και δεν ρίχνει ποτέ την ευθύνη σε άλλους.

kratao xeria

5. Συγκέντρωση

Το να μην είσαι συγκεντρωμένος στο στόχο σου σημαίνει ότι δεν τον θες αρκετά, κι έτσι, δε φτάνεις ποτέ στην επιτυχία. Από την άλλη, δεν αρκεί να το θες απλώς. Άλλο μια ευχή και άλλο ένας καθορισμένος στόχος. Όταν προχωράς ξεκάθαρα στην πορεία που έχεις χαράξει για να φτάσεις στο στόχο που έθεσες, τότε η συγκέντρωση είναι η φυσική ροή αυτής της πορείας.

Δες επίσης: 7 Τρόποι να παραμένεις πάντα συγκεντρωμένος στους στόχους σου!

6. Αυθεντικότητα

Δεν μιλάμε μόνο για τη αυθεντικότητα προς τους άλλους, αλλά και την αυθεντικότητα προς τον εαυτό μας. Όταν έχουμε έναν στόχο, είναι πολύ δύσκολο να τον πετύχουμε εάν δεν είναι κάτι που θέλουμε πραγματικά. Μπορεί να είναι ένας στόχος που νιώθουμε υποχρεωμένοι να τον κάνουμε για τους άλλους ή γιατί “έτσι πρέπει”. Ακόμα κι αν τελικά πετύχουμε, δεν θα είμαστε εντελώς ευτυχισμένοι και θα ενεργούμε πάντα προσποιητά, νομίζοντας ότι πρέπει να κάνουμε κάτι συγκεκριμένο. Όμως σε κάτι που αγαπάμε είμαστε απλώς ο εαυτός μας.

xaroumena atoma

7. Εστίαση στο τώρα

Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τι μας διδάσκει το παρελθόν και να προετοιμάζουμε σε ένα βασικό επίπεδο το μέλλον μας, το πρώτο μας μέλημα θα πρέπει να είναι η τωρινή στιγμή. Αν δεν τη χαρούμε, θα γίνει παρελθόν πριν καν προλάβουμε να το συνειδητοποιήσουμε. Αν όμως καταφέρουμε κάθε φορά να εστιάζουμε στο τώρα, θα είμαστε εντελώς συνειδητοποιημένοι κάθε στιγμή και θα πετύχουμε.

8. Επιμονή

Η επιμονή δε σημαίνει απλό πείσμα. Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να πετύχουν κάτι με έναν τρόπο που δεν πετυχαίνει, και όμως εκείνοι αρνούνται να το δουν. Εκεί η επιμονή δεν μπορεί να σε βοηθήσει, διότι όσες φορές και να το κάνεις δεν θα πετύχει ποτέ. Αν όμως συνδυαστεί με ανοιχτούς ορίζοντες και εναλλακτικά πλάνα, μπορεί να αποδειχθεί θαυματουργή. Αν τα παρατήσεις, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα αποτύχεις.

dinoun sugxaritiria

9. Αλλαγή

Το βασικό στοιχείο που συνδυάζεται με την συγκέντρωση και την επιμονή. Τα επιτυχημένα άτομα είναι ανοιχτά στις αλλαγές, χωρίς όμως να αλλάζουν τον βασικό τους στόχο και παραμένοντας ο εαυτός τους. Όποια αλλαγή και προσαρμογή κι αν δεχτείς, εάν δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία και στο στόχο σου, μάλλον θα σε μπερδέψει αντί να σε βοηθήσει. Έχε τα μάτια σου ανοιχτά για κάτι διαφορετικό και κάνε τη δική σου επιλογή.

10. Έμπνευση

Όταν έχεις όλα τα άλλα, έχεις και αυτό. Χωρίς αυτό, δεν μπορείς καν να ξεκινήσεις όλα τα άλλα. Οι άνθρωποι που έχουν όνειρα και που φροντίζουν να τα μετατρέπουν σε στόχους που θα ακολουθήσουν, είναι άνθρωποι που εμπνέονται από αυτό. Κι έτσι εφόσον είναι εμπνευσμένοι, εμπνέουν και άλλα άτομα. Και μάλιστα χωρίς καν να το προσπαθήσουν – είναι κάτι που βγαίνει από μέσα τους αβίαστα!

Δες επίσης: 6 Χαρακτηριστικές συνήθειες των επιτυχημένων ανθρώπων!

Αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να αποτελούν πραγματικά τρόπο ζωής και όχι απλώς να τα εφαρμόζουμε για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Έτσι θα επιτύχουμε σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής μας!

Related Posts