smart-prasino-eco

8 Τρόποι να βρεις φθηνό αυτοκίνητο!

by theman

Το αυτοκίνητο είναι βασικό μέσο μετακίνησης, καθώς δυστυχώς μέσα μαζικής μεταφοράς δεν εξυπηρετούν όλες τις περιοχές και δεν έχουν τη συχνότητα που θα θέλαμε. Επειδή όμως οι εποχές είναι δύσκολες όλοι ψάχνουμε για ένα φθηνό αυτοκίνητο.

Η αγορά ενός αυτοκινήτου για τους περισσότερους έχει γίνει άπιαστο όνειρο. Όσο και αν οι εταιρείες προσπαθούν να προσαρμοστούν στα δεδομένα της εποχής κάνοντας μεγάλες εκπτώσεις και διακανονισμούς ένα καινούριο αυτοκίνητο συνεχίζει να αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός, όπως έχουν διαμορφωθεί οι μισθοί στις μέρες μας.

Έτσι η πιο οικονομική λύση είναι τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Αρκούν μερικά προσεκτικά βήματα και μια καλή επιλογή για να επιλέξεις ένα αυτοκίνητο που σου αρέσει αλλά είναι παράλληλα και προσφορά.

 

Πώς θα βρω φθηνό αυτοκίνητο

 

Μάντρα με παλιά αυτοκίνητα

palio-aytokinito

Αν γνωρίζεις από αυτοκίνητα ή έχεις κάποιον γνωστό σου που μπορεί να σε βοηθήσει μια καλή λύση είναι να επισκεφτείς μια μάντρα που πηγαίνουν τα αυτοκίνητα για απόσυρση. Μπορείς να βρεις σε πολύ χαμηλή τιμή κάποιο αυτοκίνητο που αξίζει να επισκευάσεις.

Πολλοί συνηθίζουν να μην επισκευάζουν τα αμάξια τους όταν έχει ένα σοβαρό πρόβλημα γιατί θεωρούν ότι τους συμφέρει να αγοράσουν ένα καινούριο. Αυτό μπορεί να σε ωφελήσει γιατί σε εσένα μπορεί να έρθει πιο φτηνό κοστολογικά αγοράζοντας ένα μοντέλο που ήθελες και ήταν απλησίαστο.

Έχε τα μάτια σου ανοιχτά

metaxeirismeno-autokinhto

Υπάρχουν πολλοί ιδιοκτήτες που βάζουν αγγελίες πάνω στα ίδια τα αυτοκίνητα με αυτοκόλλητο και τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας. Όταν δεν μας ενδιαφέρει δεν δίνουμε σημασία. Όταν όμως είμαστε έτοιμη για μια αγορά είναι καλό να έχουμε τα μάτια μας 14!

Αν κάτι σου αρέσει μη διστάσεις να τηλεφωνήσεις, αλλά πρόσεξε ότι ένας ιδιότης έχει σκοπό να πουλήσει και γι’ αυτό μπορεί να αποκρύψει κάποια στοιχεία.

Πες το σε όλους

agora-autokinhtou

Πολλά μάτια είναι καλύτερα από δύο. Ανακοίνωσε σε όποιον ξέρεις ότι είσαι σε αναζήτηση ενός φθηνού αυτοκινήτου και άσε τους ανθρώπους που ξέρεις να σε βοηθήσουν. Όλο και κάποιος συγγενής, φίλος ή γνωστός μπορεί να μάθει μια πληροφορία που αλλιώς δεν θα έφτανε στα αυτιά σου και να σε βοηθήσει να έρθεις πιο κοντά σε μια ευκαιρία.

Πήγαινε σε μια μάντρα

mantra-aytokiniton

Το πιο προφανές είναι να επισκεφτείς μια μάντρα με μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Σίγουρα θα βρεις μοντέλα διαφόρων ειδών και τιμών. Πρόσεξε όμως γιατί συνηθίζεται οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες να εξαπατούν τους πελάτες με πολλούς τρόπους ή στο πιο απλό από όλα που είναι τα χιλιόμετρα.

Γι’ αυτό φρόντισε πριν προχωρήσεις σε μια αγορά από μάντρα να επισκεφτείς το ίντερνετ και να διαβάσεις σχετικά με το συγκεκριμένο κατάστημα αλλά και να ελέγξεις προσεκτικά ο ίδιος το αυτοκίνητο.

Κοίταξε τις αγγελίες στην εφημερίδα

agorapolisies

Πάρε μια εφημερίδα με αγγελίες αυτοκινήτων. Μπορεί να βρεις μια προσφορά από κάποιον ιδιώτη. Δώσε ιδιαίτερη βάση στη περιγραφή. Επειδή όμως οι αγγελίες δεν θα έχουν συνταχθεί από κάποιον ειδικό πωλητή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα στοιχεία να είναι ελλειπή.

Πάρε τηλέφωνο για όσα σε ενδιαφέρουν ζήτα τις πληροφορίες που χρειάζεσαι και κλείσε ένα ραντεβού ώστε να δεις το αυτοκίνητο και από κοντά.

Κοίταξε τις αγγελίες στο ίντερνετ

agelies-sto-internet

Στο ίντερνετ σίγουρα θα βρεις πλέον πολλές παραπάνω αγγελίες καθώς είναι δωρεάν, δεν υπάρχει περιορισμός στις λέξεις που θα χρησιμοποιηθούν και ακόμα καλύτερα για σένα μπορεί να συνοδεύονται από φωτογραφίες.

Να θυμάσαι: όσο μεγαλύτερη είναι η περιγραφή και ακριβή τα στοιχεία τόσο καλύτερα. Αυτό σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης δεν έχει κάτι να κρύψει και δεν προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τις λέξεις.

 

Δημοπρασίες

dimoprasies

Η δημοπρασία είναι καθαρά θέμα τύχης. Μπορεί να δημοπρατούνται αυτοκίνητα που είναι ακόμα και λίγων μηνών. Αν δεν υπάρχει ενδιαφέρον μπορείς να το χτυπήσεις σε πολύ χαμηλή τιμή και να είσαι ο μεγάλος κερδισμένος.

Πρόσεξε όμως στις δημοπρασίες που γίνονται διαδικτυακά τη χώρα προέλευσης γιατί ακόμα και αν πετύχεις το ελάχιστο σε τιμή μπορεί να στοιχίσει πολύ ακριβά ή ακόμα και να είναι αδύνατο να μεταφέρεις ένα αυτοκίνητο από την άλλη άκρη της Γης.

Βρες site που περιλαμβάνουν αγγελίες από άλλα sites

agelies-aytokiniton

Αυτές οι σελίδες είναι πολύ χρήσιμες γιατί μπορούν να σου γλυτώσουν πολύ χρόνο. Όταν είναι συγκεντρωμένες όλες οι αγγελίες η επιλογή γίνεται πολύ μεγαλύτερη αλλά και πολύ εύκολη. Συνήθως μπορείς να ορίσεις και το χρηματικό ποσό που διαθέτεις ώστε να σου δοθούν οι κατάλληλες επιλογές.

Επειδή όμως όπως πολύ καλά γνωρίζεις το ίντερνετ είναι γεμάτο με παραπληροφόρηση φρόντιζε πάντα σε τέτοιου είδους ιστοσελίδες να διαβάζεις τις κριτικές και τους όρους πολιτικής και χρήσης.

Extra Tips

eukairies-autokiniton

Πριν επισκεφτείς οποιοδήποτε κατάστημα ή ιδιώτη φρόντισε να έχεις στο μυαλό σου κάποιες ερωτήσεις που θα πρέπει να κάνεις πάντα σχετικά με τα χαρακτηριστικά και την ιστορία του αυτοκινήτου.

Όρισε το budget. Σκέψου καλά πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις συνυπολογίζοντας τα πρώτα έξοδα ώστε να ξέρεις που να κοιτάξεις γιατί έτσι μπορεί να βρεις κάτι πολύ καλύτερο απ’ όσο πίστευες αν απλά έχεις στο μυαλό σου ότι θες κάτι φθηνό.

Σιγουρέψου για την ποιότητα του αυτοκινήτου ψάχνοντας για τυχόν ατυχήματα που έχει εμπλακεί. Ίσως ο ασφαλιστής σου μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτό και αν όχι μη δεχτείς να γίνει καμία αγοραπωλησία αν πρώτα δεν δει το αυτοκίνητο ο μηχανικός που εμπιστεύεσαι.

Related Posts