χειρονομία stop

5 Χαρακτηριστικά σου για να σε σέβονται στη δουλειά!

by tzinav

Κάθε επαγγελματίας, σε οποιοδήποτε στάδιο της καριέρας του, επιζητά να έχει το σεβασμό των συνεργατών του. Αυτό βέβαια δεν είναι διόλου εύκολο και έρχεται με τον καιρό. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά και συμπεριφορές σου που θα κάνουν τους γύρω σου να σε σέβονται στη δουλειά.

Ο σεβασμός από τους συναδέλφους και τους συνεργάτες σου είναι κάτι απαραίτητο αν θέλεις να κερδίσεις επαγγελματική αναγνώριση. Ανακάλυψε λοιπόν 5 χαρακτηριστικά σου για να σε σέβονται στη δουλειά!

5 Πράγματα που θα κάνουν τους συναδέλφους σου να σε σέβονται!

 

1. Να παίρνεις πρωτοβουλίες

επαγγελματίες συζητάν

Το να μπορείς να μπαίνεις μπροστά και να χαράσσεις το δρόμο είναι κάτι απαραίτητο αν θέλεις να ανέλθεις επαγγελματικά και να κερδίσεις το σεβασμό των άλλων. Δε μπορεί να στέκεσαι μονίμως πίσω και να ακολουθείς. Φυσικά αυτό προϋποθέτει εμπειρία και γνώσεις και δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Όμως είναι σημαντικό με τον καιρό να παίρνεις πρωτοβουλίες και να πρωτοστατείς.

Δες επίσης: 5 Tips για να κάνεις πάντα καλές παρουσιάσεις!

2. Μη φοβάσαι να έρθεις σε αντιπαράθεση

συνάδελφοι συζητάν έντονα σε σέβονται στη δουλειά

Η αντιπαράθεση στο εργασιακό περιβάλλον είναι κάτι που πολλοί φοβούνται. Ωστόσο, σε κάποιες περιστάσεις είναι απαραίτητη. Όταν χρειάζεται λοιπόν θα πρέπει να μπορείς να έρθεις σε αντιπαράθεση είτε με συναδέλφους είτε με πελάτες και προμηθευτές ή άλλου είδους συνεργάτες. Μη φοβάσαι ότι κάτι τέτοιο θα κλονίσει τη σχέση. Αντίθετα, αν γίνει με ευγένεια και καλή διάθεση μόνο παραγωγική μπορεί να αποδειχθεί. Άσε που εσύ θα δείξεις γενναίος και δυναμικός.

Δες επίσης: 6 Χαρακτηριστικά των ανθρώπων που πετυχαίνουν στη ζωή

3. Τήρησε ότι έχεις συμφωνήσει- Πως να σε σέβονται στη δουλειά

επαγγελματίες δίνουν χέρια

Το να είσαι φερέγγυος είναι απαραίτητο χαρακτηριστικό για να εμπνέεις σεβασμό στο επαγγελματικό (και όχι μόνο) περιβάλλον. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να τηρείς ότι έχεις συμφωνήσει και να μην αναιρείς τα λόγια και τις υποσχέσεις σου. Μην παρασύρεσαι λοιπόν από τη στιγμή και υπόσχεσαι παραπάνω από όσα μπορείς ώστε να μην εκτεθείς μετά.

Δες επίσης: 10 Χαρακτηριστικά που έχει ένας πετυχημένος επιχειρηματίας

4. Θέσε τα όρια σου

χειρονομία stop

Τα να θέτεις τα όρια σου είναι απαραίτητο για να σε σέβονται οι γύρω σου. Αυτό προϋποθέτει το να λες κάποιες φορές όχι και να μην είσαι το “καλό παιδί” πάντα. Μπορεί να σου ακούγεται κάπως σκληρό αλλά είναι απαραίτητο όταν μιλάμε για επαγγελματικές σχέσεις. Μόνο όταν τα όρια σου είναι σαφή δεν παραγνωρίζεσαι με τους συνεργάτες σου και μαθαίνουν να τα σέβονται.

Δες επίσης: Πώς να ξεκινήσεις μια επιχείρηση από το μηδέν

5. Να είσαι ευγενικός- Πως να σε σέβονται στη δουλειά

χαμογελαστός άντρας κοστούμι σε σέβονται στη δουλειά

Δύσκολα ένας άνθρωπος που είναι αγενής είναι σεβαστός από τους γύρω του. Έτσι λοιπόν, ότι και να έχεις να πεις θα πρέπει να το κάνεις πάντα με ευγένεια και τακτ. Δε χρειάζεται να προσβάλλεις και να μειώνεις κανέναν γιατί αυτό ρίχνει πρώτα απ’ όλα εσένα.

Related Posts