σοβαρός άντρας

Πως θα κάνεις τους γύρω σου να σε σέβονται

by tzinav

Το να είσαι συμπαθής και το να εμπνέεις σεβασμό είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Και ποιος δε θα ήθελε να είναι σεβαστός από τον περίγυρο του, είτε στο επαγγελματικό περιβάλλον είτε και εκτός δουλειάς; Εξάλλου, ο σεβασμός μπορεί να σε κάνει να νιώθεις αυτοπεποίθηση μιας που θα είσαι πιο αποδεκτός και πιθανόν πιο χαρούμενος. Βέβαια, αυτό που θα καθορίσει αν οι άλλοι σε σέβονται ή όχι είναι κυρίως η δική σου συμπεριφορά. Πώς λοιπόν θα τον κερδίσεις;

Είναι αλήθεια ότι ο σεβασμός κερδίζεται δύσκολα και είναι κάτι που ξεκινάει με το δικό σου παράδειγμα. Εν μέρει μάλιστα περνάει από το χέρι σου. Δες λοιπόν πώς θα κάνεις τους γύρω σου να σε σέβονται!

Τι να κάνεις για να εμπνέεις σεβασμό!

Να τηρείς αυτά που έχεις πει

σοβαρός άντρας σε σέβονται

Το να είσαι συνεπής στα λόγια σου είναι πολύ σημαντικό για την αξιοπιστία σου. Ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για πράγματα που έχεις υποσχεθεί ή δώσει το λόγο σου! Το να τηρείς αυτά που έχεις πει είναι απαραίτητο για να δείχνεις στιβαρότητα και σοβαρότητα σαν άνθρωπος, στοιχεία που σίγουρα εμπνέουν σεβασμό όχι μόνο στη δουλειά αλλά και στις προσωπικές σου σχέσεις. Διαφορετικά θα φαίνεσαι ανώριμος και αναξιόπιστος.

Δες επίσης: 5 Πράγματα που δεν κάνουν οι άντρες με αυτοπεποίθηση!

Να παραδέχεσαι τα λάθη σου

άντρας κοστούμι μιλάει

Όλοι κάνουμε λάθη, αυτό είναι γνωστό. Δεν είναι όμως πολλοί αυτοί που έχουν τη δύναμη να τα παραδεχτούν. Εξάλλου, κάτι τέτοιο απαιτεί αυτοπεποίθηση και πυγμή. Αν θέλεις λοιπόν οι άλλοι να σε σέβονται τότε είναι σημαντικό να αναγνωρίζεις τα λάθη  σου και ακόμα να ζητάς συγγνώμη αν νιώθεις ότι αδίκησες ή στεναχώρησες κάποιον. Μη θεωρήσεις ότι κάτι τέτοιο θα σε κάνει να φαίνεσαι αδύναμος. Θα πετύχεις το ακριβώς αντίθετο!

Δες επίσης: 5 Ενδείξεις ότι οι συνάδελφοι σου δε σε σέβονται

Να θέτεις τα όρια σου- Πώς να σε σέβονται

σοβαρός άντρας

Ο σεβασμός σίγουρα προϋποθέτει το να έχουν τεθεί σαφή όρια. Τόσο στις προσωπικές σου σχέσεις όσο και στη δουλειά πρέπει να θέσεις τα όρια σου, να πεις τα όχι σου, να τραβήξεις τις κόκκινες γραμμές σου και να βεβαιωθείς ότι αυτές τηρούνται αν δε θέλεις να σε “καβαλήσουν”. Μπορεί να φοβάσαι ότι κάτι τέτοιο θα σε κάνει λιγότερο αρεστό αλλά σίγουρα αυτό δε θα κρατήσει. Τα όρια βοηθούν μια σχέση να είναι υγιής για όλες τις μεριές.

Δες επίσης: 5 Φράσεις που σε κάνουν να φαίνεσαι αδύναμος στη δουλειά

Να είσαι ειλικρινής

άντρας γυναίκα μιλάνε

Ένας άνθρωπος που είναι ανειλικρινής, κόλακας και δε θέλει ποτέ να σπάσει αυγά σίγουρα δε μπορεί να γίνει σεβαστός για πολύ. Η ειλικρίνεια είναι σίγουρα προσόν, πρέπει όμως να συνυπάρχει και με το τακτ. Φρόντισε λοιπόν να είσαι ειλικρινής στους ανθρώπους σου αλλά πάντα με έναν ευγενικό τρόπο έτσι ώστε να μην τους πληγώνεις αλλά να τους βοηθάς να προοδεύουν.

Δες επίσης: 5 Φράσεις που χρησιμοποιούν οι καλοί leaders

Να δίνεις τη βοήθεια σου όπου μπορείς- Πώς να σε σέβονται

άντρες δουλεύουν λαπ τοπ

Δε γίνεται να σε σέβονται όταν ασχολείσαι μόνο με τον εαυτό σου και ποτέ με τους άλλους. Είναι σημαντικό να δίνεις τη βοήθεια σου αν θέλεις να γίνεις ένας άντρας που θα εμπνέει εκτίμηση. Εξάλλου, το να βοηθάς όπου μπορείς θα σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Βγάλε λοιπόν από τη ζωή σου τον υπέρμετρο εγωισμό και δώσε το χέρι σου στον περίγυρο σου.

Related Posts