fotovoltaika

Τα 5 προβλήματα που θα πλουτίσεις εάν τα λύσεις!

by theman

Παρά την ανάπτυξη και την πρόοδο της τεχνολογίας, η ανθρωπότητα βασανίζεται ακόμη από κάποια πιεστικά προβλήματα. Εάν αυτά τα προβλήματα λυθούν, τότε θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο ενώ ο εμπνευστής των λύσεων θα γίνει δισεκατομμυριούχος. Δυστυχώς, δεν αρκεί να έχουμε μια ιδέα για να ξεπεράσουμε ένα εμπόδιο, αλλά και αυτή η ιδέα να είναι οικονομικά βιώσιμη.

Όπως θα δείτε παρακάτω σε αυτά τα πολύ σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι πληθυσμοί, έχουν βρεθεί λύσεις, αλλά το υψηλό κόστος λειτουργίας τους τις καθιστά άχρηστες. Αυτό που χρειάζεται είναι μια οικονομική λύση, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα σε παγκόσμιο επίπεδο και ειδικά στις αναπτυσσόμενες χώρες που βρίσκονται σε πολύ μεγαλύτερη ανάγκη. Εδώ είναι που η επιστήμη πρέπει να δραστηριοποιηθεί!

Ποια προβλήματα πρέπει να λυθούν;

 

1. Ασύρματη ενέργεια

asirmati energeia

Η ασύρματη μετάδοση ενέργειας είναι κάτι που δεν έχουμε καταφέρει να πετύχουμε ακόμα. Υπάρχουν ασύρματες συσκευές που μεταδίδουν ενέργεια ώστε να χρησιμοποιηθούν (ποντίκι υπολογιστή, πληκτρολόγιο, ρούτερ κ.λπ.) και σίγουρα είναι τεράστια εξέλιξη από τις παλιότερες συσκευές που σίγουρα θυμάστε. Δεν έχουμε καταφέρει όμως να φορτίζουμε μια συσκευή μέσω μιας άλλης, χωρίς να μεσολαβεί ένα καλώδιο!

2. Σύνδεση στο ίντερνετ για όλους

apomakrismenes perioxes

Το ίντερνετ έχει γίνει ένα εργαλείο απαραίτητο για την καθημερινή μας ζωή, μιας και συμβάλλει στην ψυχαγωγία, στην άμεση επικοινωνία, ακόμα και στην επαγγελματική αποκατάσταση. Δυστυχώς, είναι προσβάσιμο μόνο από μια προνομιούχα μερίδα του πληθυσμού. Ακόμα και η Google δεν έχει καταφέρει να βρει έναν οικονομικό και γρήγορο τρόπο για να συνδέονται στο ίντερνετ απομακρυσμένες, αναπτυσσόμενες περιοχές.

Δες επίσης: 7 πρακτικές που πρέπει να εφαρμόσεις αν θέλεις να γίνεις πλούσιος!

3. Εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας

fotovoltaika

Έχει βρεθεί τρόπος να χρησιμοποιούμε την ηλιακή ενέργεια, που δεν είναι άλλος από τος φωτοβολταϊκές πλάκες. Η αλήθεια όμως είναι ότι η εγκατάστασή τους είναι πολύ ακριβή, τόσο που άτομα μεσαίου και κυρίως χαμηλού εισοδήματος αδυνατούν να τα χρησιμοποιήσουν. Σκοπός είναι η ενέργεια της φύσης να συλλέγεται με έναν οικονομικό αλλά και αποτελεσματικό τρόπο, προσβάσιμο σε όλους.

4. Αφαλάτωση του θαλασσινού νερού

nero thalassas

Η λειψυδρία είναι ένα πρόβλημα που βασανίζει ένα πολύ μεγάλο μέρος του πλανήτη, και όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να πίνουμε και να χρησιμοποιούμε αρκετό νερό. Δεν είναι κρίμα, όταν το 70% του πλανήτη αποτελείται από νερό; Αν μπορούσαμε να κάνουμε αυτό το νερό πόσιμο, θα είχαμε λύσει αυτό το παγκόσμιο θέμα. Η αφαλάτωση του νερού έχει επιτευχθεί, αλλά με έναν τρόπο πανάκριβο άρα και μη αποτελεσματικό.

5. Καλύτερη πρόβλεψη του καιρού

provlepsi kairou

Έχουμε καταφέρει αρκετά καλά μέχρι σήμερα να προβλέπουμε τον καιρό, όμως θέλουμε δουλειά ακόμα. Ειδικά όταν μιλάμε για μεγάλα, καταστροφικά φαινόμενα όπως οι τυφώνες και οι πλημμύρες που κοστίζουν δισεκατομμύρια κάθε χρόνο (προσωπικές περιουσίες, περίθαλψη κ.λπ.) καταλαβαίνουμε πως ένα καλύτερο σύστημα πρόβλεψης καιρού θα γλίτωνε πολλά χρήματα και θα απέφερε στον ιδρυτή του ακόμα περισσότερα!

Δείτε το βίντεο εδώ:

Έχετε κάποια έξυπνη και οικονομική ιδέα για οποιοδήποτε από αυτά τα προβλήματα; Δοκιμάστε να την εφαρμόσετε και ίσως κερδίσετε μια περιουσία που μόνο στα όνειρά σας είχατε δει. Όμως το πιο σημαντικό είναι πως όλος ο κόσμος θα σας ευγνωμονεί. Ίσως είστε ο επόμενος μεγάλος επιστήμονας!

Related Posts