πως να βγάλεις χρήματα δουλεύοντας από το σπίτι ως freelancer

Πως να βγάλεις 500 ευρώ το μήνα από το Upwork.com

by tzinav

Είτε εργάζεσαι και θέλεις μερικά χρήματα για να συμπληρώσεις το εισόδημα σου είτε δεν έχεις δουλειά και ψάχνεις κάτι για τα προς το ζην, το freelancing είναι μια καλή ιδέα. Και η μεγαλύτερη πλατφόρμα freelancing αυτή τη στιγμή είναι το Upwork.com! Η συγκεκριμένη πλατφόρμα μετρά περίπου 7 εκατομμύρια εγγεγραμμένους πελάτες, 12 εκατομμύρια εγγεγραμμένους freelancers και πάνω από 100000 διαθέσιμες εργασίες.

Το Upwork λοιπόν μπορεί να είναι μια λύση για σένα για να συμπληρώσεις τα μηνιαία σου έσοδα από την άνεση του σπιτιού σου. Δες παρακάτω πως μπορείς να βγάλεις ένα έξτρα εισόδημα από το Upwork!

Πως μπορείς να βγάλεις χρήματα δουλεύοντας μέσω Upwork

 

Πως λειτουργεί το Upwork!

upwork logo

Αυτό που ουσιαστικά κάνει το Upwork είναι να συνδέει άτομα που ζητάν μια συγκεκριμένη εργασία (πελάτες) με άτομα που μπορούν να φέρουν εις πέρας τη συγκεκριμένη εργασία (freelancers). Το πρώτο βήμα λοιπόν αν θέλεις να εργαστείς είναι να φτιάξεις το προφίλ σου, όπου θα αναφέρεις τις σπουδές, την εμπειρία και τις ικανότητες σου. Ακόμα, δηλώνεις την αμοιβή σου ανά ώρα.

Αφού το προφίλ σου εγκριθεί θα είναι διαθέσιμο σε πελάτες που ψάχνουν κάποιον να εκτελέσει μια σχετική εργασία από αυτές που δήλωσες ότι μπορείς να κάνεις. Ταυτόχρονα, σε εσένα εμφανίζονται σχετικές δουλειές στις οποίες μπορείς να κάνεις αίτηση αν θέλεις.

Τα project που θα βρεις μπορεί να αμείβονται ανάλογα με τις ώρες που έχεις δουλέψει ή να έχουν μια fixed τιμή. Στην πρώτη περίπτωση υπάρχει timer που μετράει πόσες ώρες έχεις δουλέψει ώστε να πληρωθείς αναλόγως.

Φυσικά, το Upwork κρατάει ένα fee αφού σε συνέδεσε με κάποιο πελάτη. Συγκεκριμένα, για τα πρώτα 500$ το fee ανέρχεται στο 20%. Όσο περισσότερο δουλεύεις και όσα περισσότερα χρήματα βγάζεις τόσο αυτό μειώνεται και μπορεί να πέσει μέχρι 5%. Η πληρωμή για το project που ολοκλήρωσες γίνεται μέσω Upwork και τα χρήματα μεταφέρονται όπου εσύ δηλώσεις, είτε στον τραπεζικό σου λογαριασμό είτε στην Paypal.

Δες επίσης: 10 Επαγγέλματα που μπορείς να κάνεις από το σπίτι!

Ποιες ειδικότητες αφορά!

άντρας δουλεύει υπολογιστή upwork

Στο Upwork μπορείς να βρεις και να προσφέρεις τα πάντα! Θα βρεις λοιπόν άτομα που ζητάν IT υπηρεσίες, νομικές υπηρεσίες, data analysis, μεταφράσεις, αρχιτέκτονες, μηχανικούς, λογιστικά, customer service, φωτογράφους, διαφημιστές, κειμενογράφους και πραγματικά ότι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σου! Σίγουρα λοιπόν υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις και κάποιος άλλος το ζητά!

Δες επίσης: 10 Επαγγέλματα που μπορείς να κάνεις από το σπίτι!

Pro tips για να βρεις καλούς πελάτες!

freelance υπολογιστής χαρτιά καφές

Ένα σημείο στο οποίο αξίζει να δώσεις προσοχή είναι το πως να επιλέξεις τους κατάλληλους πελάτες. Στην αρχή βέβαια είναι πιθανό ότι δε θα έχεις την πολυτέλεια να επιλέξεις εσύ. Αυτό όμως θα συμβαίνει κυρίως μέχρι να χτίσεις το προφίλ σου και να συγκεντρώσεις μερικές καλές κριτικές. Όταν όμως αυτό γίνει στόχος σου θα πρέπει να είναι να βρεις καλούς πελάτες. Αν θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά και να έχεις ένα πολύ καλό εισόδημα, μπορείς να παρακολουθήσεις το course του κορυφαίου Seth Godin το οποίο μπορείς να βρεις εδώ!

Έτσι, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να τσεκάρεις είναι οι κριτικές του εν δυνάμει πελάτη και να αποφύγεις αυτούς που έχουν αρκετές αρνητικές κριτικές. Ακόμα, βεβαιώσου ότι ο τρόπος πληρωμής του πελάτη είναι επαληθευμένος από την πλατφόρμα. Καλό θα ήταν επίσης να αποφύγεις τους καινούριους πελάτες στο Upwork γιατί η αξιοπιστία τους μένει να αποδειχθεί.

Το freelancing μέσω Upwork λοιπόν σου δίνει τη δυνατότητα να δουλέψεις όσο εσύ θέλεις, να βγάλεις όσα χρήματα θέλεις και να αναλάβεις τα projects που προτιμάς. Και όλα αυτά κάτω από την ομπρέλα μιας μεγάλης πλατφόρμας. Αν σου αρέσουν όλα όσα έμαθες δεν έχεις παρά να φτιάξεις το προφίλ σου άμεσα!

Άλλες παρόμοιες πλατφόρμες σαν το Upwork.com εινα το freelancer.gr και το fiverr.com

Related Posts