andras xalarwnei kanapes

6 Συμβουλές για να γίνεις καλύτερος το 2018!

by theman

Η νέα χρονιά έχει ξεκινήσει και εσύ ψάχνεις πως μπορείς να εκμεταλλευτείς αυτή την ευκαιρία για να γίνεις καλύτερος το 2018; Σου έφτιαξα ένα κατάλογο με συμβουλές για το πως να πετύχεις αυτό το στόχο σου αποτελεσματικά και ουσιαστικά.

Οι βασικοί στόχοι της νέας χρόνιας για κάθε άντρα είναι πάνω κάτω οι ίδιοι: καλύτερη δουλειά, πιο ποιοτική ερωτική ζωή ή ένα καλύτερο αυτοκίνητο μέχρι το τέλος του έτους.

Η αλήθεια είναι όμως ότι η ευτυχία και η προσωπική επιτυχία κρύβεται σε μικρά πράγματα, που μπορεί να φαίνονται αρχικά ασήμαντα, αλλά είναι οι λεπτομέρειες που τελικά θα κάνουν την διαφορά στην καθημερινότητα σου!

Προφανώς πρόκειται για γενικές κατευθυντήριες και προτάσεις που θα σε βοηθήσουν σε περίπτωση που δεν έχεις βρει τι σε εκφράζει περισσότερο προσωπικά, ωστόσο είσαι ελεύθερος να αυτοσχεδιάσεις. Πάμε να δούμε τι μπορείς να κάνεις λοιπόν το 2018 για να βρεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου!

Δες επίσης: Η πρωινή ρουτίνα των επιτυχημένων ανθρώπων!

Συμβουλές για να γίνεις καλύτερος το 2018

Κάνε διαλογισμό

antras dialogismos krebati

Ξεκινάω από το πιο βασικό ίσως πράγμα που θα έπρεπε να έχουμε όλοι στην καθημερινότητά μας ανεξαιρέτως, αλλά συχνά το παραμελούμε, επειδή φαίνεται βαρετό ή θεωρούμε πως δεν έχει άμεσα αποτελέσματα.

Ο διαλογισμός είναι ο καλύτερος σύμμαχος έναντι του άγχους και της σύγχυσης που βιώνουν πολλοί άνθρωποι λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων και της φορτωμένης ρουτίνας τους. Αφιέρωσε 10′ τη μέρα στο να κάνεις μια νοητική “επανεκκίνηση” και να βοηθήσεις τον εγκέφαλο σου να επεξεργαστεί καλύτερα τα δεδομένα που του δίνεις, ώστε να είσαι πιο παραγωγικός στην καθημερινότητα σου.

Διάβασε περισσότερο

biblio diabasma

Η γνώση είναι το καλύτερο και πιο ουσιαστικό εφόδιο που μπορείς να έχεις στην προσπάθεια σου να γίνεις καλύτερος το 2018 και γι’αυτό είναι σημαντικό να αφιερώσεις αρκετό χρόνο στην ανάγνωση βιβλίων.

Μπορεί να είναι αυτοβιογραφίες σπουδαίων ανθρώπων που θαυμάζεις, βιβλία με εγκυκλοπαιδικές γνώσεις ή εγχειρίδια αυτο-βοήθειας. Βάλε ένα μετριοπαθή στόχο αρχικά, του ενός βιβλίου το μήνα και συνέχισε αυξάνοντας τον αριθμό με την πάροδο του χρόνου. Δες επίσης 5 βιβλία που προτείνει να διαβάσεις ο Bill Gates!

Γίνε ενεργός πολίτης

diamarturia feminismos

Το 2018 είναι η ευκαιρία σου να συμμετέχεις σε κινήματα που έχουν νόημα και μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο κόσμο που ζούμε. Υπερασπίσου τα ιδανικά και τις αξίες σου και προώθησε τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα ανεξάρτητα από το φύλο, την εθνικότητα, το σεξουαλικό προσανατολισμό ή τη θρησκεία.

Το φεμινιστικό κίνημα που έχει ενδυναμωθεί περισσότερο από ποτέ τα τελευταία χρόνια προστάζει άλλωστε ” ‘Όλοι θα πρέπει να είμαστε φεμινιστές”. Μην περιμένεις να αδικηθείς εσύ προσωπικά για να υπερασπιστείς ένα άλλο ανθρώπινο ον.

Βγες έξω από το σπίτι

perpatima koustoumi

Δεν χρειάζεται να υπερβάλλεις βάζοντας ως στόχο να τρέχεις κάθε πρωί ένα χιλιόμετρο ή να μάθεις μέσα σε ένα μήνα αναρρίχηση. Μπορείς να έρθεις καθημερινά σε επαφή με τη φύση που σε περιτριγυρίζει με ένα απλό περίπατο.

Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να περπατήσεις και να πάρεις την απαραίτητα βιταμίνη D για την καλή λειτουργία του οργανισμού σου και την βελτίωση της διάθεσής σου. Μια καλή ιδέα είναι πηγαίνεις στη δουλειά ή στο σουπερ-μάρκετ με τα πόδια.

Μείωσε τη χρήση του κινητού

problimatiko zeugari kinito

Η τεχνολογία μας βοήθησε να επικοινωνούμε πιο εύκολα όταν βρισκόμαστε σε φυσική και γεωγραφική απόσταση αλλά το παράδοξο βρίσκεται στο γεγονός πως η ασταμάτητη χρήση των κινητών στην ουσία αποξενώνει τους ανθρώπους.

Ακόμα και αν δεν κοιτάζεις άμεσα την οθόνη, τα απανωτά μηνύματα σε κάνουν να μην μπορείς να συγκεντρωθείς στα αγαπημένα σου πρόσωπα και να απολαύσεις απλά καθημερινά πράγματα όπως ένα πρωινό με τη γυναίκα σου. Όρισε συγκεκριμένες ώρες που θα μπορείς να κάνεις τις δουλειές σου στο κινητό και τις υπόλοιπες άφησε το μακρυά σου.

Δες επίσης: 14 Τρόποι για να είσαι πάντα ένας γοητευτικός άνδρας!

lupimenos antras

Πάρα πολλοί άνθρωποι φτάνουν τον εαυτό τους στα όρια και δίνουν σημασία μόνο σε σωματικά συμπτώματα που τους σταματάνε από το να φέρουν εις πέρας τις εργασίες και τις υποχρεώσεις που έχουν. Ωστόσο, με αυτό τον τρόπο ίσως παγιδεύονται σε ένα φαύλο κύκλο ψυχοσωματικών προβλημάτων που δεν επιλύονται απόλυτα.

Το σώμα μας πολλές φορές μας “ενημερώνει” και για την κατάσταση της ψυχικής μας υγείας, δείχνοντας μας ότι πρέπει να μας φροντίσουμε λίγο παραπάνω. Αν θεωρείς ότι έχεις άγχος που σε καταβάλλει ή μια κατατονική διάθεση μην διαστάσεις να απευθυνθείς σε ένα ειδικό. Το να ζητάς βοήθεια είναι ένα από τα βασικά πράγματα που θα σε βοηθήσουν να γίνεις καλύτερος το 2018!

Related Posts