fashion mistakes

5 Στυλιστικά λάθη που κάνουν οι άντρες και πως να τα διορθώσεις!

by theman

Όταν αρχίζεις να μαθαίνεις για τη αντρική μόδα και πως να ντυθείς καλύτερα, μαθαίνεις λίγα μόνο πράγματα για το στυλ, τα οποία πολλές φορές μπορεί να είναι και λάθος.

Μια λάθος, όμως, συμβουλή μπορεί να σε κάνει να αγοράσεις ακατάλληλα ρούχα και αξεσουάρ, με αποτέλεσμα να φαίνεσαι κακόγουστος. Όταν, λοιπόν, αποφασίσεις να αρχίσεις να ντύνεσαι καλύτερα για να είσαι μέσα στη μόδα, μπορεί να είσαι ενθουσιασμένος αλλά καλό θα ήταν να προσέξεις μερικά πράγματα ώστε να αποφύγεις τα λάθη και να μην ξοδέψεις άσκοπα τα χρήματα σου.

 

Στυλιστικά λάθη που πρέπει να αποφύγεις

 

1. Να ακολουθείς τη μόδα πιστά

classic look

Το στυλ μπορεί πολλές φορές να επισκιάσει τη μόδα. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να δημιουργήσεις μια προσωπική συλλογή από ρούχα τα οποία θα είναι διαχρονικά, κλασικά και θα μπορείς να συνδυάζεις για να έχεις μοναδικά σύνολα σε κάθε σου εμφάνιση.

Οι τάσεις της μόδας, ωστόσο, είναι αυτές που διατηρούν το στυλ ανανεωμένο. Όταν χρησιμοποιείς αυτές τις τάσεις σε συνδυασμό με την προσωπική σου συλλογή από ρούχα, τότε μπορείς να δημιουργήσεις μερικά μοναδικά σύνολα που θα σε βοηθήσουν να αναδείξεις την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα σου.

timeless look

Προσπαθώντας, όμως, να ακολουθήσουν τη μόδα, πολλοί άντρες παραμελούν τα βασικά και αγοράζουν όλα τα τελευταία κομμάτια που προτείνουν οι εταιρείες χωρίς να σκέφτονται πως θα τα συνδυάσουν ή πως θα τα ταιριάξουν στην εμφάνιση τους. Αυτό μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες στο στυλ σου.

Έχε υπόψη σου ότι είναι καλύτερο να αγνοείς εντελώς τις τάσεις που επικρατούν στην ανδρική μόδα παρά να φοράς ότι φοράνε και όλοι οι άλλοι.

 

2. Να φοράς μικρότερα νούμερα

fit silhouette

Τα στενά ρούχα είναι όλο και περισσότερο στη μόδα τα τελευταία χρόνια. Έτσι, πολλοί άντρες να τα επιλέγουν για να αναδείξουν το σώμα τους.

Δυστυχώς, όμως, οι άντρες προσπαθώντας να αποκτήσουν αυτή τη λεπτή σιλουέτα, επιλέγουν να φορέσουν ολοένα και πιο στενά ρούχα με αποτέλεσμα να φοράνε λάθος νούμερο, το οποίο όχι μόνο δεν αναδεικνύει το σώμα τους αλλά το κάνει να φαίνεται πιο “στριμωγμένο” από ότι θα έπρεπε. Έτσι πολλές φορές δημιουργούνται ζάρες στα ρούχα ή φαίνεται η κοιλιά σου κάθε φορά που κουνάς τα χέρια σου.

Αυτό που θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου είναι ότι τα περισσότερα ρούχα και οι προτάσεις γίνονται με βάση τον μέσο όρο των αντρών, επομένως δε μπορούν να ταιριάζουν σε κάθε σωματότυπο. Επιπλέον, πρέπει να θυμάσαι ότι κάθε εταιρεία χρησιμοποιεί διαφορετικές μεθόδους μέτρησης με βάση την πελατεία της. Γι’ αυτό μπορεί να βρεις μια εταιρεία της οποίας τα ρούχα σου ταιριάζουν απόλυτα ενώ το ίδιο νούμερο σε κάποια άλλη εταιρεία να σου είναι πολύ μεγάλο ή πολύ μικρό.

Μην φοράς, λοιπόν, μικρότερα νούμερα για να έχεις μια πιο λεπτή εμφάνιση αν βλέπεις ότι δεν σου ταιριάζουν αυτά που φοράς. Απλά άφησε το και επέλεξε να φορέσεις κάτι άλλο που θα σου ταιριάζει περισσότερο.

 

3. Η υπερβολή στους συνδυασμούς

matching patterns

Παλαιότερα το να φοράς μαντήλι στο πέτο ήταν απαραίτητο στοιχείο σε μια επίσημη ενδυμασία. Με αυτό τον τρόπο μπορούσες να διαφοροποιήσεις το κοστούμι σου και να δείξεις την προσωπικότητα σου.

Το να προσπαθείς, όμως, να ταιριάξεις το μαντήλι στο πέτο σου με την γραβάτα σου – μέσω χρωμάτων ή μέσω σχεδίων – είναι υπερβολή, και δεν είναι καθόλου στη μόδα. Αυτό φυσικά δεν ισχύει μόνο για τη γραβάτα και το πέτο. Αντιθέτως, ισχύει για τα αξεσουάρ, τα ρούχα και τα παπούτσια σου.

Για να διορθώσεις ένα τέτοιο λάθος θα πρέπει να σκεφτείς το τι ταιριάζει σε εσένα γενικά, όχι μεμονωμένα, και να προσπαθήσεις να χρησιμοποιήσεις χρώματα και αποχρώσεις που συνδυάζονται μεταξύ τους. Προσπάθησε, για παράδειγμα, να έχεις κάποιο έντονο χρώμα σε ένα μόνο σημείο, όπως είναι τα παπούτσια ή η ζώνη σου.

Ένας βασικός κανόνας που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι δεν πρέπει να συνδυάζεις περισσότερα από 2 χρώματα ή σχέδια σε κάθε σου ενδυμασία.

 

4. Η υπερβολή στα αξεσουάρ

casual accessories

Τα αξεσουάρ μπορούν να σε βοηθήσουν να αναδείξεις ένα ρούχο αλλά και την προσωπικότητα σου. Ωστόσο, μπορούν και να καταστρέψουν την εμφάνιση σου όταν χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό.

Όταν χρησιμοποιείς πολλά αξεσουάρ, μπορεί να μετατρέψεις το σύνολο σου σε κοστούμι κάνοντας σε να φαίνεσαι αστείος. Τα ρούχα σου δε θα πρέπει να συνοδεύονται από κάθε είδους διακοσμητικό που μπορεί να διαθέτεις.

smart accessories

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι δεν πρέπει να συνδυάζεις περισσότερα από 3 διαφορετικά αξεσουάρ. Για παράδειγμα, αν φοράς μια χρωματιστή γραβάτα, ένα μαντήλι με σχέδια και μια καρφίτσα στο πέτο, ένα κλιπ γραβάτας θα ήταν υπερβολικό.

Όταν φοράς περισσότερα αξεσουάρ από ότι πρέπει, συνήθως έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμείς.

 

5. Τα πολύ μακριά παντελόνια

Το μάκρος των παντελονιών είναι ένα από τα πιο σημαντικά λάθη που μπορείς να κάνεις καθώς υποβιβάζουν την εμφάνιση σου στο σύνολο της. Ένα παντελόνι που φτάνει μέχρι τα πόδια και είναι φαρδύ στους αστραγάλους και στο κάτω μέρος, δεν είναι καθόλου μοντέρνο.

trouser length

Το ιδανικό μάκρος είναι το μπροστινό μέρος του παντελονιού σου να φτάνει μέχρι το σημείο όπου ξεκινάνε τα κορδόνια σου, ενώ το πίσω μέρος θα πρέπει να καλύπτει το μισό της φτέρνας σου.

Βεβαιώσου ότι όλα σου τα παντελόνια έχουν την ίδια ακριβώς εφαρμογή. Η μόνη εξαίρεση θα πρέπει να είναι στα τζιν παντελόνια που διακρίνεται η ραφή τους, και τα οποία θα πρέπει να ανασηκώνεις ελαφρώς προς τα επάνω για να δείξεις την εσωτερική ραφή.

Related Posts