Φίλοι κάνουν βόλτα

4 Τρόποι για να γίνεις πιο κοινωνικός!

by theman

Όταν αναζητάμε το πως θα γίνουμε περισσότερο κοινωνικοί σίγουρα θα ακούσουμε συμβουλές που δεν θα μας αρέσουν. Το να γίνει κάποιος κοινωνικός εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Για παράδειγμα, μία επιτυχημένη επικοινωνία θα βοηθούσε πολύ στο να κερδίσουμε όλο και περισσότερους φίλους. Αν επίσης ξέραμε πως θα γίνουμε περισσότερο συμπαθείς, τότε σίγουρα θα είχαμε έναν μεγαλύτερο κύκλο.

Ποτέ δεν είναι αργά όμως. Όλοι μας μπορούμε να εξελιχθούμε και να προσαρμοστούμε στις συνθήκες. Αν απλά θέλουμε να επικοινωνήσουμε περισσότερο με τον κόσμο, θα βρούμε το θάρρος και θα το κάνουμε. Ορίστε λοιπόν, οι 4 τρόποι για να γίνεις πιο κοινωνικός! Δες επίσης: Πως να αναδείξεις τον εαυτό σου σε ισχυρή προσωπικότητα!

4 τρόποι για να γίνεις πιο εξωστρεφής!

 

1) Μην σκέφτεσαι το μετά

άνδρας σκέφτεται

Οι περισσότεροι από εμάς όταν πάμε να επικοινωνήσουμε με κάποιον άγνωστο, σκεφτόμαστε το τι θα πούμε, πως και που θα καταλήξει. Λάθος! Αυτό σίγουρα θα μας φρενάρει και θα το σκεφτούμε δύο φορές αν εν τέλει θα τον προσεγγίσουμε. Δεν χρειάζεται να σαμποτάρουμε οι ίδιοι τους εαυτούς μας. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να πούμε στον εαυτό μας, πάμε και ότι γίνει!

Αυτό το σκεπτικό ναι μεν μπορεί να μας φέρει αντιμέτωπους με μία αμήχανη πρώτη γνωριμία αλλά τουλάχιστον το δοκιμάσαμε. Οπότε, κάνουμε το πρώτο βήμα και βλέπουμε! Δεν υπάρχει λόγος να προδιαθέτουμε τα πράγματα. Ακόμα λοιπόν και να μην έχουμε την αυτοπεποίθηση, παίρνουμε μία βαθιά ανάσα και προχωράμε!

Δες επίσης: 6 Tips για να αποκτήσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση!

2) Άδραξε κάθε μικρή ευκαιρία

Φίλοι κάνουν βόλτα

Για να γίνεις πιο κοινωνικός πρέπει να κάνεις μικρά βήματα τη φορά. Αφού εξηγήσαμε πως πρέπει να είναι το σκεπτικό μας, ας πάμε στο πότε να το βάζουμε μπρος. Όταν νιώθουμε μέσα μας ότι θα μπορούσαμε να πιάσουμε μία συζήτηση, τότε είναι που πρέπει να το δοκιμάσουμε. Πρέπει εν ολίγοις να αδράξουμε κάθε μικρή ευκαιρία. Τότε και μόνο τότε θα δούμε ότι μία εξέλιξη στον εαυτό μας. Τέτοιες κινήσεις κιόλας θα τονώσουν την αυτοπεποίθηση και σίγουρα θα μας δώσουν ένα boost στην διάθεση μας. Άρα; Μην αφήνουμε ευκαιρίες χαμένες!

Δες επίσης: 10 Τρόποι για να έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση!

3) Σήκωσε το κινητό και βάρα τηλέφωνο

Άνδρας τηλεφωνεί σε φίλο

Έχουμε κάποιον φίλο ξεχασμένο στον κατάλογο των επαφών μας; Αν δεν έχει βγει εντελώς ο ένας από την ζωή του άλλου, ίσως είναι μία στιγμή που θα μπορούσαμε να τον πάρουμε ένα τηλέφωνο. Δεν εννοώ να γυρίσουμε 10 χρόνια πίσω, αλλά αν έχουμε να δούμε ένα φιλαράκι κάποιους μήνες και μας έλειψε, απλά ας το κάνουμε! Το να κάνουμε εμείς την πρώτη κίνηση θα μας κάνει να πιστέψουμε παραπάνω στον εαυτό μας και θα μας δώσει έξτρα θάρρος. Κλασσική συμβουλή αν θέλει κάποιος να γίνει πιο κοινωνικός.

Δες επίσης: 6 Συμβουλές για να διατηρείς μια καλή ψυχολογία!

4) Δοκίμασε άλλες δραστηριότητες

ομάδα ανθρώπων - τρόπος να γίνεις κοινωνικός

Αρχικά, γνωρίζουμε ότι τα χόμπι μας είναι αυτά που μπορούν να μας ενώσουν με άλλα άτομα. Αν θέλουμε να κοινωνικοποιηθούμε μπορούμε να δοκιμάσουμε και άλλες δραστηριότητες όπως να γραφτούμε σε έναν σύλλογο ζωγραφικής ή σε μία ομάδα θεάτρου. Σίγουρα κιόλας η επαφή με τον κόσμο θα μας ξεκλειδώσει και θα αισθανόμαστε πλέον αρκετά άνετα ανάμεσα σε κόσμο. Επιπλέον μπορούμε να αρχίσουμε να πηγαίνουμε σε ομαδικά προγράμματα ώστε και να γυμναζόμαστε αλλά και να γνωρίζουμε άτομα με κοινά ενδιαφέροντα. Τρόποι υπάρχουν, αρκεί να θέλουμε να τους δούμε!

Δες επίσης: Πως να βρεις τον εαυτό σου μετά από μία αποτυχία! 

Άλλες συμβουλές για να γίνεις πιο κοινωνικός

Παρέα όπου γελάνε και περνάνε όμορφα, πως να γίνεις πιο κοινωνικός

Αν θέλεις να γίνεις πιο κοινωνικός πρέπει επίσης να ξέρεις να επικοινωνείς. Το να γνωρίζουμε να κυλάμε την συζήτηση και το πως θα έχουμε μία επιτυχημένη επικοινωνία είναι το κλειδί στην όλη υπόθεση. Eπιπλέον, δεν πρέπει να φοβόμαστε να ζητήσουμε βοήθεια από κάποιο κοντινό μας πρόσωπο. Ίσως αυτή η κίνηση μας λύσει εν τέλει τα χέρια. Τέλος μην ξεχνάμε ότι η αυτοπεποίθηση και το θάρρος  είναι τα όπλα μας για να γίνουμε πιο κοινωνικοί. Ένα είναι το σίγουρο όμως: όποιος δοκίμασε, δεν έχασε!

Related Posts