5 Γελοίους Μύθους που πιστεύουμε λόγω των ταινιών

by Kostas S.

Οι ταινίες μας προσφέρουν μία εναλλακτική πραγματικότητα και μας δείχνουν πως θα μπορούσαν να λειτουργούν κάποια πράγματα. Γι’ αυτό το λόγο δε μας πειράζουν οι υπερβολές και οι δημιουργικές ελευθερίες σε αυτές, γιατί αν δεν τις είχαν θα ήταν βαρετές. Δημιουργείται πρόβλημα όμως όταν κάποιες από αυτές τις ανακρίβειες στις ταινίες επαναλαμβάνονται σε τέτοιο μεγάλο βαθμό που οι άνθρωποι αρχίζουν και πιστεύουν ότι είναι η πραγματικότητα. Δε μας αλλοιώνουν απλώς την αντίληψη που έχουμε για το κόσμο, αλλά μπορούν να δημιουργήσουν διάφορα προβλήματα. Πάμε λοιπόν να δούμε 5 Γελοίους Μύθους που πιστεύουμε λόγω των Ταινιών.

5 Μύθοι από Ταινίες που δυστυχώς πιστεύουμε

 

1. Ο Αστυνομικός δεν είναι υποχρεωμένος να διαβάσει τα δικαιώματά σου την ώρα που σε συλλαμβάνει

αστυνομία σύλληψη

Όποτε γίνεται μία σύλληψη στην τηλεόραση ή σε μία ταινία (τουλάχιστον σε αμερικάνικη παραγωγή) οι αστυνομικοί συνήθως λένε τα δικαιώματα στο άτομο που συλλαμβάνουν. Αν και πρέπει κάποια στιγμή ο αστυνομικός να του πει αυτά τα διακαιώματα, κάτι τέτοιο δε συμβαίνει ποτέ την ώρα της σύλληψης, αλλά στο κρατητήριο.

Δες επίσης: Πως να αποκτήσεις δωρεάν λογαριασμό στο Netflix!

2. Δεν μπορεί να τραβήξεις την ασφάλεια της χειροβομβίδας με το στόμα

χειροβομβίδα άνδρας

Είναι πραγματικά αδύνατο να τραβήξεις την καρφίτσα της χειροβομβίδας με το στόμα σου και να την πετάξεις στον εχθρό. Οι συγκεκριμένες καρφίτσες για λόγους ασφαλείας έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να βγαίνουν με δύσκολο τρόπο. Μάλιστα σε κάποιες θα πρέπει να τη στρίψεις 180 μοίρες, οπότε αν προσπαθείς να βγάλεις την καρφίτσα με τα δόντια πιθανόν να μείνεις χωρίς αυτά.

Δες επίσης: 7 ταινίες στο Netflix που πρέπει να δεις!

3. Οι ικανότητες όσφρησης των καρχαριών παρουσιάζονται σε υπερβολικό βαθμό

καρχαρίας θάλασσα

Όλοι έχουμε ακούσει ότι οι καρχαρίες μπορούν να μυρίσουν μία σταγόνα αίματος στον ωκεανό από χιλιόμετρα μακρυά. Αυτό έχει δημιουργήσει διάφορες φοβίες στους ανθρώπους  γι’ αυτά τα ζώα. Πειράματα όμως που έχουν γίνει σε καρχαρίες έδειξαν ότι μπορούν να μυρίσουν μία σταγόνα αίματος σε μία μεγάλου μέγεθος πισίνα και όχι από χιλιόμετρα μακρυά.

Δες επίσης: 6 Ταινίες που κάθε άνδρας πρέπει να δει!

4. Ένα κουνούπι δεν μπορεί να κρατήσει DNA για μεγάλο χρονικό διάστημα

κουνούπι

Αυτό είναι κάτι που το έχουμε δει μόνο σε μία ταινία, αλλά υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που το πιστεύουν. Μπορεί βέβαια να αποθηκευτεί DNA σε ένα κουνούπι και έπειτα να το χρησιμοποιήσουν οι επιστήμονες, αλλά δεν αντέχει τόσο ώστε να μπορούμε να βρούμε DNA από δεινοσαύρους. Μπορεί να επιβιώσει μόνο μερικές χιλιετίες και να μπορέσουμε να αναβιώσουμε ένα μαμούθ που ζούσε στην ίδια χρονική περίοδο με τον προϊστορικό άνθρωπο.

Δες επίσης: Οι 6 σειρές επιστημονικής φαντασίας που πρέπει να δεις!

5. Δεν υπάρχει πυροβολισμός που να μπορεί να σε πετάξει προς τα πίσω

πυροβολισμός άνδρας

Δεν υπάρχει κανένας τόσο δυνατός πυροβολισμός που να μπορεί να πετάξει προς τα πίσω έναν ολόκληρο άνθρωπο, αλλά είναι τόσο εντυπωσιακό που σχεδόν όλες οι ταινίες δράσης το υιοθετούνε. Λόγω δράσης και αντίδρασης αυτός που πυροβολάει και αυτός που δέχεται τη σφαίρα, δέχονται μία παρόμοια σε μέτρο δύναμη, με τη διαφορά ότι αυτός που δέχεται τη σφαίρα τη δέχεται σε ένα πολύ συγκεκριμένο σημείο. Αν υπήρχε τέτοιο όπλο τότε θα πετούσε προς τα πίσω όχι μόνος αυτός που δέχεται τη σφαίρα, αλλά και αυτός που πυροβολάει.

Related Posts