rich-people-plousioi

7 Τρόποι με τους οποίους οι πλούσιοι καταστρέφουν την ζωή τους!

by theman

Ενώ ένα υψηλό εισόδημα μπορεί να δημιουργήσει πιο εύκολα συσσώρευση πλούτου, δεν είναι η μαγική λύση για κάθε πρόβλημα. Κάποιος που θέλει να γίνει πλούσιος, πρέπει να κινεί το χρήμα και να το κάνει να δουλεύει για αυτόν. Σε αυτό το σημείο πολλοί άνθρωποι που έτυχε να βγάζουν πολλά χρήματα αποτυγχάνουν να τα διατηρήσουν και να τα αυξήσουν, και έτσι κατά τα άλλα οι πλούσιοι καταστρέφουν την ζωή τους.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να σαμποτάρει κανείς τα ίδια του τα οικονομικά. Αντί να χρησιμοποιήσει το υψηλό του εισόδημα προς όφελος του, μπορούν να δημιουργηθούν συνθήκες που δεν είναι ευνοϊκές για να προχωρήσει μπροστά. Σίγουρα βέβαια μία γνώση των λαθών που ήδη έχουν γίνει από εισοδηματίες μπορεί να μας προφυλάξει από τις κακοτοπιές.

 

Πώς οι πλούσιοι καταστρέφουν την ζωή τους

 

Δεν έχουν προγραμματισμένο budget

budget-financial-planning

Ακόμα και όταν κάποιος κερδίζει πολλά χρήματα, μπορεί να τα ξοδέψει όλα αν δεν προσέξει. Αυτός είναι ο λόγος που οι εισοδηματίες χρειάζονται budget δηλαδή ένα ποσό το οποίο μπορούν να ξοδεύουν, αλλά δεν μπορούν να υπερβούν. Ο προγραμματισμός των εξόδων ενός ατόμου ή μιας οικογένειας είναι τεράστιας σημασίας. Αυτός μπορεί να γίνει με την βοήθεια ενός οικονομικού συμβούλου ή με αυτοπειθαρχία και online εργαλεία. Ταξίδια, δώρα, έξοδα διασκέδασης πρέπει όλα να είναι εντός προγράμματος.

 

Δεν φροντίζουν για τη σύνταξη τους

retirement

Συνηθίζεται όσοι έχουν υψηλά εισοδήματα να μην σχεδιάζουν την ασφάλεια τους ή ακόμη και τη σύνταξη τους. Πολλοί μάλιστα αδιαφορούν παντελώς για αυτή την πολύ σημαντική διαδικασία την οποία άλλοι σκληρά εργαζόμενοι περιμένουν σχεδόν τη μισή τους καριέρα! Αυτό συμβαίνει επειδή οι πλούσιοι άνθρωποι δεν πιστεύουν πώς τα χρήματα μιας σύνταξης θα είναι αρκετά γι αυτούς.

Ακόμα ένα λάθος είναι ότι πολλοί από τους επιχειρηματίες ειδικά στο εξωτερικό, σχεδιάζουν τις επιχειρήσεις τους έτσι ώστε να μην εμπλέκονται με το σύστημα δημόσιας ασφάλειας. Θεωρούν πώς αν δεν πληρώσουν εισφορές για ασφάλιση, δεν χάνουν χρήματα από τα κέρδη τους. Βέβαια αυτή είναι λάθος προσέγγιση όταν με τις εισφορές που πληρώνει κανείς τώρα, έχει εγγυημένα κάποια χρήματα στο μέλλον.

 

Δεν έχουν κανένα πλάνο για το μέλλον

plan-the-future

Επειδή έχουν μεγάλο εισόδημα τώρα, πιστεύουν πως αυτό μπορεί να λύσει κάθε πρόβλημα που μπορεί να προκύψει. Φυσικά αυτή είναι μία λάθος προσέγγιση γιατί δεν έχει κανένα προγραμματισμό για το μέλλον. Ακόμα και μία επένδυση που θα αποδώσει μελλοντικά είναι πολύ πιο έξυπνη κίνηση από την κατασπατάληση χρημάτων στο παρόν χωρίς καμία βλέψη για το αύριο.

 

Υποθέτουν πως θα έχουν χρήματα πάντα

money-doesnt-last

Τα υψηλά εισοδήματα μπορούν να προκαλέσουν την ψευδαίσθηση της ασφάλειας. Μπορεί να νιώθει κανείς ανίκητος και άπιαστος με όσα κερδίζει. Αυτός ο τρόπος σκέψης όμως είναι επικίνδυνος. Τα πράγματα αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη. Με την οικονομική κρίση τις αλλαγές τις βίωσαν όλοι. Για να καταπολεμήσει κανείς την οποιαδήποτε κρίση θα πρέπει να έχει αποθέματα χρημάτων που θα μπορέσουν να καλύψουν μελλοντικά έξοδα διαβίωσης και τρόπου ζωής.

 

Δεν έχουν φορολογική στρατηγική

tax-planning

Ενώ πολλοί πιστεύουν πως οι φόροι δεν είναι υπό τον έλεγχο τους, αλλά πολλές μικρομεσαίες οικογένειες έχουν βρει τη στρατηγική που χρειάζεται για να αντεπεξέλθουν. Εφόσον οι επιχειρηματίες έχουν περισσότερα περιουσιακά στοιχεία, πληρώνουν περισσότερους φόρους, οπότε στην περίπτωση τους είναι επιτακτικό να ξέρουν τι πληρώνουν και πως πρέπει να πληρώνουν. Η φοροδιαφυγή πληρώνεται ακριβότερα στο τέλος, αλλά και η γνώση των νόμων μπορεί να βοηθήσει να αποφευχθούν παραπάνω έξοδα σε φόρους.

 

Δεν αποταμιεύουν ανάλογα τα κέρδη

savings-apotamieysh

Όσο κερδίζει κανείς πιο πολύ εισόδημα το λογικό είναι να αποταμιεύει περισσότερα χρήματα. Όμως πολλοί άνθρωποι όσο κερδίζουν περισσότερα λεφτά, ξοδεύουν και περισσότερα. Στην περίπτωση που επενδύουν στις γνώσεις τους και στον εαυτό τους και την οικογένεια τους είναι έξοδα που δεν γίνονται άδικα. Αντιθέτως είναι επένδυση στο μέλλον. Αν όμως τα έξοδα είναι περιττά τότε κάποια χρήματα θα μπορούσαν να είναι στην τράπεζα, κάνοντας τους πλουσιότερους.

 

Ξοδεύουν πολλά χρήματα σε γυαλιστερά παιχνίδια

shiny-toys-jets

Τζετ, σκάφη, supercars, είναι γυαλιστερά παιχνίδια που κοστίζουν πολλά χρήματα για να τα αποκτήσει και να τα συντηρήσει κανείς. Ένα καλό αυτοκίνητο είναι απόλυτα λογικό να το αγοράσει κάποιος ακόμα κι αν κοστίσει λίγο παραπάνω από ένα απλό μοντέλο, όμως σε αυτή την περίπτωση μπορεί κάποιος να έχει το αυτοκίνητο αυτό για χρόνια. Αντιθέτως, οι υπερβολές μπορούν να καταστρέψουν οικονομικά κάποιον. Το να κάνει κανείς τα χρήματα του να κρατάνε και να δημιουργούν πλούτο είναι ένα προτέρημα που μπορεί να βελτιώσει το μέλλον των επιχειρήσεων του και της οικογένειας του.

Related Posts