upomonh-gia-eytyxia

10 Συνήθειες που έχουν οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι!

by theman

Υπάρχουν πολλές έρευνες γύρω από την ευτυχία των ανθρώπων και πως μπορούμε να την κατακτήσουμε. Σύμφωνα με μια νεότερη έρευνα το 60% οφείλεται στην κληρονομικότητα για το πως αντιμετωπίζουμε τη ζωή και το υπόλοιπο 40% από τις επιλογές μας.

Για να δουλέψει λοιπόν αυτό το 40% υπάρχουν κάποιες συνήθεις που ακολουθούν οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο και μπορείς να τις αποκτήσει κι εσύ για να γίνει ευτυχισμένος.

Σίγουρα δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη συνταγή επιτυχίας που να την γνωρίζουμε και να την ακολουθούμε πιστά γιατί πάντα παίζουν ρόλο πολλοί και διάφοροι παράγοντες που δεν περνούν από το χέρι μας. Όλα έχουν να κάνουν όμως με την οπτική που βλέπεις τα πράγματα.

Δεν έχεις παρά να γνωρίζεις ποια είναι τα δυνατά σου χαρτιά και να τα χρησιμοποιείς προς όφελος ώστε να γίνεσαι καλύτερος. Μαζί με αυτό αν εντάξεις στη ζωή σου αυτές τις συνήθειες τότε σίγουρα θα είσαι ένα βήμα πιο κοντά στην πολυπόθητη ευτυχία. Δες επίσης 5 πράγματα που πρέπει να μάθει ένας άντρας στη ζωή του!

 

Συνήθειες που πρέπει να ακολουθήσεις για να γίνεις ευτυχισμένος

 

Απόλαυσε τη στιγμή

apolaysh-stigmhs

Μπορεί να ακούγεται κλισέ ή υπερβολικά ρομαντικό, αλλά είναι μια αλήθεια. Η ευτυχία κρύβεται στις μικρές στιγμές γιατί αυτές είναι που μπορείς να ελέγξεις. Ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που μπορεί να υπάρχουν, αν επικεντρωθείς σε μια ευχάριστη στιγμή τότε θα νιώσεις απ’ ευθείας καλύτερα.

Νοοτροπία Εξέλιξης

petyxhmenoi-anthrwpo

Αυτοί που αποζητούν συνεχώς την εξέλιξη και δεν είναι στάσιμοι σε όλη τους τη ζωή στον ίδιο τρόπο σκέψης είναι ένα βήμα πιο κοντά στην ευτυχία. Αυτό συμβαίνει γιατί κάθε αποτυχία την εκλαμβάνουν ως ένα βήμα για να γίνουν ακόμα καλύτεροι και όχι ως δείγμα ανεπάρκειας, έλλειψης γνώσης ή νοημοσύνης.

Ευτυχισμένος κοινωνικός περίγυρος

eytyxismenh-parea

Οι άνθρωποι που συναναστρεφόμαστε έχουν πολύ μεγάλη επίδραση στα συναισθήματα μας, το χαρακτήρα μας και τις αντιδράσεις μας. Έτσι όταν περιβάλλεσαι από χαρούμενους ανθρώπους θα βλέπεις κι εσύ τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο.

Μπορεί να ακούγεται σκληρό, αλλά αν θέλεις να δουλέψεις πάνω στη βελτίωση του εαυτού σου πρέπει να αρχίσεις να περνάς ή ακόμα και να απομακρύνεις τελείως αρνητικά άτομα γιατί επηρεάζουν σημαντικά την ψυχοσύνθεσή σου, όσο και αν δεν το καταλαβαίνεις.

Ονειρέψου

oneira-zwhs

Τα όνειρα για το μέλλον είναι αυτά που θα σε κάνουν να πας μπροστά και να φτάσεις πιο κοντά στον στόχο σου. Αν δεν έχεις ένα μεγάλο όνειρο και δεν ονειρεύεσαι με έναν συγκεκριμένο τρόπο τον εαυτό σου στο μέλλον το μόνο που σκέφτεσαι είναι το παρελθόν.

Πρέπει να έχεις ένα κίνητρο, έναν λόγο για να ξυπνάς κάθε πρωί και να προσπαθείς συνεχώς να το καταφέρεις. Έτσι όσο ο στόχος θα πλησιάζει θα μεγαλώνει και η ευτυχία που θα νιώθεις.

 Υπομονή

upomonh-gia-eytyxia

Όλοι οι ευτυχισμένοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι οι στόχοι κατακτώνται με χρόνο και υπομονή. Έτσι συγκεντρώσου στο ταξίδι και στο τι μπορεί να πάρεις από αυτό μέχρι να φτάσεις στο στόχο.

Αν μάθεις να περιμένεις τότε θα είσαι πολύ πιο ευτυχισμένος. Τίποτα δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη.

Προσωπικός Χρόνος

monos-antras

Ο προσωπικός χρόνος μέσα στη μέρα είναι πολύ σημαντικός, γιατί μέσα σ’ αυτόν μπορείς να χαλαρώσεις, να βρεις τον εαυτό σου αλλά και να μάθεις καινούρια πράγματα. Το να λες συνέχεια ναι σε όποια πρόταση και αν σου γίνεται σίγουρα θα σε κάνει αρεστό αλλά θα σε βγάλει από το στόχο σου, αφού θα καταλήγεις συνεχώς κουρασμένος και αυτό σίγουρα δεν σε κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο.

Σπατάλησε χρήματα σε εμπειρίες

taksidiwths

Ένα ταξίδι μπορεί να σου προκαλέσει την ευτυχία για πολύ μεγαλύτερο διάστημα απ’ ότι ένα υλικό αντικείμενο. Ένα καινούριο αυτοκίνητο σίγουρα θα σε κάνει χαρούμενο αλλά μετά από κάποιο καιρό θα το συνηθίσεις. Ενώ ένα ταξίδι ή μια κοινωνική εκδήλωση με φίλους θα σε γεμίσει με εμπειρίες και αναμνήσεις που θα σε χαροποιούν κάθε φορά που θα τις θυμάσαι.

Δώσε περισσότερα απ’ όσα παίρνεις

eytyxismeno-paidi

Καθώς οι ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν περίσσευμα αγάπης ή χρημάτων γνωρίζουν ότι θα τους ικανοποιήσει περισσότερο αν αυτό το μοιραστούν. Αν δώσεις λίγο απ’ αυτό που έχεις, όπως να δώσεις αγάπη και καθοδήγηση σε κάποιον που πραγματικά το χρειάζεται ή βοηθήσεις οικονομικά σε έναν φιλανθρωπικό σκοπό αυτό αυτομάτως θα σε κάνει να νιώσεις ικανοποίηση και χαρά.

Δίνοντας περισσότερα απ’ αυτά που έχεις όσο παράλογο και αν ακούγεται στο τέλος της μέρας θα σε κάνει χαρούμενο και θα λειτουργήσει προς όφελος σου.

Αγκάλιασε την αποτυχία

apotyxia

Όπως λέει και η παροιμία “Πέσε εφτά φορές, σήκω οχτώ”. Το να μάθεις να αντέχεις τις κακοτοπιές και να τις ξεπερνάς είναι το καλύτερο αντίδοτο για την κατάθλιψη.

Όλοι οι ευτυχισμένοι άνθρωποι γνωρίζουν πως το θετικό αποτέλεσμα που θα εισπράξουν στο τέλος άξιζε για οποιαδήποτε δυσκολία και αν συνάντησαν στον δρόμο. Αυτό που έχει σημασία στο τέλος είναι το αποτέλεσμα και πρέπει να το εκτιμάς σωστά για να πετυχαίνεις συνεχώς.

Να είσαι συνεχώς μαθητής

diarkhs-mathisi

Η ευτυχία έρχεται μέσω της προσωπικής ανάπτυξης και δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς γνώση. Αν μένεις στα ίδια δεν μπορείς να αγγίξεις την ευτυχία γιατί αυτή συνεχώς θα απομακρύνεται. Χρειάζεται κόπο και διαρκή μάθηση.

Πρέπει συνεχώς να μαθαίνεις καινούρια πράγματα, ξένες γλώσσες, να μελετάς διαφορετικά επιστημονικά πεδία για να έχεις μια σφαιρική γνώση των πραγμάτων και να γνωρίζεις καλύτερα προς τα που θες να κατευθυνθείς και ποιο είναι το κίνητρο που θα σε οδηγήσει στην δική σου προσωπική ευτυχία. Δες επίσης 20 σημάδια ότι πετυχαίνεις στην ζωή σου ακόμα κι αν δεν το αισθάνεσαι!

Related Posts