thimos kai kavgas

10 Τρόποι για να έχεις μια καλύτερη καθημερινότητα με τη σύντροφό σου!

by theman

Δεν υπάρχει πιο ακριβής φράση από το “μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε” για να περιγράψει τη σχέση ανάμεσα στα δύο φύλα. Όσον αφορά την άποψη των αντρών για τις γυναίκες, συμφωνούν όλοι σε ένα πράγμα: ότι όλες τους είναι εξαιρετικά πολύπλοκες! Στην πραγματικότητα, δεν είμαστε τόσο ακατανόητα όντα όσο πιστεύετε.

Πάρτε λοιπόν πέντε βασικά πράγματα που αν κάνεις, η κοπέλα σου θα σε ευγνωμονεί. Φυσικά, αυτά δεν ισχύουν για όλους – κάποιοι τα κάνουν ήδη, άλλοι όχι. Κατά γενική ομολογία όμως, αποτελούν αντρικές συνήθειες που πολύ θα θέλαμε να εξαφανιστούν.

Τι μπορείς να κάνεις ώστε να ζείτε καλύτερα με την κοπέλα σου;

 

1. Καθάρισε την τουαλέτα μετά που θα τη χρησιμοποιήσεις

Aς ξεκινήσουμε με μια συνήθεια που βάζω στοίχημα ότι τσατίζει και εμένα και όλες τις γυναίκες ανεξαιρέτως. Όταν μένεις μόνος σου, μπορείς να κάνεις ό,τι νομίζεις, αν και κάποια στιγμή θα καθαρίσεις γιατί δεν υπάρχει κανείς άλλος να το κάνει. Αν όμως μένεις με την κοπέλα σου, ίσως να νομίζεις ότι θα καθαρίζει εκείνη ειδικά εάν το έκανε και η μαμά σου. Ναι, δεν είναι εύκολο να “στοχεύσεις” εκείνη τη στιγμή, αλλά το μπάνιο πρέπει να παραμείνει καθαρό. Αν βαριέσαι να καθαρίζεις, μπορείς απλά να καθίσεις εκείνη την ώρα – πίστεψέ με, ο ανδρισμός σου δεν θα πληγεί καθόλου!

2. Προσπάθησε να ακούσεις χωρίς να προτείνεις κατ’ ευθείαν λύσεις

Ναι, μπορεί να είσαι πιο πρακτικός και να μη θες να συζητήσεις τα προβλήματά σου αλλά να προχωρήσεις κατ’ ευθείαν στη λύση τους, οι γυναίκες όμως λειτουργούν κατά βάση διαφορετικά. Θέλουν να συζητήσουν αυτό που τις απασχολεί, γιατί θα τις βοηθήσει να χαλαρώσουν και να το αντιμετωπίσουν. Άρα, μη νομίζεις ότι δεν είμαστε ικανές να λύσουμε τα θέματά μας ή ότι θέλουμε να γκρινιάξουμε. Παρ’ όλα αυτά, επειδή οι γυναίκες συνηθίζουν την έμμεση επικοινωνία, μπορείτε με την κοπέλα σου να θέσετε κάτι σαν “κώδικα”, ώστε να καταλαβαίνεις αν εκείνη τη στιγμή θέλει απλά να μιλήσει ή επιθυμεί πραγματικά τη γνώμη και τη βοήθειά σου.

xamogelastoi suntofoi

 

3. Μην ντρέπεσαι να εκδηλώσεις τα συναισθήματά σου

Αυτός ο μύθος του “άντρα πολλά βαρύ” έχει κουράσει πλέον, οπότε άσε αυτό το προφίλ στην άκρη. Δε λέμε να μην είσαι δυνατός και να μυξοκλαίς στην πρώτη ευκαιρία. Αυτό δεν είναι καλό ούτε όταν το κάνουν οι γυναίκες. Δεν έχει σημασία εάν το αποδέχεται η κοινωνία περισσότερο – είναι το ίδιο ενοχλητικό και απωθητικό. Για αυτό, μη σε νοιάζει που η έκφραση συναισθημάτων έχει ταυτιστεί περισσότερο με το γυναικείο φύλο. Δείξε απλόχερα την αγάπη σου, τη χαρά, τον πόνο σου και όλη την υπόλοιπη γκάμα που βιώνεις. Όχι μόνο θα νιώσεις πιο κοντά με τη σύντροφό σου, αλλά θα είναι καλύτερο και για την ψυχική σου υγεία.

4. Βοήθα στις δουλειές του σπιτιού

Αν και τα πράγματα έχουν εξελιχθεί αρκετά και ένας άντρας ξέρει να φροντίζει τον εαυτό του, σε πολλές οικογένειες η μάνα εξακολουθεί να μεγαλώνει τον γιο της σαν πρίγκιπα, με αποτέλεσμα να πιστεύει ότι η σύντροφός του θα κάνει το ίδιο. Αυτό απλώς ξεχάστε το. Βρισκόμαστε στο έτος 2019, οι γυναίκες εργάζονται όπως και οι άντρες οπότε πρέπει να μοιράζονται τις δουλειές του σπιτιού από τη στιγμή που το χρησιμοποιούν και οι δύο. Μην ακούσουμε τίποτα του τύπου “το να σκουπίσω/σφουγγαρίσω/πλύνω τα πιάτα είναι γυναικεία δουλειά” διότι δε θα θέλουμε να ζήσουμε μαζί σας, και με το δίκιο μας.

agkaliasmeno zevgari

5. Ζήτα οδηγίες όταν τις χρειάζεσαι

Η σχέση που έχουν οι άντρες με τις οδηγίες είναι τόσο κάκιστη, που είναι πολύ πιο πιθανόν να καταλήξουμε στη Μόρντορ παρά στο μέρος που σκοπεύαμε, σε περίπτωση που χαθούμε. Και πες αυτό το πρόβλημα λύνεται με ένα GPS, αλλά τι γίνεται όταν δυσκολεύεσαι να κάνεις κάτι και χρειάζεσαι βοήθεια; Πολλοί προτιμούν να τους κάψουν ζωντανούς παρά να παραδεχτούν πως δεν ξέρουν κάτι μπροστά σε άλλους. Πιστέψτε μας, δε θα σας παρεξηγήσουμε ούτε θα πέσει ο ανδρισμός σας στα μάτια μας. Πείτε ότι δεν ξέρετε και ζητήστε βοήθεια – δεν παίζετε στο Ποιος θέλει να γίνει Εκατομμυριούχος. Που ακόμα κι εκεί δικαιούσαι μερικές ευκαιρίες βοήθειας!

Δες επίσης: Συγκατοίκηση: 6 πράγματα που πρέπει να κάνεις στο μπάνιο!

6. Προσπάθησε να μην ξενοκοιτάζεις

Ναι, ξέρουμε, είναι στο DNA σας, κι έτσι από ένα σημείο και μετά δε θα μας ενοχλήσει. Το ανδρικό μάτι είναι απλώς προγραμματισμένο να πέφτει στο ωραίο γυναικείο σώμα, ενώ μια έξυπνη γυναίκα ξέρει πολύ καλά ότι αυτό είναι μια αυτόματη αντίδραση και δε σημαίνει απολύτως τίποτα παραπάνω. Επίσης, και οι γυναίκες κοιτάζουν κάποιες φορές ωραίους άντρες στο δρόμο απλά για να τους “αξιολογήσουν”, χωρίς να θέλουν κάτι, ακόμα κι όταν έχουν σχέση. Το πρόβλημα είναι όταν το κάνεις όταν είστε έξω μαζί με τη σύντροφό σου. Εάν πετύχεις τον εαυτό σου να το κάνει, απλώς σταμάτα το. Πάμε στοίχημα πως αν η κοπέλα σου καρφωνόταν σε έναν περαστικό δε θα σου άρεσε καθόλου;

zevgari pou malonei

7. Φρόντισε να θυμάσαι αυτά που έχουν σημασία

Κατά βάση αυτό είναι αντρικό χαρακτηριστικό, διότι οι άντρες έχουν την τάση να “βλέπουν το δάσος και όχι το δέντρο”. Παρ’ όλα αυτά, εγώ προσωπικά είμαι ένα από τα πιο αφηρημένα άτομα που υπάρχουν, ενώ το αγόρι μου και ο κολλητός μου θυμούνται πράγματα με τόση λεπτομέρεια, που με στέλνουν αδιάβαστη. Όμως έχω ακούσει πολλές φορές από φίλες μου αυτό το παράπονο, που δε γίνεται να μην το βάλω στη λίστα. Κάντε αυτό που κάνω κι εγώ: γράφτε στο ημερολόγιο ή στις σημειώσεις του κινητού σας αυτά που πρέπει να θυμάστε, αμέσως μόλις τα ακούσετε ειδάλλως στάνταρ θα το ξεχάσετε. Δε μας πειράζει αν δε θυμάστε κάτι από μόνοι σας, αρκεί τελικά να το έχετε στο νου σας!

8. Μη συγκρίνεις τη σύντροφό σου με τη μαμά σου

Προσωπικά, θεωρώ τον “μαμάκια” άντρα ένα από τα χειρότερα είδη που υπάρχουν. Κάποια μειονεκτήματα παλεύονται, αλλά αυτό όχι. Μια γνωστή μου είχε αναφέρει “Ο ομφάλιος λώρος πρέπει να κόβεται αμέσως μετά τη γέννηση” και θα συμφωνήσω απόλυτα. Αν και κουβαλάμε πολλά από την παιδική μας ηλικία και υποσυνείδητα διαλέγουμε συντρόφους με κάποια (καλά ή κακά) χαρακτηριστικά των γονιών μας, φρόντισε να μην είσαι κολλημένος στη μαμά σου πέραν του φυσιολογικού. Είναι από τα πιο σημαντικά άτομα για σένα, αλλά μην την αφήσεις να επισκιάσει τη σχέση με τη σύντροφό σου.

thimos kai kavgas

9. Μην κολλάς να παραδεχτείς ότι έκανες λάθος ή να ζητήσεις συγγνώμη

Ο εγωισμός δεν είναι αποκλειστικά ανδρικό χαρακτηριστικό, μιας και κανείς μας δε γουστάρει να παραδεχτεί τα λάθη του ή να ζητήσει συγγνώμη. Λανθασμένα, πιστεύουμε ότι θα ρίξουμε τα μούτρα μας εάν το κάνουμε. Αυτό όμως είναι κάτι που οφείλουν να κάνουν και οι δύο σύντροφοι, αν θέλουν να έχουν μια υγιή σχέση. Έτσι θα δείξουν ότι η αγάπη τους είναι σημαντικότερη από τον εγωισμό τους. Ο λόγος που αυτό το χαρακτηριστικό είναι στη συγκεκριμένη λίστα είναι διότι συμβαίνει στους άντρες σε μεγαλύτερη συχνότητα.

10. Μην ζηλεύεις

Γενικά, δεν έχω καταλάβει ακόμα ούτε γιατί ζηλεύουν οι σύντροφοι μεταξύ τους, ούτε γιατί ορισμένες γυναίκες το θεωρούν κολακευτικό. Αν ο σύντροφός σου δεν δίνει δικαιώματα, γιατί να ζηλέψεις; Αν πάλι τα δώσει, καλό είναι να συζητήσετε πολιτισμένα και να αποφασίσετε αν θέλετε να παραμείνετε στη σχέση. Επίσης, δεν έχει νόημα να χαλάς τον κόσμο εάν κάποιος φλερτάρει τη σύντροφό σου. Απεναντίας, μπορείς να κολακευτείς που είναι γοητευτική και την προσέχουν, αλλά αυτή επιλέγει να είναι μαζί σου! Σημασία έχει άλλωστε το πώς αντιδράει ο σύντροφός μας και όχι οι άλλοι.

Δες επίσης: 6 συνήθειες που δεν αρέσουν στις γυναίκες!

Προφανώς δεν υπάρχουν γυναικείες συνήθειες που δεν εκνευρίζουν τους άντρες, μην τα βλέπουμε όλα μονόπλευρα. Αν όμως κάνεις μια συζήτηση με την κοπέλα σου, θα διαπιστώσεις πως αν κάνεις ένα ή παραπάνω από τα πράγματα που μόλις διάβασες, στάνταρ θα δεις διαφορά – ή μάλλον, θαύματα!

Related Posts