moda antrika kouremata

8 Ανδρικά κουρέματα που θα είναι πάντα στην μόδα!

by theman

Η μόδα στα ανδρικά κουρέματα, όπως άλλωστε και στα γυναικεία, αλλάζει διαρκώς. Υπάρχουν όμως κάποια hairstyles που δεν θα βγουν ποτέ από την μόδα και θα είναι πάντα μια πάρα πολύ καλή επιλογή, για όσους δεν μπορούν να αποφασίσουν ποιο από τα νέα trends τους ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου τους και θέλουν μια πιο ασφαλής επιλογή.

Αν λοιπόν, θέλεις να είσαι προετοιμασμένος για την επόμενη φορά που θα πας στον κομμωτή σου και θα σου κάνει την κλασική ερώτηση “Πως θέλεις να τα κάνουμε;” και να μην προσπαθείς απλά να καταλάβεις τις προτάσεις που θα σου κάνει, διάλεξε ένα από τα στυλ που θα δεις στην λίστα που ακολουθεί!

 

Οι κλασικά και μοντέρνα ανδρικά κουρέματα

 

Κοντά πλαϊνά και πίσω μέρος (Faded Cut)

andrika kouremata ksurisma

Μία από τις πιο κλασικές επιλογές των ανδρών που προτιμούν τα κοντά κουρέματα εδώ και χρόνια, είναι αυτό εδώ το κούρεμα, στο οποίο το μόνο που έχει αλλάξει στην πάροδο του χρόνου, είναι το ότι του έδωσαν μια πιο μοντέρνα και κομψή ονομασία, μιας και πλέον είναι γνωστό ως faded cut.

Εδώ προφανώς όλες οι πλευρές είναι αρκετά κοντές και ίσως ξυρισμένες, με μια όχι και τόσο ψιλή σκάλα, ενώ ο όγκος όλος είναι στην κορυφή του κεφαλιού. Φυσικά μπορείς να παίξεις με το χτένισμα σου, κολλώντας πίσω τα μαλλιά σου. Ταιριάζει σχεδόν σε όλα τα σχήματα προσώπου, αλλά είναι ιδανικό για όσους έχουν στρόγγυλο πρόσωπο.

Γαλλικό κούρεμα

andrika hairstyles

Το French crop είναι μια παραλλαγής της προηγούμενης πρότασης, με την μόνη διαφορά ότι τα πλαϊνά είναι όσο πιο κοντά γίνεται και στο επάνω μέρος το μήκος είναι αρκετά πιο μακρύ. Συνηθίζουμε να το βλέπουμε σε άνδρες με κατσαρά μαλλιά ή και μπούκλα, καθώς κάνει την εμφάνιση τους ακόμη πιο εντυπωσιακή.

Πραγματικά ταιριάζει σχεδόν σε κάθε σχήμα προσώπου, ενώ βοηθάει πολύ στο να αναδείξεις τις γωνίες του προσώπου σου.

Κουρέματα με φράντζα

moderna antrika kouremata 2016

Το εν λόγω look είναι επηρεασμένο από το στυλ του James Dean και το συναντάμε όλο και πιο πολύ τα τελευταία δύο χρόνια. Το θετικό είναι ότι μπορείς να παίξεις με την φράντζα σου. Μπορείς είτε να την αφήσεις κάτω ισιώνοντας την, είτε να την γυρίσεις προς τα πάνω και ελαφρώς στο πλάι, χρησιμοποιώντας κάποιο προϊόν styling για γερό κράτημα.

Και πάλι όσοι έχουν στρόγγυλο πρόσωπο μπορούν να το επιλέξουν ανεπιφύλακτα, μιας και θα επιμηκύνει το πρόσωπο τους.

Pompadour

Pompadour kouremata

Το Pompadour hairstyle παραμείνει μια διαχρονική επιλογή, από τότε που ο Elvis Presley γοήτευε όλες τις γυναίκες. Για το συγκεκριμένο χτένισμα, τα πλαϊνά θα πρέπει να είναι σχετικά κοντά και σε καμία περίπτωση ξυρισμένα, ενώ το πάνω μέρος θα πρέπει να είναι αρκετά πιο μακρύ, ώστε να μπορείς να το γυρίσεις πίσω, δίνοντας του μια πιο γυαλιστερή υφή.

Επειδή όμως, αυτό το χτένισμα τραβάει ούτως ή άλλως τα βλέμματα, φρόντισε να μην το συνδυάσεις με μια μακριά γενειάδα και κράτα τα μούσια σου όσο πιο κοντά γίνεται.

Πολύ κοντό ανδρικό κούρεμα (Buzz Cut)

men hairstyles

Το minimal ύφος είναι το χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου κουρέματος και το θετικό είναι πως δεν χρειάζεσαι κάποιον hairstylist για να καταφέρεις να το κάνεις, αλλά μπορείς να κουρέψεις τα μαλλιά σου μόνος σου στο σπίτι.

Βάλε μια ψιλή σκάλα στην ξυριστική σου μηχανή και απλά φρόντισε να έχεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Εδώ φυσικά μπορείς να αφήσεις πιο μακριά τα γένια σου, μιας και είναι ο ιδανικός συνδυασμός.

Όσο για το σχήμα του προσώπου, είναι μία ιδανική επιλογή για όσους έχουν τετράγωνο ή οβάλ σχήμα, ενώ εκείνοι με το στρόγγυλο θα έπρεπε να το αποφύγουν, μιας και θα κάνει το πρόσωπο τους ακόμη πιο στρόγγυλο χωρίς καθόλου γωνίες.

Χωρίστρα στο πλάι

antrika xtenismata xoristra

Τα χτενίσματα με την χωρίστρα στο πλάι είναι το στυλ που ακολουθούν οι γονείς και οι παππούδες μας και ποτέ δεν θα φανταζόμασταν ότι μετά από τόσα χρόνια θα ήταν και πάλι must.

Πλέον η χωρίστρα μπορεί να γίνει μέχρι και ξυρίζοντας εκείνο το σημείο, ενώ ο ιδανικός τύπος μαλλιών είναι τα ίσια. Δεν υπάρχει λάθος και σωστή πλευρά για να κάνεις την χωρίστρα σου, αρκεί να επιλέξεις αν θέλεις να έχεις ένα πιο στυλιζαρισμένο look ή ένα πιο φυσικό. Ταιριάζει περισσότερο στους άντρες με τετραγωνισμένο πρόσωπο, καθώς βοηθά να μαλακώσουν οι γωνίες τους.

Κούρεμα με όγκο στο επάνω μέρος

antrika kouremata katsara mallia

Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν οι άνδρες με τα κατσαρά μαλλιά ή τις μπούκλες, επειδή δεν έχουν και όσες επιλογές θα ήθελαν, ώστε να δείχνουν in fashion και απόλυτα εντυπωσιακοί.

Το να αναδείξεις όμως τις μπούκλες σου, κάνοντας πιο κοντά τα πλαϊνά και αφήνοντας τις μπούκλες σου να ανεμίζουν στο επάνω μέρος, είναι μακράν η καλύτερη επιλογή, αρκεί να μην έχεις στρόγγυλο πρόσωπο γιατί θα δείχνεις σαν παιδί.

Ατημέλητο hairstyle με έντονο φιλάρισμα

antrika kouremata stroggulo prosopo

 Το Messy Fringe κούρεμα, είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους προτιμούν τα πιο μακριά μαλλιά και δεν θέλουν να περνούν πολύ ώρα μπροστά στον καθρέφτη τους, προσπαθώντας να φτιάξουν το χτένισμα τους.

Ακόμη μία πρόταση που ταιριάζει σε κάθε σχήμα προσώπου. Στο στρόγγυλο πρόσωπο βοηθά στο να υπάρχει ισορροπία, ενώ σε όσους έχουν πιο έντονες γωνίες, βοηθά να μαλακώσει η εμφάνιση τους.

Related Posts