tips για να κάνεις το κοστούμι σου κομψότερο

Πως θα κάνεις το κοστούμι σου να δείχνει κομψότερο!

by theman

Αν δουλεύεις σε κάποιον εργασιακό χώρο όπου επιβάλλεται κάποιου είδους dress code, τότε σίγουρα θα έχεις ακούσει για το business casual στυλ. Στο συγκεκριμένο στυλ μπορείς να συνδυάσεις ένα κοστούμι ή μέρη αυτού με ορισμένα καθημερινά αξεσουάρ, όπως είναι ένα ζευγάρι sneakers ή ένα T-shirt.

Η παραπάνω πραγματικότητα αποτελεί και έναν πολύ καλό λόγο ώστε να μην σπαταλήσεις μία περιουσία για την αγορά ενός κοστουμιού. Εξάλλου, δεν είναι τα χρήματα που καθορίζουν μία κομψή επιλογή, αλλά οι σωστές επιλογές-κινήσεις που θα κάνεις.

Tips για να κάνεις το παλιό σου κοστούμι να μοιάζει με καινούριο!

Αν θέλεις να αποκτήσεις ένα κομψό και παράλληλα οικονομικό κοστούμι, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να αποφύγεις τα γυαλιστερά, φανταχτερά, συνθετικά υφάσματα και να επιλέξεις μία πιο “ταπεινή” επιλογή. Επίσης, καλό θα ήταν να κάνεις τη συγκεκριμένη αγορά σε κάποια περίοδο εκπτώσεων, αφού έτσι μπορείς να γλιτώσεις μέχρι και τα μισά χρήματα!

Δες επίσης: Με τι μπορείς να συνδυάσεις το μπλε κοστούμι σου!

Ωστόσο, αν δεν θέλεις να αγοράσεις κάποιο καινούριο κοστούμι είτε επειδή διαθέτεις ήδη ένα (ή και παραπάνω) είτε επειδή δεν θέλεις να ξοδέψεις παραπάνω χρήματα, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το look σου. Μπορείς να κάνεις το υπάρχον κοστούμι σου να μοιάζει κομψό και μοδάτο με μερικές απλές κινήσεις-επεμβάσεις. Στο συγκεκριμένο άρθρο σου παρουσιάζουμε 5 tips, τα οποία θα σε βοηθήσουν να κάνεις το κοστούμι σου πιο κομψό και σύγχρονο!

Tip 1: Προσάρμοσε τα μανίκια

προσάρμοσε τα μανίκια του κοστουμιού σου

Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης οποιοδήποτε είδος ενδύματος στην αγορά και να βρεις, αυτό απευθύνεται σε ένα μέσο σωματότυπο. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα τα ρούχα που αγοράζεις να μη δείχνουν “τέλεια” πάνω σου (μεγαλύτερα ή μικρότερα σε ορισμένα σημεία). Ασφαλώς, το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση ενός κοστουμιού.

Ένα “χαλαρό”, μη εφαρμοστό κοστούμι δεν θα σε κολακέψει, ενώ παράλληλα θα φανεί ιδιαίτερα “φθηνό”. Αντιθέτως, ένα καλά προσαρμοσμένο κοστούμι, μετρημένο για το δικό σου κορμί θα δείξει πιο κομψό και θα σου προσδώσει  έξτρα “πόντους”. Με λίγα χρήματα μπορείς να προσαρμόσεις τα μανίκια από το σακάκι και το τελείωμα από το παντελόνι σου.

Επιδίωξε στενή εφαρμογή για τα μανίκια σου (θα πρέπει να αγκαλιάζουν τα χέρια σου, όχι να κρέμονται) και “κόντυνέ” τα τόσο ώστε να φαίνεται ελάχιστα το μανίκι του πουκαμίσου σου (ή οποιοδήποτε εσωτερικού ενδύματος). Για το παντελόνι φρόντισε να υπάρχει στενή εφαρμογή στο τελείωμα καθώς και ρεβέρ (θα εξηγήσουμε αναλυτικότερα το εν λόγω θέμα στη συνέχεια του άρθρου).

Tip 2: Αντικατέστησε τα κουμπιά

αντικατέστησε τα κουμπιά του κοστουμιού σου

Ένα οικονομικό κοστούμι συνήθως φέρει μαζί του απλά, πλαστικά κουμπιά, τα οποία δεν δείχνουν σε καμία περίπτωση κομψά. Επίσης, αν διαθέτεις ένα κοστούμι για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα τα κουμπιά αυτού ενδέχεται να έχουν φθαρεί (αλλαγή χρώματος ή μικρό-γρατζουνιές). Για να “φρεσκάρεις” την εμφάνιση του κοστουμιού σου αλλά και για να δώσεις έναν άλλο αέρα στο όλο σου σύνολο φρόντισε να αντικαταστήσεις τα φθηνά ή φθαρμένα κουμπιά με καινούρια, φτιαγμένα από κόκκαλο.

Tip: Για να γλιτώσεις έξτρα χρεώσεις, κατά τη διάρκεια της προσαρμογής του κοστουμιού σου στον ράφτη, ζήτησε και τη συγκεκριμένη αλλαγή.

Tip 3: Προσάρμοσε τα ρεβέρ

προσάρμοσε τα ρεβέρ του παντελονιού

Και επιστρέφοντας στο θέμα της προσαρμογής του παντελονιού, τα ρεβέρ (γνωστά και ως μπατζάκια) φαίνεται να επανέρχονται στη μόδα (τα βλέπουμε συνεχώς σχεδόν σε όλα τα είδη παντελονιών).

Επομένως, γιατί να μην τα ενσωματώσεις και στο δικό σου κοστούμι; Κατά την προσαρμογή του παντελονιού από τον ράφτη, πέρα από το στένεμα και κόντεμα του παντελονιού, ζήτησε την προσθήκη των ρεβέρ διάστασης περίπου 4 εκατοστών (όπως βλέπεις και στη χαρακτηριστική εικόνα επάνω). Εκτός από μία κομψή και σύγχρονη προσθήκη, η εν λόγω τροποποίηση θα δώσει στο κοστούμι σου έναν πιο εκλεπτυσμένο χαρακτήρα.

Δες επίσης: 4 Τρόποι για να διπλώσεις το κοστούμι σου!

Tip 4: Δοκίμασε το μονόχρωμο στυλ

μονόχρωμο outfit με κοστούμι

Οι εποχές όπου οι χρωματικοί συνδυασμοί έδιναν και έπαιρναν φαντάζουν μακρινό παρελθόν, αφού το μονόχρωμο στυλ φαίνεται να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος. Στην περίπτωσή μας, ένα μονόχρωμο στυλ θα σε βοηθήσει να “αναδείξεις” το κοστούμι σου.

Οι λιγοστές χρωματικές αντιθέσεις δεν θα “κλέψουν” την παράσταση από το κοστούμι σου, ενώ παράλληλα θα το κάνουν να φανεί πιο κομψό και ακριβό. Ιδανικά, χρησιμοποίησε διαφορετικούς τόνους του ίδιου χρώματος για τα υπόλοιπα ρούχα (T-shirt, μπλούζα, πουλόβερ ή πουκάμισο) και αξεσουάρ σου (ζώνη, γραβάτα), με μοναδική εξαίρεση το παπούτσι σου (και το μαντήλι στο σακάκι σε περίπτωση που το χρησιμοποιείς).

Tip 5: Δώσε βάση στα παπούτσια σου

χρησιμοποίησε ποιοτικά και κομψά παπούτσια

Το παπούτσι, αν και δεν σχετίζεται άμεσα με το επεμβατικό-ως προς το κοστούμι-κομμάτι, αποτελεί ένα στοιχείο που μπορεί να “απογειώσει” ή να χαντακώσει” το συνολικό σου στυλ, και κατ’ επέκταση την εικόνα του κοστουμιού σου. Από τη στιγμή που δεν θα χρειαστεί να σπαταλήσεις μία περιούσια για την αγορά ενός νέου κοστουμιού καλό θα ήταν να δώσεις κάτι παραπάνω για τα παπούτσια σου.

Οι επιλογές σου στην προκειμένη περίπτωση απαντούν σε υποδήματα τύπου oxford και derby, ωστόσο, για τις πιο βροχερές ημέρες του χειμώνα μπορείς να επιλέξεις κάποιο brogue ή chelsea μποτάκι. Αν τώρα δεν επιθυμείς κάτι τόσο formal, μπορείς να επιλέξεις ένα κομψό sneaker (το λευκό θα κερδίσει τις εντυπώσεις με την αντίθεση που θα δημιουργήσει).

Related Posts