Ανδρικά κοστούμια οικονομικά στη μόδα

5 Τρόποι για να δείχνει το κοστούμι σου ακριβό!

by theman

Όταν στις μέρες μας όλο και περισσότερες επιχειρήσεις υιοθετούν το χαλαρό ντύσιμο στην καθημερινότητα τους, ακόμα και μια μπλούζα να βάλεις με τον κατάλληλο τρόπο θα είναι και αυτό αποδεκτό. Γι αυτό καταλαβαίνουμε τους περισσότερους άντρες να μην θέλουν να ξοδέψουν όλο τους τον μισθό για να αγοράσουν ένα κοστούμι μόνο.

Φυσικά και πιστεύω ότι μπορείς να έχεις ένα ακριβό κοστούμι ακόμη κι αν δεν τα καταφέρνεις οικονομικά τόσο καλά, όμως δεν είναι επίσης κακό να βάλεις στη ντουλάπα σου ένα φθηνό κοστούμι κάτω των 200 ευρώ αρκεί να σου πω τα κατάλληλα κόλπα ώστε να το κάνεις να φαίνεται σαν ένα ακριβό κομμάτι.

Για αρχή θα σου δείξω τι πρέπει να προσέξεις όταν ψωνίσεις ένα φθηνό κοστούμι. Απέφυγε τα γυαλιστερά συνθετικά υφάσματα. Πάντα βλέπε στην αγορά τις εκπτώσεις που υπάρχουν ειδικά στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει η κουλτούρα να έχουμε 4 η και παραπάνω εκπτώσεις κάθε χρόνο που μπορείς να βρεις φανταστικά σύνολα σε πολύ καλές τιμές.

Πέρα από τα παραπάνω τώρα θα σου πω τα 5 κόλπα για να δείξει καλύτερα το κοστούμι που θα διαλέξεις. Κάνε αυτά που θα σου πω και στο τέλος ίσως αρχίσεις να φοράς κοστούμι ακόμα και όταν δεν το επιβάλλει η περίσταση.

Να έχεις πιο μαζεμένα μανίκια

μανίκια

Για να έχεις τα σωστά μανίκια κανονικά θα πρέπει να πληρώσεις αρκετά χρήματα κάποιον ειδικό για να μαζέψει όλες τις λεπτομέρειές και να το φτιάξει στα μέτρα σου. Αυτό που θέλεις είναι στενά, κωνικά μανίκια που αγκαλιάζουν το χέρι σου, και δεν κρέμονται από αυτό και σακουλιάζουν. Γι αυτό όταν επιλέξεις κάτι φρόντισε όταν το δοκιμάσεις να δεις ότι ‘κάθεται’ ωραία και στα χέρια σου η΄να το δώσεις απλά να στο φτιάξει ένας ειδικός. Δεν θα σου κοστίσει και τόσο πολύ. Αυτό θα σε κάνει πιο άνετο σε όλες σου τις κινήσεις, όταν περπατάς , όταν κρατιέσαι στο μετρό η ακόμα και όταν ποζάρεις για να βγάλεις μια φώτο για το Facebook ή το Instagram.

Άλλαξε τα κουμπιά

κουμπιά

Συνήθως τα οικονομικά κοστούμια συνοδεύονται από φθηνά κακής ποιότητας πλαστικά γυαλιστερά κουμπιά που εύκολα σπάνε και χάνονται ειδικά σε μια δύσκολη μέρα στη δουλεία. Απλά πηγαίνεις το κοστούμι σου στο κατάλληλο κατάστημα παρεμβάσεων η επιδιορθώσεων και εκεί βρίσκεις ποικιλία με πολλά σχέδια και χρώματα που διαλέγοντας το κατάλληλο για το δικό σου σύνολο θα δεις την μεγάλη διαφορά στην εικόνα του.

Προσοχή στο μήκος του παντελονιού

μήκος παντελονιού

Πέρα από την τροποποίηση που ίσως χρειαστείς στα μανίκια καλό θα ήταν να προσέξεις και λίγο και το πως ‘κάθεται΄ το παντελόνι πάνω σου ώστε να έχει το σωστό μήκος. Είναι πολύ σημαντικό το παντελόνι να μην είναι πιο μακρύ ή κοντό από όσο θα έπρεπε. Επίσης αυτό που θα το αναδείξει είναι να το φτιάξουν με ένα ωραίο και μοδάτο δίπλωμα στους αστραγάλους. Άλλη μια μικρή μα σημαντική λεπτομέρεια.

Δοκίμασε το μονόχρωμο στυλ

μονόχρωμο κοστούμι

Συνδυάζοντας περιορισμένα χρώματα όταν διαλέγεις πουκάμισο, γραβάτα, και παπούτσια θεωρείται μια έξυπνη κίνηση που θα κάνει το ύφασμα του κοστουμιού σου να δείχνει ομορφότερο και ακριβότερο. Άλλαξε τα χρώματα και τα μοτίβα με μικρές διαφορές έντασης ώστε κάθε κομμάτι που φοράς θα δημιουργεί βάθος στο γενικό σύνολο. Και η τελική κίνηση βάλε πάνω σου κάτι μικρό που να ταιριάζει όπως ένα μαντήλι εντελώς διαφορετικού χρώματος από το σύνολο όπως επίσης αν κρατάς μια επαγγελματική τσάντα επίσης διαφορετικού χρώματος. Δες επίσης – Πως να φορέσεις ένα ριγωτό κοστούμι με στυλ.

Ολοκλήρωσε το σύνολο με καλά παπούτσια

παπούτσια

Όταν διαλέγεις πως θα φτιάξεις ένα οικονομικό και καλό σύνολο για να φοράς γίνεται λίγο δύσκολο στο τέλος να το ολοκληρώσεις σωστά. Μπορείς να επενδύσεις σε ένα καλό ζευγάρι παπούτσια που όπως είπαμε και πριν πλέον στην αγορά υπάρχουν πολλές φορές εκπτώσεις για να βρεις σε καλή τιμή ένα ακριβό σχετικά ζευγάρι. Και τέλος αν δεν είσαι από τους τύπους που τους αρέσει να φοράνε παπούτσια κατάλληλα για κοστούμι τώρα πλέον στη μόδα είναι και ο συνδυασμός με κάτι πιο  απλό ή ακόμα και αθλητικό παπούτσι πάντα βεβαία κάτι σχετικό που να ταιριάζει και όχι κάτι εντελώς τυχαίο. Ίσως σε ενδιαφέρει – Ανδρικά παπούτσια που μπορείς να φοράς στη δουλειά.

Related Posts