άνδρας αυτοπεποίθηση κουστούμι

6 Tips για μια γλώσσα του σώματος γεμάτη αυτοπεποίθηση

by Kostas S.

Η γλώσσα του σώματος σου είναι το 55% της επικοινωνίας που κάνεις, δηλαδή οι άνθρωποι σε αντιλαμβάνονται και σε κρίνουν από τον τρόπο που κινείς το σώμα σου όταν μιλάς και όταν τους ακούς πολύ περισσότερο από τα λόγια σου. Φαντάσου αν αλλάξεις έστω και λίγο τον τρόπο που στέκεσαι, κουνάς τα χέρια και το κεφάλι σου. Κάτι τέτοιο θα έχει τεράστια επίδραση στους γύρω σου και θα είσαι με τεράστια ευκολία πολύ πιο συμπαθής.

Δυστυχώς, όλοι μας μαθαίνουμε την επιστήμη της γλώσσας του σώματος ανεπίσημα και εμπειρικά, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να την εκμεταλλευτούμε. Αυτό αυτόματα δίνει μεγάλο προβάδισμα σε όσους μελετήσουν αυτό το τομέα της ψυχολογίας. Πάμε λοιπόν αν δούμε 6 Tips για μια γλώσσα του σώματος γεμάτη αυτοπεποίθηση.

Συμβουλές για να γίνεις πιο συμπαθής χρησιμοποιώντας τη γλώσσα του σώματος σου

 

1. Για να δείχνεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση κράτα το κεφάλι σου ευθεία και ακίνητο

άνδρας αυτοπεποίθηση γλώσσα του σώματος

Φαντάσου να φοράς στο κεφάλι σου ένα βαρύ καπέλο ή κράνος και παρατήρησε τι κάνεις με το υπόλοιπό σου σώμα. Θα διαπιστώσεις ότι στέκεσαι ευθεία, με τους ώμους κατεβασμένους, θα αναπνέεις και θα κινήσε πιο αργά. Αυτό αυτόματα θα σε κάνει να φαίνεσαι με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και οι γύρω σου θα σε σέβονται περισσότερο.

Δες επίσης: 6 Εύκολοι τρόποι για να γίνεις πιο συμπαθητικός

2. Κράτα μακρυά τα χέρια σου από το πρόσωπό σου

άνδρας πουκάμισα αυτοπεποίθηση

Μπορεί μερικές φορές να ακουμπάς το πρόσωπο σου επειδή σε ξύνει κάτι, αλλά να γνωρίζεις ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ασυνείδητα αντιλαμβάνονται αυτή την κίνηση σαν ντροπαλότητα ή αδυναμία. Μια καλή εναλλακτική είναι να αφήσεις τα χέρια σου απλά να στέκονται στις άκρες και σε περίπτωση που υπάρχει μια καρέκλα δίπλα σου που είναι άδεια, άπλωσε το χέρι σου στην πλάτη της για να δείξεις ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Δες επίσης: 5 Ψυχολογικά τρικς για να αποπνέεις αυτοπεποίθηση

3. Να κρατάς οπτική επαφή

ζευγάρι κοίταγμα

Όταν μιλάς με κάποιον να τον κοιτάς στα μάτια και να μη γυρνάς το βλέμμα αλλού. Βέβαια, σε περίπτωση που το κάνεις συνέχεια θα φανείς περίεργος οπότε ακολούθησε τον κανόνα του 80/20. Δηλαδή να κοιτάς 80% τον άλλον στα μάτια κατά τη διάρκεια της συνομιλίας και 20% να κοιτάς αλλού. Φυσικά, δε χρειάζεται να είσαι τόσο ακριβής απλά υπολόγισε το στο περίπου.

Δες επίσης: 6 Τρόποι να ηρεμήσεις όταν τα πράγματα δυσκολεύουν

4. Να κουνιέσαι αργά και αποφασιστικά

άνδρας αυτοπεποίθηση

Μην κάνεις σπασμωδικές κινήσεις και να κουνάς νευρικά κάποιο μέρος του σώματος σου. Να περπατάς αργά και να γυρνάς στο συνομιλητή σου αργά. Φυσικά, υπάρχουν κάποιες στιγμές που αυτή η στάση σου σώματος δεν είναι κατάλληλη και αν την κάνεις σε τέτοια περίπτωση μπορεί να δείξεις αλαζονεία και αντιπαθητικότατα. Παράδειγμα αν δείχνεις αποφασιστικός σε μια κατάσταση που δε γνωρίζεις και αποκαλυφτεί αυτό ο γεγονός θα φανείς χαζός σου γύρω σου.

Δες επίσης: Πώς να γίνεις πιο κοινωνικός;

5. Χαμόγελο

άνδρας χαμόγελο αυτοπεποίθηση

Το χαμόγελο είναι από τους εύκολους τρόπος για να είσαι συμπαθής στους ανθρώπους. Πρόσεξε όμως να μη δείχνει ψεύτικο, γιατί θα έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα. Για να το καταλάβεις, κάνε εξάσκηση στον καθρέφτη και πρόσεξε τα μάτια σου. Στο αληθινό χαμόγελο τα μάτια μας στενεύουν λίγο, ενώ στο ψεύτικο δεν έχουν καμία αλλαγή.

Δες επίσης: 5 Τρόποι για να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση

6. Να απλώνεσαι περισσότερο στο χώρο

άνδρας αυτοπεποίθηση μπαρ

Ένας άνθρωπος που είναι άνετος και γεμάτος αυτοπεποίθηση παίρνει πιο πολύ χώρο. Σε οποιοδήποτε χώρο και αν βρίσκεσαι απλώσου και άσε τα πράγματα σου στο χώρο. Πρόσεξε όμως να μην απλώνεσαι εκεί που υπάρχουν άλλα άτομα, γιατί θα δείξεις αγενής και αλαζόνας.

Related Posts