ξυλινο παπιγιον

Πως να συνδυάσεις το ανδρικό πουκάμισο με παπιγιόν!

by theman

Το παπιγιόν είναι ένα διαχρονικό αξεσουάρ του ανδρικού ντυσίματος. Παλαιότερα οι άντρες επέλεγαν να το φορέσουν μόνο σε πολύ επίσημες περιστάσεις. Σήμερα όμως η μόδα έχει εισάγει νέα πατρόν και μοτίβα στα παπιγιόν κάνοντας τα κατάλληλα και για πιο casual εμφανίσεις. Η αλήθεια είναι όμως ότι το παπιγιόν πρέπει να είναι το πιο αδικημένο ανδρικό αξεσουάρ. Σπάνια θα βρεις ένα άρθρο στα περιοδικά ή στο internet για το πως  είναι το σωστό ανδρικό styling με ένα παπιγιόν.

Αυτή η έλλειψη πληροφορίας μπορεί να σου προκαλεί εκνευρισμό όταν θέλεις να συνδυάσεις το παπιγιόν με το πουκάμισο σου. Φυσικά όμως δεν πρέπει να σε αποτρέψει από το να το φορέσεις. Εάν θέλεις να δεις πως να συνδυάζεις το ανδρικό πουκάμισο σου με παπιγιόν, δες παρακάτω τον βασικό οδηγό.

Πως να συνδυάσεις το ανδρικό πουκάμισο σου με ένα παπιγιόν

Τύπος κολάρου

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέχεις όταν θέλεις να συνδυάσεις ένα παπιγιόν με ένα πουκάμισο είναι το κόψιμο του κολάρου του. Υπάρχουν 4 βασικοί τύποι κολάρου στα ανδρικά πουκάμισα. Το απλωμένο, το μυτερό, με τα κουμπιά και το φτερωτό. Οι δύο πιο γενικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθείς είναι οι εξής:

  1. Φρόντισε έτσι ώστε οι μύτες του κολάρου να είναι πάντα κρυμμένες πίσω από το παπιγιόν σου.
  2. Προσπάθησε να διατηρήσεις καθαρές γραμμές στο συνολικό outfit.

Για παράδειγμα, εάν επιλέξεις ένα πουκάμισο με πολύ μυτερό κολάρο, οι γραμμές γύρω του θα διακόπτονται από τις γωνίες του κολάρου, κάτι που δεν είναι επιθυμητό.

Δες ακόμα: 6 Μοντέρνες ανδρικές ιδέες ντυσίματος με παπιγιόν!

Παπιγιόν με μυτερό κολάρο

μυτερό κολάρο πουκάμισο παπιγιόν

Το πιο κλασσικό σχέδιο πουκαμίσου έχει κολάρο με μυτερές άκρες. Ταιριάζει καλύτερα σε άνδρες με στρογγυλό πρόσωπο ή οβάλ γιατί δίνει την αίσθηση ενός πιο μακριού προσώπου. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι η καλύτερη επιλογή σε πουκάμισο όταν θέλεις να το συνδυάσεις με παπιγιόν καθώς είναι πολύ πιθανό να προεξέχουν οι άκρες του. Καθώς όμως είναι το πιο συνηθισμένο πουκάμισο που μπορείς να βρεις στην αγορά, ίσως να μη μπορείς να το αποφύγεις. Για να καταφέρεις  λοιπόν να κρύψεις τις άκρες προτίμησε ένα μεγαλύτερου μεγέθους παπιγιόν. Αυτό θα σου δώσει ασφάλεια και δεν θα χρειάζεται να έχεις στο νου σου να προσαρμόζεις συνεχώς τη θέση του παπιγιόν.

Δες ακόμα: 8 Μυστικά για να βρεις το σωστό ανδρικό πουκάμισο!

Παπιγιόν με απλωμένο κολάρο πουκαμίσου

πουκάμισο κολάρο παπιγιόν casual

Τα πουκάμισα με απλωμένο κολάρο είναι ιδανικά για να τα συνδυάσεις με ένα σακάκι ή μια γραβάτα γι αυτό και σιγά σιγά γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Γενικότερα, ταιριάζουν καλύτερα σε άντρες με μακρόστενο πρόσωπο. Το κολάρο αυτό είναι ιδανικό για να το συνδυάσεις και με παπιγιόν καθώς μπορείς να κρύψεις άνετα τις άκρες του πίσω από το παπιγιόν.

Δες ακόμα: 6 Τρόποι να φορέσεις ένα παπιγιόν!

Παπιγιόν με κολάρο πουκαμίσου με κουμπιά

πουκάμισο κολάρο κουμπιά παπιγιόν

Το πουκάμισο που έχει κολάρο με κουμπιά είναι μια τέλεια επιλογή για ένα πιο casual ντύσιμο. Τα κουμπιά είναι πολύ χρήσιμα καθώς κρατάνε το κολάρο στη θέση του καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας . Έτσι μπορείς να είσαι σίγουρος ότι οι άκρες του κολάρου θα παραμείνουν κρυμμένες. Ωστόσο, πριν το φορέσεις, σιγουρέψου ότι τα κουμπιά είναι στη κατάλληλη θέση γι αυτό το σκοπό. Εάν όχι, επισκέψου το ράφτη σου προκειμένου να σου τα προσαρμόσει κατάλληλα.

Δες ακόμα: 5 Καθημερινά Ανδρικά Outfits για να δείχνεις πάντα κομψός!

Παπιγιόν με φτερωτό κολάρο πουκαμίσου

επίσημο λευκό πουκάμισο παπιγιόν

Δες ακόμα: 24 Μοντέρνοι συνδυασμοί ρούχων με τιράντες για να φορέσεις!

Το πουκάμισο αυτό είναι το πιο επίσημο απ’ όλα. Φοριέται αποκλειστικά με παπιγιόν και σε πολύ επίσημες εκδηλώσεις. Εάν φορέσεις ένα τέτοιο πουκάμισο πρόσεξε τις άκρες του γιατί είναι πολύ εύκολο να ξεδιπλώσουν και να εξέχουν από το παπιγιόν.

Δες παρακάτω μερικές ιδέες για να συνδυάσεις το παπιγιόν με το πουκάμισο σου

επίσημο ντύσιμο με τιράντες και παπιγιόνμαύρη ζακέτα με λευκό πουκάμισο και παπιγιόνλευκό πουκάμισο και παπιγιόνμπλε κουστούμι με λευκό πουκάμισο και παπιγιόνμάλλινο πουλόβερ με παπιγιόνλευκό πουκάμισο με παπιγιόνκοστούμι με παπιγιόνροζ πουκάμισο με παπιγιόνμουσταρδί πουκάμισο με παπιγιόν

Related Posts