ανδρικό πουκάμισο

Πως να καταλάβεις αν ένα πουκάμισο είναι ποιοτικό ή όχι!

by theman

Συχνά συνδέουμε την τιμή ενός πουκαμίσου με την ποιότητα του. Θεωρούμε πως όσο πιο ακριβό είναι ένα πουκάμισο τόσο καλύτερο θα είναι και ποιοτικά. Ισχύει όμως τελικά αυτό; Είναι η τιμή ο μόνος τρόπος για να προσδιορίσεις τη ποιότητα ενός ανδρικού ρούχου;

Στη πραγματικότητα, υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά σημεία πάνω στο πουκάμισο που θα σου ‘μαρτυρήσουν’ εάν είναι υψηλής ποιότητας ή όχι. Δώσε σημασία σε αυτά τα σημάδια και σταδιακά οι αγορές σου θα βελτιώνονται. Παρακάτω θα σου δείξουμε μερικά tips για το πως να καταλαβαίνεις εάν ένα πουκάμισο είναι ποιοτικό ή όχι!

Tips για να αναγνωρίζεις εάν ένα ανδρικό πουκάμισο είναι ποιοτικό ή όχι!

 

Αρχικά πρέπει να έχεις δει από κοντά ένα ποιοτικό πουκάμισο!

ανδρικό πουκάμισο

Ο καλύτερος τρόπος για να αναγνωρίζεις αμέσως τη ποιότητα ενός πουκαμίσου είναι να έχεις εμπειρία από καλά πουκάμισα. Φυσικά, για αυτό δε χρειάζεται να σπαταλήσεις τα χρήματα σου για να αγοράσεις 2-3 πανάκριβα πουκάμισα.

Μια έξυπνη λύση είναι να κάνεις μια βόλτα στα μαγαζιά, να επισκεφτείς 1-2 μαγαζιά που φημίζονται για τα πουκάμισα τους και να τους ρίξεις μια κοντινή ματιά. Πάρε το χρόνο σου και παρατήρησε τα χρησιμοποιώντας όλες σου τις αισθήσεις: όραση, αφή και όσφρηση. Αφιέρωσε χρόνο για να παρατηρήσεις τις ραφές, την ποιότητα του υφάσματος, τα κουμπιά που χρησιμοποιήθηκαν. Μετά από αυτή την εμπειρία, θα έχεις σίγουρα μια καλύτερη εικόνα του τι εστί ποιοτικό πουκάμισο.

Δες επίσης: 100+ Ανδρικά πουκάμισα για κάθε ηλικία και περίσταση!

Παρατήρησε εάν το μοτίβο του πουκάμισου είναι συνεχές!

μοτίβο πουκάμισου

Για τα πουκάμισα με μοτίβο, ένας εύκολος τρόπος να καταλάβεις αν είναι ποιοτικά ή όχι είναι να ελέγξεις εάν το μοτίβο έχει συνέχεια στις ραφές. Για παράδειγμα, δώσε προσοχή στην περιοχή του ώμου. Εάν το μοτίβο είναι συνεχές, σημαίνει πως κάποιος μάλλον του έδωσε λίγη παραπάνω προσοχή για να βγει ομοιόμορφο, επομένως είναι ανώτερο ποιοτικά. Αντίθετα, εάν το μοτίβο δεν κάνει match, τότε μάλλον πρόκειται για ένα μέτριας ή κακής ποιότητας πουκάμισο.

Δες επίσης: Ανδρικά πουκάμισα: 6 Tips για να βρεις το ιδανικό μέγεθος!

Πρόσεξε τις ραφές στο πουκάμισο!

ραφές από πουκάμισο

Όσον αφορά τις ραφές ισχύει το εξής: όσο περισσότερες βελονιές ανά εκατοστό έχουν οι ραφές, δηλαδή όσο πιο πυκνοραμμένο είναι ένα πουκάμισο, τόσο καλύτερο είναι. Και αυτό γιατί οι περισσότερες βελονιές σταθεροποιούν το ύφασμα καλύτερα και δείχνουν πιο προσεγμένη δουλειά στο ράψιμο. Συγκεκριμένα, εάν το πουκάμισο έχει 3-4 βελονιές ανά εκατοστό, το πουκάμισο δεν είναι και τόσο καλό, ενώ εάν έχει 7-8 βελονιές ανά εκατοστό, έχει γίνει καλύτερη δουλειά στη ραφή του άρα είναι καλύτερο ποιοτικά.

λεπτομέρειες σε πουκάμισο

Άλλα δύο σημάδια που θα σε κάνουν να καταλάβεις εάν ένα πουκάμισο έχει καλή ποιότητα είναι εάν οι ραφές είναι ‘καθαρές’ και ίσιες καθώς και εάν δεν προεχέξουν τυχόν κλωστές στα τελειώματα. Σε αντίθετη περίπτωση, καταλαβαίνεις πως το πουκάμισο είναι πρόχειρα ραμμένο.

Δες επίσης: 26 Ανδρικά πουκάμισα από το Asos!

Παρατήρησε τον γιακά του πουκάμισου!

γιακάς ανδρικού πουκαμίσου

Τα ποιοτικά πουκάμισα συνήθως έχουν μαλακό γιακά έτσι ώστε να προσφέρουν άνεση στον άνδρα που θα το φοράει. Αντίθετα, τα κακής ποιότητας πουκάμισα έχουν πολύ σκληρούς και άκαμπτους γιακάδες γιατί προσπαθούν να μιμηθούν το ατσαλάκωτο, το τέλειο αποτέλεσμα. Αυτό δεν ισχύει πάντα, αλλά είναι μια λεπτομέρεια που αξίζει να προσέχεις στα πουκάμισα σου.

Δες επίσης: 6 Πουκάμισα που κάθε άνδρας πρέπει να έχει στην ντουλάπα του!

Παρατήρησε τι κουμπιά έχει το πουκάμισο!

κουμπί από πουκάμισο

Δες επίσης: 4 Πουκάμισα που μπορείς να φορέσεις με το σκούρο μπλε κοστούμι!

Τέλος, ένας άλλος δείκτης που θα σου φανερώσει τι ποιότητας είναι ένα πουκάμισο είναι τα κουμπιά. Τα υψηλής ποιότητας πουκάμισα έρχονται συνήθως με κουμπιά από μαργαριτάρι ενώ τα πιο χαμηλής ποιότητας πουκάμισα συνήθως έχουν κακής ποιότητας πλαστικά κουμπιά. Πρέπει να ελέγξεις και πόσο καλά είναι ραμμένο ένα κουμπί, δηλαδή πόσο σταθερό είναι πάνω στο ύφασμα!

Ρίξε και μια ματιά στο παρακάτω δεκάλεπτο βίντεο που εξηγεί λίγο πιο αναλυτικά αυτά που μόλις διάβασες!

Related Posts