tesla semi

Δείτε το νέο ηλεκτρικό φορτηγό Tesla Semi!

by theman

Η Tesla εκτός από τα αυτοκίνητα αποφάσισε να κάνει ένα ακόμα άνοιγμα. Αυτήν την φορά θα δούμε το πρώτο φορτηγό της εταιρίας και μπορώ προσωπικά να πω ότι είναι το πιο κομψό που έχω δει. Αυτός μπορεί να είναι ένας λόγος που ίσως καταφέρει να πετύχει τις πωλήσεις που έχει βάλει σαν στόχο.

Μπορεί και μόνο που ακούς φορτηγό να περιμένεις να δεις ένα κακοφτιαγμένο φορτηγό, όπως είναι εξάλλου και τα περισσότερα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά, αλλά σίγουρα το συγκεκριμένο θα σε εκπλήξει. Για να δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά τις δυνατότητες του οχήματος.

 

Τι πρέπει να γνωρίζεις για το φορτηγό Tesla Semi

 

Δυνατότητες κινητήρα

kinitiras tesla

Το Tesla Semi έχει επιτάχυνση 0-100kmh σε 5 δευτερόλεπτα που το καθιστά πολύ πιο γρήγορο σε σύγκριση με τα φορτηγά diesel. Η επιτάχυνσή του 0-100kmh με φορτίο 36 τόνων γίνεται σε 20 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι 105kmh και αυτό το κάνει πιο γρήγορο από τα υπόλοιπα φορτηγά με κινητήρα diesel.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του με ένα φόρτισμα είναι 804 χιλιόμετρα σε ταχύτητα εθνικής οδού. Σε όλα αυτά βέβαια βοηθάει και ο αεροδυναμικός σχεδιασμός του, που σίγουρα είναι καλύτερος από τα υπόλοιπα φορτηγά της αγοράς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μπορεί να καλύψει μεγαλύτερη απόσταση από ένα diesel στον ίδιο χρόνο.

Δες επίσης 8 Αυτοκίνητα που κάθε άντρας θα ήθελε να έχει!

Σχεδιασμός

sxediasmos semi

Το Tesla Semi έχει πολύ προσεγμένο σχεδιασμό και η καμπίνα του είναι σχεδιασμένη για οδηγούς με εισόδους που διευκολύνουν την είσοδο και την έξοδο, καθώς τους δίνεται η δυνατότητα να στέκονται όρθιοι μέσα. Η θέση του οδηγού βρίσκεται στο κέντρο της καμπίνας και όχι στα δεξιά ή στα αριστερά. Αυτό ίσως κάνει κάποιους να νιώσουν περίεργα στην αρχή αλλά είναι κάτι που δεν είναι δύσκολο να συνηθίσεις.

Βέβαια κάνει και τον χώρο μικρότερο για τυχόν επιβάτες, αν και σου δίνεται η δυνατότητα να βάλεις το αποσπώμενο κάθισμα για επιβάτη πίσω από την θέση του οδηγού. Ο στόχος της εταιρίας ήταν να φτιάξουν ένα όχημα καθαρά για οδηγούς και αυτός ήταν και ο λόγος που δεν πρόσθεσαν επιπλέον καθίσματα.

Επίσης υπάρχουν 2 οθόνες αφής στην καμπίνα του οχήματος δεξιά και αριστερά του οδηγού. Προσφέρουν πληροφορίες πλοήγησης, παρακολούθηση τυφλών σημείων αλλά και εφαρμογές καταγραφής δεδομένων του ταξιδιού.

Δες επίσης Τα 9 καλύτερα diesel αυτοκίνητα για το 2017!

Λόγοι αγοράς

tesla semi

Αν αναρωτιέσαι για ποιο λόγο να αγοράσεις ένα ηλεκτροκίνητο φορτηγό ενώ υπάρχει μια τόσο μεγάλη γκάμα φορτηγών με κινητήρα diesel, τα πλεονεκτήματα που προσφέρει είναι μακροπρόθεσμα και κατά κύριο λόγο είναι οικολογικά, ενώ επίσης έχει κόστος / αποτελεσματικότητα. Το γνωστό value for money που λέμε.

Επίσης, φορτίζει από τα ηλιακά συστήματα Megachargers κάτι που βοηθάει στην εξοικονόμηση χρημάτων. Επιπλέον, μπορεί να διανύσει 643 χιλιόμετρα με μία φόρτιση 30 λεπτών. Η Tesla σχεδιάζει να τοποθετήσει τους Megachargers παγκοσμίως για να εξασφαλίσει τη μετακίνηση από το ένα μέρος στο άλλο, ώστε να γίνεται εύκολα και χωρίς επιπλέον χρεώσεις.

Τα ηλεκτρικά φορτηγά είναι πιο οικονομικά από ένα φορτηγό diesel. Επίσης, η συντήρηση του οχήματος είναι πολύ μικρότερη από τα υπόλοιπα φορτηγά diesel. Επιπρόσθετα, διαθέτει προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και ειδικό σχεδιασμό που ενισχύει τις ίδιες τις μπαταρίες.

Οι κάμερες που έχει προσπαθούν να εξαλείψουν τα τυφλά σημεία, κάτι που δίνει την δυνατότητα στον οδηγό να βλέπει τα πάντα χωρίς να κάνει ιδιαίτερη προσπάθεια. Η υποστήριξη ανίχνευσης αντικειμένων ειδοποιεί τον οδηγό αυτόματα όταν εντοπίζουν πιθανούς κινδύνους.

Δες επίσης 8 Τρόποι να βρεις φθηνό αυτοκίνητο!

Γενικά χαρακτηριστικά

https://www.youtube.com/watch?v=nONx_dgr55I

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Tesla Semi είναι ο αυτόματος πιλότος που διαθέτει. Προσφέρει αυτοματοποιημένη πέδηση έκτακτης ανάγκης, διατήρηση λωρίδας και προειδοποίηση αναχώρησης από τη λωρίδα κυκλοφορίας. Αυτό έχει στόχο να κάνει την οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο πιο ασφαλή.

Η συγκεκριμένη εκδοχή του φορτηγού είναι μέρας καθώς δεν υπάρχει κρεβάτι και έχει σχεδιαστεί για κοντινές μετακινήσεις. Φυσικά η Tesla θα μπορούσε να αυξήσει τον χώρο της καμπίνας και να προσθέσει κρεβάτι, όπως επίσης να επεκτείνει την μπαταρία για να το υποστηρίξει. Ανάλογα με το ύψος του φορτίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ή χωρίς το αεροδυναμικό κάλυμμα.

Η Tesla είναι πολύ πιθανόν να δυσκολευτεί να ενθαρρύνει την αγορά του συγκεκριμένου οχήματος, μιας και είναι κάτι πολύ καινοτόμο για την αγορά. Βέβαια υπάρχει εγγύηση 1,6 εκατομμύρια χιλιόμετρα σε κάθε φορτηγό για τυχόν βλάβες, προσπαθώντας να κάνει το καλύτερο δυνατό για να πείσει την αγορά ότι η μετάβαση από diesel σε ηλεκτροκίνητο είναι καλή.

Δες επίσης 8 Αυτοκίνητα που ξεχώρισαν στο New York Auto Show 2017!

Related Posts