the last ship

Οι 6 σειρές επιστημονικής φαντασίας που πρέπει να δεις!

by theman

Πολλοί από εμάς έχουμε πλέον ως χόμπι την παρακολούθηση σειρών με κοινό περιεχόμενο και χαρακτήρα. Σου βρήκα λοιπόν τις σειρές επιστημονικής φαντασίας που πρέπει να δεις, και γιατί όχι, να τελειώσεις μέσα στο 2018.

Μια σειρά επιστημονικής φαντασίας βασίζεται σε γεγονότα και ιστορίες, τα οποία είναι κατασκευασμένα και δεν υφίστανται στην πραγματικότητα ή μπορεί να είναι υποθέσεις για το μέλλον του κόσμου και της ανθρωπότητας.

Με τα διάφορα sites που υπάρχουν μπορείς να δεις πλέον όσα επεισόδια θέλεις εσύ από την αγαπημένη σου σειρά στο χρόνο που θέλεις. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να τελειώσεις μια σειρά σε λίγες μόνο μέρες!

Με βάση αυτά, για όσους θέλουν να ξεφύγουν λίγο από την καθημερινότητα και να κάνουν κάτι διαφορετικό στην άνεση του σπιτιού τους, οι σειρές επιστημονικής φαντασίας είναι η ιδανική λύση.

Αν τις λατρεύεις όπως και εγώ, μείνε μαζί μου για να βάλεις στην λίστα σου τα must see, δηλαδή όσες σειρές δεν έχεις δει ακόμα!

Δες επίσης: Facebook: 10 Τρόποι που μπορούν να χακάρουν τον λογαριασμό σου!

Οι καλύτερες σειρές επιστημονικής φαντασίας

The walking dead

walking dead

Μια από τις καλύτερες και πιο γνωστές σειρές επιστημονικής φαντασίας, το The walking dead έχει καθηλώσει το κοινό του σε όλο τον κόσμο. Σε εμάς που παρακολουθούμε τη σειρά χρόνια τώρα οι ήρωες όπως, ο πρωταγωνιστής πρώην αστυνομικός και ο γενναίος γιος του είναι οι αγαπημένοι μας.

Σε ένα δυστοπικό μέλλον τα ζόμπι έχουν καταλάβει το πλανήτη και οι επιζώντες προσπαθούν να κρατηθούν ζωντανοί μέσα από διάφορες περιπέτειες. Η σειρά ακολουθεί την ιστορία μερικών από αυτών των ανθρώπων και μας δείχνει τις δυναμικές που αναπτύσσονται μεταξύ τους στο ταξίδι για την επιβίωση.

Z Nation

z nation

Με παρόμοιο περιεχόμενο το Z Nation μας δείχνει την ιστορία κάποιων ανθρώπων, που είναι άγνωστοι μεταξύ τους αρχικά, οι οποίοι έχουν επιβιώσει από την κυριαρχία των ζόμπι στον κόσμο μας. Με έντονες και γραφικές εικόνες από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, η σειρά είναι γεμάτη δράση και περιπέτεια, και φυσικά φόνους ζόμπι και όχι μόνο!

Θα μπορέσουν άραγε να βρουν τη λύση και να σώσουν τον κόσμο από τα ζόμπι;

The 100

the 100

Σε μια μελλοντική δυστοπική κοινωνία ο άνθρωπος έχει αναγκαστεί να ζει στο διάστημα σε ειδικά διαμορφωμένα διαστημόπλοια τα οποία μπορούν να αυτο-συντηρούνται επαρκώς. Η καθημερινότητα των πρωταγωνιστών δεν θα αργήσει να αλλάξει, καθώς μια δυσλειτουργία σε ένα από αυτά τους αναγκάζει να αναζητήσουν ένα καινούργιο σπίτι.

Η σειρά μας βάζει στο κεντρικό θέμα από το πρώτο κιόλας επεισόδιο και οι χαρακτήρες είναι άνθρωποι που μπορούμε όλοι να συσχετιστούμε με κοινά βιώματα όπως και τα δικά μας. Η δυναμική των σχέσεων αλλά και ο αγώνας για επιβίωση είναι τα κύρια θέματα της πλοκής.

The last ship

the last ship

Η σειρά αφορά μια πανδημία που ξεκινάει από ένα φαινομενικά ακίνδυνο πείραμα στην Ανταρκτική και τελικά καταλήγει σε μια σταδιακή εξάπλωση ενός ιού σε όλο τον κόσμο. Οι άνθρωποι που έχουν επωμιστεί το βάρος να σώσουν την ανθρωπότητα είναι μια γιατρός και ένας πλοίαρχος του πολεμικού ναυτικού.

Θα καταφέρουν να φέρουν εις πέρας τις αποστολές και να ξεπεράσουν τα εμπόδια ώστε να σώσουν τον κόσμο; Την κατάσταση περιπλέκουν περισσότερο οι έντονα συναισθηματικά φορτισμένες σχέσεις των ηρώων.

Colony

colony

Σε ένα δυστοπικό μέλλον οι εξωγήινοι έχουν καταλάβει πια την Γη και οι άνθρωποι αναγκάζονται να “ζουν” μαζί με πλάσματα τα οποία δεν γνωρίζουν και δεν καταλαβαίνουν. Η σειρά μας δείχνει πως οι ανθρώπινες σχέσεις περιπλέκονται όταν ο άνθρωπος έρχεται αντιμέτωπος με την επιβίωση.

Με κοινωνικό χαρακτήρα, στα επεισόδια παρακολουθούμε επίσης την μάχη που δίνει ο καθένας με τον εαυτό του να κρατηθεί πιστός στις αξίες και τα πιστεύω του ενώ έρχεται αντιμέτωπος με έναν άγνωστο και επικίνδυνο εχθρό.

Fringe

fringe

Η σειρά ακολουθεί την ιστορία μιας ντετέκτιβ του FBI που αναλαμβάνοντας μια φαινομενικά συνηθισμένη υπόθεση αρχίζει και ανακαλύπτει ότι υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία μέχρι τώρα δεν γνωρίζαμε. Επιστήμη και μεταφυσικές δυνάμεις συγκρούονται απειλώντας την φυσιολογική λειτουργία του κόσμου όπως τον ξέρουμε.

Οι ανθρώπινες σχέσεις και η δυναμική που αναδύεται μεταξύ των χαρακτήρων βρίσκεται στο επίκεντρο της πλοκής καθώς προσπαθούν να λύσουν φαινομενικά άλυτες υποθέσεις και να σώσουν τον κόσμο.

The strain

the strain

Δες επίσης: 7 Πράγματα που μπορείς να μάθεις από το λογαριασμό της στα Social Media!

Αν πιστεύετε ότι ο διάβολος δεν μπορεί να πάρει σάρκα και μορφή ίσως να το ξανασκεφτείτε. Η σειρά που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του τηλεθεατή από την αρχή ως το τέλος εκτυλίσσεται σε ένα δυστοπικό μέλλον όπου ο κόσμος όπως τον ξέρουμε έχει αλλάξει.

Λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να κάνουν την διαφορά και να αντισταθούν απέναντι στην υποδούλωση του ανθρώπινου είδους από κακόβουλες δυνάμεις.

Related Posts