πως θα προστατέψεις το αυτοκίνητό σου από τους κλέφτες

Τα 6 καλύτερα αντικλεπτικά συστήματα για αυτοκίνητα!

by theman

Το αυτοκίνητο για τους περισσότερους από εμάς αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά περιουσιακά μας στοιχεία. Και αυτό δεν σχετίζεται μονάχα με το γεγονός της χρηματικής του αξίας. Βλέπεις, το αυτοκίνητο πάνω από όλα αποτελεί ένα εργαλείο για εσένα. Είτε θέλεις να κάνεις μία βόλτα είτε να πας για ψώνια στο σούπερ μάρκετ ή στη δουλειά σου, το αυτοκίνητο είναι κάτι το απαραίτητο.

Επομένως, η ασφάλεια-προστασία του από τους επίδοξους κλέφτες είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να μεριμνήσεις. Και αν δεν “καίγεσαι” και τόσο για το εν λόγω θέμα, ίσως αλλάξεις γνώμη μετά την παρακάτω πληροφορία. Σύμφωνα με επίσημα δεδομένα της ελληνικής αστυνομίας πραγματοποιούνται στη χώρα μας 27 κλοπές αυτοκινήτων καθημερινά ή, αν προτιμάς, 835 τον μήνα!

Λάβε τα καλύτερα μέτρα προστασίας για το αυτοκίνητό σου και κοιμήσου ήσυχος!

Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πως η ασφάλεια του αυτοκινήτου σου δεν αποτελεί μία διαδικασία, η οποία μπορεί να περιμένει. Αν μάλιστα κατοικείς σε μεγάλο αστικό κέντρο της χώρας, τότε θα πρέπει να μεριμνήσεις άμεσα για το εν λόγω θέμα (αν δεν το έχεις κάνει ήδη δηλαδή).

Γενικά υπάρχουν ορισμένες βασικές, ανέξοδες ενέργειες που μπορείς να εντάξεις στη “ρουτίνα” σου, προκειμένου να μειώσεις τις πιθανότητες κλοπής του αυτοκινήτου σου. Μία από αυτές έχει να κάνει με την αποφυγή της συνήθειά σου να αφήνεις “αναμμένο” το παρκαρισμένο αυτοκίνητό σου (επειδή θέλεις να αγοράσεις κάτι από κάποιο κοντινό σημείο- περίπτερο ή καφετέρια). Επίσης, η στάθμευση σε κάποιο ασφαλές σημείο (φωτεινό, πολυσύχναστο μέρος ή προσωπικό γκαράζ) θα ελαττώσει κατά πολύ τις πιθανότητες κλοπής ή παραβίασης του αυτοκινήτου σου.

Τέλος, υπάρχουν και ορισμένα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, τα οποία θα αποτρέψουν τους επίδοξους κλέφτες να παραβιάσουν το αυτοκίνητό σου. Στο συγκεκριμένο άρθρο σου παρουσιάζουμε 5 συστήματα ασφαλείας που θα προστατέψουν το αυτοκίνητό σου από περιπτώσεις κλοπής.

Αντικλεπτική μπάρα κλειδώματος τιμονιού ή πενταλ

αντικλεπτικό σύστημά αμαξιου κλείδωμα τιμονιούαντικλεπτικό σύστημά αμαξιου κλείδωμα πεντάλ

Η συγκεκριμένη περίπτωση προστασίας αποτελεί την πιο “απλή” από πλευράς τεχνολογίας λύση. Ουσιαστικά, εδώ έχουμε να κάνουμε με μία μπάρα, η οποία “κλειδώνει” στο τιμόνι του αυτοκινήτου και το ασφαλίζει σε μία συγκεκριμένη θέση. Έτσι, όποιος μπει στο αυτοκίνητό σου δεν θα μπορέσει να το απομακρύνει από τη θέση του, αφού δεν θα μπορέσει να το οδηγήσει.  Γενικότερα υπάρχουν διάφορα είδη αντικλεπτικών μπαρών, με ορισμένα από αυτά να κλειδώνουν μεταξύ του τιμονιού και άλλα μεταξύ του τιμονιού και του ταμπλό. Σε κάθε περίπτωση οι αντικλεπτικές μπάρες κλειδώματος τιμονιού αποτελούν ένα πολύ καλό μέσο προστασίας του αυτοκινήτου σου, ενώ παράλληλα αποτελεί μία φθηνή και εύκολη στην εφαρμογή λύση.

Tip: Στην αγορά θα βρεις και ορισμένες αντικλεπτικές μπάρες τιμονιού-πεντάλ. Για το ποια από όλες τις παραπάνω μπάρες θα επιλέξεις, μπορείς να συμβουλευτείς και τον υπεύθυνο του εκάστοτε καταστήματος. Πάντως δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τις διαφορές στα κόστη, αφού οι τιμές των εν λόγω προϊόντων κυμαίνονται λίγο-πολύ στα ίδια επίπεδα. Μπορείς να τα βρεις εδώ!

Αντικλεπτικό GPS αυτοκινήτου

 

αντικλεπτικό gps αυτοκινήτου

Τελευταία αφήσαμε μία πρόταση για την προστασία του αυτοκινήτου σου, όπου η κλοπή αυτού θεωρείται δεδομένη. Αν, λοιπόν, οι κλεφτές καταφέρουν να κλέψουν το όχημά σου, ένα αντικλεπτικό σύστημα GPS θα σε βοηθήσει να το εντοπίσεις άμεσα. Σημειώνεται πως τα  εν λόγω ηλεκτρονικά συστήματα εντοπισμού είναι συμβατά μόνο με σύγχρονα αυτοκίνητα, αφού απαιτείται η σύνδεσή τους με θύρα τύπου OBD2.

Μέσω ενός αντικλεπτικού συστήματος GPS θα μπορέσεις να δεις που βρίσκεται το αυτοκίνητό σου ανά πάσα στιγμή, ενώ ορισμένα μοντέλα της αγοράς σου δίνουν τη δυνατότητα της εξ αποστάσεως ενεργοποίησης και απενεργοποίησης του κινητήρα καθώς και της ενεργοποίησης του ήχου στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Βέβαια, όπως και στην περίπτωση του αντικλεπτικού διακόπτη, έτσι και εδώ, απαιτείται η εγκατάσταση του συγκεκριμένου συστήματος από κάποιον ειδικό. Μπορείς να βρεις το βρες εδώ!

Κάμερα αυτοκινήτου που στέλνει ειδοποίηση στο κινητό σου

κάμερα αυτοκινήτου για κλέφτες

Και περνάμε τώρα στις πιο “εξεζητημένες” και hi-tech πρακτικές προστασίας του αυτοκινήτου μας. Οι κάμερες αυτοκινήτου αν και χρησιμοποιούνται για άλλους λόγους (συνήθως καταγραφή πιθανών ατυχημάτων, ώστε να μην υπάρχει κάποιο ζήτημα με ασφαλιστικές εταιρείες και αποζημιώσεις), μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν ως ένα αποτρεπτικό μέσο σχετικά με την κλοπή του αυτοκινήτου σου, ιδίως αν βρίσκονται σε εμφανές σημείο.

Στην αγορά θα βρεις αρκετές κάμερες οι οποίες μπορούν να συνδεθούν μέσω Wi-Fi με το κινητό σου, δίνοντάς σου έτσι πλήρη εικόνα από το εσωτερικό του αυτοκινήτου σου. Μάλιστα, μπορείς να συνδέσεις την κάμερα του αυτοκινήτου σου με μία φορητή-ανεξάρτητη μπαταρία,  ώστε αυτή να λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας χωρίς να “πληγώνει” τη μπαταρία του αυτοκινήτου σου. Μπορείς να την βρεις εδώ!

Αντικλεπτικός διακόπτης αυτοκινήτου

αντικλεπτικός διακόπτης αυτοκινήτου
Ο αντικλεπτικός διακόπτης αυτοκινήτου μπορεί να μην σου “γεμίζει” το μάτι με μία πρώτη ανάγνωση, ωστόσο, αυτός αποτελεί ίσως την πιο αξιόπιστη λύση για την προστασία του αυτοκινήτου σου. Βέβαια, για την εγκατάσταση του εν λόγω συστήματος θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό, αφού απαιτείται άριστη γνώση των ηλεκτρολογικών καλωδιώσεων του αυτοκινήτου. Το συγκεκριμένο σύστημα διακόπτει τη ροή του ηλεκτρικού ρεύματος στην αντλία καυσίμου ή στη μίζα του αυτοκινήτου σε περίπτωση όπου επιχειρηθεί “μη φυσιολογική” εκκίνηση του οχήματος. Ο μοναδικός τρόπος για να εκκινήσει το αυτοκίνητο χωρίς την εισαγωγή του κλειδιού είναι με το πάτημα του εν λόγω διακόπτη. Ωστόσο, ο εν λόγω διακόπτης αποθηκεύεται συνήθως σε κάποιο απρόσιτο σημείο του αυτοκινήτου, προκειμένου να καταστεί αδύνατη η προσέγγισή του από τους κλέφτες (π.χ. κάτω από το ταμπλό του αυτοκινήτου ή ενδιάμεσα του κινητήρα).

Αντικλεπτικό τροχού

αντικλεπτικό τροχού

Η δεύτερη πρότασή μας αναφορικά με την προστασία του αυτοκινήτου σου ακούει στο όνομα αντικλεπτικό σύστημα τροχού. Βέβαια, αξίζει να επισημανθεί πως το συγκεκριμένο μέτρο προστασίας αφορά περιπτώσεις όπου το αυτοκίνητό σου θα μείνει στάσιμο σε κάποιο σημείο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ειδάλλως, δεν χρειάζεται καν να σκεφτείς την εν λόγω λύση.

Αν όμως τώρα-για οποιοδήποτε λόγο-θελήσεις να αφήσεις σταθμευμένο το αυτοκίνητό σου σε κάποιο σημείο για μεγάλο χρονικό διάστημα (π.χ. έχεις φύγει για διακοπές ή πήγες στο εξοχικό σου), και θέλεις να είσαι σίγουρος πως θα το βρεις στο ίδιο σημείο όταν γυρίσεις, το αντικλεπτικό σύστημα τροχού θα σε βοηθήσει τα μέγιστα. Όπως και στην πρώτη πρόταση του άρθρου μας, έτσι και εδώ, έχουμε να κάνουμε με μία απλή και φθηνή λύση προστασίας του αυτοκινήτου.

Tip: Αν τώρα έχεις αποσύρει τις πινακίδες του αυτοκινήτου σου για διάφορους λόγους και έχεις το αυτοκίνητό σου σταθμευμένο σε κάποιο σημείο για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά δεν σε καλύπτει η ασφάλεια του αντικλεπτικού τροχού, τότε θα σου προτείναμε τη λύση της αφαίρεσης του “εγκεφάλου”  από το αυτοκίνητό σου.

Συναγερμός αυτοκινήτου

συναγερμός αυτοκινήτου

Θα παρατήρησες πως στο άρθρο μας δεν αναφερθήκαμε στη λύση των συστημάτων συναγερμού αυτοκινήτου και ο λόγος είναι απλός. Πλέον, τα περισσότερα αυτοκίνητα-αν όχι όλα-διαθέτουν είτε after-market είτε εργοστασιακό σύστημα συναγερμού. Αν τώρα το αυτοκίνητό σου δεν διαθέτει σύστημα συναγερμού, καλό θα ήταν να μεριμνήσεις πρώτα για αυτό και μετά να στραφείς στις υπόλοιπες λύσεις του άρθρου μας. Φρόντισε να τοποθετήσεις κάποιο σύγχρονο σύστημα συναγερμού και μην σκεφτείς τόσο τη διαφορά στην τιμή (είπαμε, η ασφάλεια πάνω από όλα). Μάλιστα, μπορείς να επιλέξεις κάποιο σύστημα το οποίο διαθέτει αυτόνομη μονάδα τροφοδοσίας, προκειμένου να αυξήσεις τον βαθμό δυσκολίας στους επίδοξους κλέφτες.

Tip: Μην κολλήσεις στο παρμπρίζ ή σε άλλα εμφανή μέρη του αυτοκινήτου σου ενδείξεις που να φανερώνουν την εταιρεία του συστήματος συναγερμού, γιατί έτσι δίνεις ελεύθερες πληροφορίες στους επίδοξους κλέφτες, κάνοντας ευκολότερη τη ζωή τους.

Related Posts