diafora fagita

Οι 5 τύποι ατόμων όταν είναι πεινασμένοι!

by theman

Είναι ευρέως γνωστό ότι η πείνα αλλάζει τη συμπεριφορά μας, ανάλογα με το πόσο επιρρεπείς είμαστε σε αυτό το συναίσθημα. Παρ’ όλα αυτά, ο καθένας μας εκφράζει αυτό που νιώθει διαφορετικά.

Πάμε να δούμε τους πέντε βασικούς τύπους ανθρώπων που πεινάνε και εκδηλώνονται όταν βγαίνουμε έξω με παρέα. Ειδικά στη χώρα μας, όπου ένα βασικό στοιχείο της καθημερινότητας και της κουλτούρας μας είναι το φαγητό, είναι αναμενόμενο να το αναλύσουμε σε τέτοιο σημείο.

Ποιοι είναι οι πέντε βασικοί… πεινασμένοι;

 

1. Ο χορτοφάγος (vegeterian/vegan)

xorta kai ospria

To κίνημα της χορτοφαγίας δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Ελλάδα όσο σε άλλες χώρες. Να φανταστείτε, ενώ πολλοί από εμάς στην Ελλάδα θεωρούν ότι γεύμα χωρις κρέας δεν είναι γεύμα, τστο εξωτερικό υπάρχουν χορτοφαγικές επιλογές πέρα από σαλάτα ή ακόμα και αποκλειστικά vegan εστιατόρια, αλλά και σουπερμάρκετ με άπειρα προϊόντα για χορτοφάγους.

Το πρόβλημα είναι ότι οι σχετικά περιορισμένες επιλογές τους στο φαγητό, σε σύγκριση με κάποιον που τρώει τα πάντα, τους κάνουν αρκετά ιδιότροπους. Τι να γίνει όμως, αν ανήκει στην παρέα θα πρέπει να πάτε κάπου, που μπορεί να φάει κάτι παραπάνω από μια σαλάτα!

2. O παμφάγος

fagito ap ekso

 

Πάμε τώρα στην πιο εύκολη περίπτωση. Δεν θα αποκλείσει καμία επιλογή, αρκεί να του δώσεις φαγητό. Όχι απαραίτητα μεγάλες ποσότητες, αρκεί να υπάρχει οποιοδήποτε φαγητό για να φάει. Είτε πάτε για σούσι ή τίποτα άλλο περίεργο, είτε απλά καταλήξετε στο γνωστό γυράδικο, δεν θα έχει απολύτως κανένα πρόβλημα.

Μάλιστα, επειδή τρώει τα πάντα, θα φροντίσει αν πάτε σε μέρος που έχετε επισκεφτεί στο παρελθόν να παραγγείλει κάθε φορά και κάτι διαφορετικό. Ακόμα κι αν ανακαλύψει κάποιο αγαπημένο πιάτο, θα δώσει την ευκαιρία και σε άλλα, γιατί, αν μη τι άλλο, ξέρει να εκτιμά το φαγητό.

3. Ο (πολύ) συγκεκριμένος

asiatiko fai

Κατά κάποιο, το ακριβώς αντίθετο του παμφάγου. Δεν έχει κάποιον ιδιαίτερο περιορισμό όπως οι χορτοφάγοι, όμως είναι ο τύπος που έχει καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο μέρος, σε ένα συγκεκριμένο είδος φαγητού, ή ακόμα και σε ένα συγκεκριμένο πιάτο. Είναι ο τύπος που έτσι και πάτε στο τάδε εστιατόριο, παραγγέλνετε εσείς στη θέση του γιατί ξέρετε πάντα τι θα πει πριν καν ανοίξει το στόμα του.

Αν δε βρει ακριβώς αυτό που θέλει, απλά ευχηθείτε να θελήσει να δώσει ευκαιρία και σε κάποιο άλλο φαγητό, γιατί έτσι που έχει ξενερώσει είναι ικανός να σηκωθεί και να πάει αλλού.

4. Ο διαιτητικός

diaititiko trapezi

Μην τον μπερδέψετε με τον χορτοφάγο, διότι ο χορτοφάγος δεν κάνει δίαιτα και μπορεί άνετα να φάει ένα τσουβάλι χόρτα, παρ’ όλο που έχει αποκλείσει το κρέας και ίσως τα ζωικά προϊόντα από τη διατροφή του. Αντίθετα, ο “διαιτητικός” αποφεύγει πιο γενικά πράγματα όπως τη ζάχαρη, τις υδατάνθρακες και το λίπος, ενώ δεν τρώει μεγάλες ποσότητες.

Δε σας συμβουλεύουμε να επιμένετε τόσο στη δίαιτά σας αν βγείτε έξω για φαγητό, διότι τότε είναι που τρώμε κάτι διαφορετικό. Φροντίστε όλη την υπόλοιπη μέρα και την επόμενη να φάτε λίγο πιο ελαφριά από συνήθως, κι όταν βγείτε έξω παραγγείλετε ό,τι θέλετε χωρίς τύψεις.

5. Ο μερακλής

diafora fagita

Είναι εκείνος που δεν τρώει ό,τι κι ό,τι, αλλά δεν είναι και τόσο δύσκολος στο φαγητό του όσο άλλοι. Το κυριότερό του στοιχείο είναι ότι δείχνει ξεκάθαρη προτίμηση στο καλό φαγητό, ανεξάρτητα από το είδος του. Δεν τον ενδιαφέρει να έχει απλώς φαγητό στο τραπέζι και δεν θα φάει εάν δεν πεινάει. Είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος για την κάθε μπουκιά, ξέρει τι τρώει και απολαμβάνει τη νοστιμιά του πιάτου του!

Δες επίσης: Οι Top 5 υγιεινές τροφές που κάθε άντρας πρέπει να τρώει!

Γενικά, φροντίστε όταν βγείτε όλοι μαζί σαν παρέα, να πάτε σε ένα μέρος που μπορεί να καλύψει όλα τα γούστα. Διότι όλοι ξέρουμε πολύ καλά πως όταν πεινάμε, θέλουμε απλά φαγητό και τίποτε άλλο. Ειδικά μάλιστα όταν αυτός είναι και ο σκοπός της εξόδου μας!

Related Posts