4 Χρήσιμες συμβουλές για στυλάτα ανδρικά μποτάκια!

by theman

Ο χειμώνας ήρθε. Μπορεί να μην έχει τον καλό καιρό του καλοκαιριού, ηλιοφάνεια κτλ, αλλά προσφέρεται για πολλές στυλιστικές αλλαγές και τους άπειρους συνδυασμούς που μπορείς να κάνεις με ρούχα και παπούτσια. Λόγω του ότι η πτώση της θερμοκρασίας γίνεται αισθητή, επιλέγουμε πάντα πιο ζεστά και με επένδυση υποδήματα. Και, ως επί τω πλείστον, επιλέγουμε τα μποτάκια διότι συνδυάζουν τα δύο πολύ σημαντικά κριτήρια που αναφέραμε λίγο πιο πριν.

Δείτε επίσης: 12 Ανδρικά μποτάκια για στυλ το φθινόπωρο!

Τι να προσέξεις!

 

1. Ποιοτικά υλικά

Αν θέλεις να αντέξουν διαμέσου των χρόνων, δεν πρέπει να αποτελείται από φθηνά υλικά. Ο καλύτερος τρόπος για να εντοπίσεις αν η υποψήφια αγορά πρόκειται να είναι ποιοτική, είναι από το εξωτερικό υλικό. Κανένας δεν θα μπεί στον κόπο να κάνει καλό μποτάκι με φθηνό δέρμα. Να προτιμάς ανοιχτό καφέ χρώμα (ταμπά), διότι έχουν την τάση να είναι πιο ενισχυμένα από εκείνα με βαμμένο δέρμα, το οποίο δεν θα σε προστατεύσει και πολύ από δύσκολες καιρικές συνθήκες.

2. Τρακτερωτή σόλα

Είναι κάτι που θα σε σώσει από πολλά, και ο μη γένοιτο, πεσίματα/ γλυστρίματα που μπορούν να επιφέρουν σοβαρούς τραυματισμούς. Όχι μόνο αυτό, αλλά αν πρόκειται για καλή ποιότητας σόλα και καλό δέσιμο με το πάνω μέρος του παπουτσιού, θα σου κρατάει και το πόδι ζεστό και θα το προστατεύει από τυχόν διάφορους ατυχείς χειρισμούς. Δηλαδή, στραμπούλιγμα ή διάστρεμμα.
Ένα καλό στοιχείο που θα ξεχωρίσει τα μποτάκια καλής από μέτριας ποιότητας είναι το δέσιμο ή “ραφή” που συνδέει το δέρμα με την σόλα. Αν η “ραφή” είναι χωρίς διακοπή, δηλαδή χωρίς κενά – εννιαία σύνδεση, πρόκειται για καλής ποιότητας υπόδημα. Σε αντίθετη περίπτωση, πρόκειται είτε για ένα μέτριο παπούτσι είτε κάποια απομίμηση.

3. Εσωτερική επένδυση

Η εσωτερική επένδυση ενός παπουτσιού έγκειται στα προσωπικά γούστα του καθενός. Παρόλα αυτά, διαλέγοντας ένα ζευγάρι μποτάκια με την σούπερ ντούπερ ενίσχυση, αυτόματα χάνεις και λίγο από την άνεση. Για να σου δώσουμε να καταλάβεις, σκέψου το σαν ένα δωμάτιο που είναι ασφυκτικά γεμάτο με πράγματα που σου αρέσουν, αλλά δεν μπορείς να τα ευχαριστηθείς διότι δεν μπορείς να ελιχθείς μέσα για να τα δεις. Οπότε, αν επιλέξεις κάτι με μια απλή, λιτή και απέριτη επένδυση είναι το ιδανικό όλων!

4. Πρακτικότητα

Ήδη από την περίοδο του φθινοπώρου ξεκινάμε δειλά δειλά να τα φοράμε. Μολονότι αφορά και την άποψη της μόδας που συνάδει με την εποχή στην οποία βρισκόμαστε, αφορά και την πρακτικότητα στην χρήση αυτών. Πολλοί ίσως να τα αποφύγουμε διότι μπορεί το μοντέλο που είχαμε αγοράσει δεν έρχεται σε αρμονία με τον τρόπο βάδισής μας ή δεν “κολλάει” καθόλου με τα περισσότερα ρούχα. Πάνω σε αυτό, το μόνο που έχουμε να σου συμβουλέψουμε για να πράξεις αναλόγως είναι να έχεις τις προσωπικές σου ανάγκες πολύ μπροστά στην λίστα των προαπαιτούμενων.
Στην επόμενη αγορά που θα κάνεις και θα αφορά αγορά στυλάτων μίνι μποτών, έχε στο νου σου ότι υπάρχουν κι άλλα είδη φορμών εκτός από το συνηθισμένο με το ψηλό λαιμό. Παρακάτω, παραθέτουμε διάφορα είδη για να έχεις στο μυαλό σου την επόμενη φορά που θα οδεύσεις προς το παπουτσάδικο.

Μοντέλα που πρέπει να δεις!

Hiking μποτάκια

Ό,τι λέει το όνομα ακριβώς, χωρίς παραφράσεις. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι καθαρά για hiking. Δυστυχώς, με την πάροδο των χρόνων, λανθασμένα έχει φτάσει να αντιπροσωπεύει ένα έγκλημα μόδας που έχει πολλούς ακόλουθους. Αν δεν έχεις σκοπό τα πάρεις τα βουνά (για οποιονδήποτε λόγο – δεν κρίνουμε), θα σου συστήσουμε να μην τα προτιμήσεις για καθημερινή βάδιση.

Brogue μποτάκια

Με το χέρι στην καρδιά, το λέμε και το εννούμε, ότι τα brogue μποτάκια είναι πραγματικό μπαλαντέρ για κάθε εμφάνιση. Αν και λόγω εμφάνισης κλίνουν σε χειμωνιάτικο ύφος, τα συγκεκριμένα μπορούν να συνδυαστούν άψογα με ένα φθινοπωρινό παντελόνι.

Μποτάκια εργασίας

Η αρχική τους χρήση ήταν για εργασία, εξού και το ιδιαίτερο της ονομασίας. Φοριούνται αρκετά, τα περισσότερα από αυτά είναι άνετα αλλά μην ξεχνάς ότι αφορούν εσένα. Δεν είναι η μόδα μόνο, είναι και η άνεση.

Μποτάκια combat

Στρατιωτικού στυλ υπόδηση. Τρακτερωτά, ελαφριά εσωτερική επένδυση, τουτέστιν πολύ άνετα σε μικρού μήκους βόλτες ή για άθληση.

Μποτάκια Chelsea

Το πολυπράγμον παπούτσι.  Το μποτάκι Chelsea φοριέται και με κουστούμι για επίσημη έξοδο ή για μια Παρασκευή βράδυ με τους φίλους σε κλαμπάκι.

Μποτάκια αστραγάλου

Η καλύτερη λύση έναντι των αθλητικών παπουτσιών. Ταιριάζει πολύ με καθημερινό ντύσιμο, είναι πολύ άνετο στην βάδιση και μπορεί να μεταμορφώσει ένα απλό τζινάκι σε πολύ stylish παντελόνι.

Related Posts