Όλα όσα είναι γνωστά για το iPhone 13

by theman

Η σειρά iPhone 13 έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο της την Τρίτη που μας πέρασε, 14 Σεπτεμβρίου, στο ετήσιο ιβέντ της Apple. Η σειρά αποτελείται από τα: iPhone 13/ mini/ Pro/ Pro max. Θα διατίθενται σε ροζ, μπλε, μαύρο, άσπρο και κόκκινο.
Οι συσκευές θα τρέχουν σε iOS 15, η μπαταρία θα είναι εμφανώς μεγαλύτερη, μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο και πληθώρα νέων χαρακτηριστικών που θα αφορούν την κάμερα.
Όλες οι πιθανές απορίες που μπορεί να προκύψουν από την νέα έκδοση iPhone όσον αφορά το ντιζάιν, τις τιμές κα. θα απαντηθούν στο άρθρο που ετοιμάστηκε ειδικά για εσένα!

Πόσα μοντέλα iPhone 13 θα κυκλοφορήσουν;

Η καινούργια συσκευή θα περιλαμβάνει τέσσερα (4) μοντέλα, όπως και το περσινό iPhone 12: 13, 13 mini, 13 Pro και 13 Pro Max. Μεταξύ τους θα διαφέρουν στην τιμή, αποθηκευτικό χώρο και σε μια ευρεία γκάμα προδιαγραφών και χαρακτηριστικών.

Πόσο θα κοστίσει το iPhone 13; Πόσο μεγάλος θα είναι ο αποθηκευτικός χώρος;

Η τελική τιμή θα εξαρτηθεί ποιό από τα τέσσερα μοντέλα που προαναφέρθηκαν θα αγοραστεί, ποιό μέγεθος αποθηκευτικού χώρου (128GB/256GB/512GB/1TB) θα επιλεχθεί και αν θα αγοραστεί μέσω κάποιου τηλεφωνικού φορέα ή αυτούσια συσκευή. Οι τιμές θα ξεκινάνε από 869€ (iPhone 13 mini 128GB) και θα φτάνουν μέχρι 1999€ (iPhone 13 Pro Max 1TB).

Πότε το iPhone 13 θα είναι έτοιμο προς πώληση;

Και τα τέσσερα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα για παραγγελία μόνο στο εξωτερικό από τις 17 Σεπτεμβρίου και στις 24 θα ξεκινήσει η δρομολόγηση των παραγγελιών. Η Ελλάδα δεν εμπίπτει στην κατηγορία αυτή. Για το λόγο αυτό, οι συσκευές θα είναι διαθέσιμες προς πώληση από τις 15 Οκτωβρίου.

Ποια θα είναι τα χρώματα του iPhone 13;

Το iPhone 13 και 13 mini θα κυκλοφορήσει στα εξής χρώματα: άσπρο (starlight), μαύρο (midnight), μπλε, ροζ και κόκκινο (product red). Στον αντίποδα, τα iPhone 13 Pro και Pro Max θα είναι διαθέσιμα σε αργυρό, γραφίτη, χρυσό και Sierra Blue. Όλα τα προς έκδοση μοντέλα θα είναι με ελαφρώς μικρότερο όγκο συσκευής και διάφορες άλλες αναβαθμίσεις στο ντιζάιν.

Ποιό είναι το μέγεθος οθόνης του iPhone 13;

Και τα τέσσερα κινητά τηλέφωνα της σειράς 13 του iPhone έχουν το ίδιο ακριβώς μέγεθος με τα της σειράς 12, δηλαδή της προηγούμενης έκδοσης (χρονιάς). Τουτέστιν, το iPhone 13 Mini έχει οθόνη μεγέθους 5,4 ιντσών, τα iPhone 13 και 13 Pro έχουν οθόνη 6,1 ιντσών και τέλος, η οθόνη του iPhone 13 Pro Max είναι στις 6,7 ίντσες. Το κοινό χαρακτηριστικό και των τεσσάρων είναι η φωτεινότερη οθόνη.

Πόσο διαρκεί η μπαταρία του iPhone 13;

Δείτε επίσης: Πως θα κάνεις τη μπαταρία του iPhone να αντέξει περισσότερο!

Ίσως το χαρακτηριστικό που όλοι περιμένουν με ανυπομονησία είναι η μεγαλύτερη μεγέθους μπαταρία. Η Apple δεν δημοσιοποίησε ακριβώς το πόσο μεγάλη θα είναι, αυτό έγινε γνωστό, όμως: σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο και έχοντας υπόψιν τις αναβαθμίσεις στο λογισμικό και στα τεχνικά χαρακτηριστικά, η ζωή της μπαταρίας θα αυξηθεί κατά δυόμιση ώρες.

Πόσες κάμερες θα υπάρχουν;

Και τα τέσσερα μοντέλα θα έχουν αναβαθισμένη κεντρική κάμερα στα 12 megapixel και καλύτερο ευρυγονικό φακό και αισθητήρα. Με τα νέα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής να είναι εμφανώς αναβαθισμένα, το νέο iPhone 13 υπόσχεται να φέρει μαζί του μια πληθώρα αναβαθμίσεων, συμπεριλαμβανομένου την ικανότητα λήψης περισσότερου φωτός αυξημένη κατά 47%.
Το iPhone 13 και 13 mini θα έχουν ανανεωμένο σύστημα καμερών, το οποίο θα είναι εμφανές εκ πρώτης όψεως από την διαγώνια διαρρύθμιση των πίσω καμερών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, η νέα διαφορετική τοποθέτηση των καμερών είναι λόγω της επιθυμίας για να δημιουργηθεί ένα σύστημα πιο πολύ βασισμένο στους αισθητήρες που υπάρχουν για καλύτερη λήψη βίντεο και φωτογραφιών, κάτι που προηγουμένως ήταν διαθέσιμο μόνο στο iPhone 12 Pro Max.
Το iPhone Pro έχει τριπλό σύστημα καμερών, με καλύτερους φακούς και αισθητήρες. Η δυνατότηα ζουμ θα ανέρχεται στα 3x, εμφανώς περισσότερο από την δυνατότητα ζουμ των προηγούμενων μοντέλων Pro και Pro Max.

Related Posts