epixirimatiki omada

5 Tips για να οργανώσεις μια επιτυχημένη επιχειρηματική ομάδα!

by theman

Το βασικό για μία επιτυχημένη επιχείρηση είναι να υπάρχει ομαδικό πνεύμα και συνεργασία, ανάμεσα σε όλη την ομάδα. H διαχείριση όμως μιας μεγάλης ομάδας στον εργασιακό χώρο απαιτεί ταλέντο και στρατηγική.

Δεν αρκεί μόνο να επιλέξεις ταλαντούχους και έξυπνους ανθρώπους, αν δεν μπορείς να τους δείξεις τον κατάλληλο τρόπο για να έχουν υψηλή απόδοση σαν ομάδα.

Βέβαια το πρόβλημα σου μπορεί να λυθεί με αυτές εδώ τις 5 αρκετά αποτελεσματικές συμβουλές!

 

Δες επίσης: 8 Tips για να έχεις μια επιτυχημένη επικοινωνία!

 

Πως να οργανώσεις μια επιτυχημένη επιχειρηματική ομάδα;

 

Βρες το σωστό άτομο για επικεφαλή

epikefalis-omadas-doulia

Πολλές φορές μπορεί να έχει δημιουργηθεί η ιεραρχία και ο καταμερισμός των θέσεων με βάση τις γνώσεις, όμως μπορεί να λείπουν οι δεξιότητες και οι ικανότητες που απαιτούνται.

Γι’ αυτό όταν θα επιλέξεις τα άτομα τις ομάδας σου δεν θα πρέπει να αρκεστείς στα πτυχία και τις γνώσεις, αλλά και στην συμπεριφορά και την στάση τους. Είναι πολύ βασικό ο καθένας να μπορεί να κατανοήσει τον ρόλο του μέσα στην επιχείρηση.

Ειδικά όμως ο επικεφαλής παίζει πολλούς ρόλους σε μία ομάδα και πολλές φορές θα πρέπει να είναι και μέλος αυτής της ομάδας.

 

Θα πρέπει να δημιουργήσεις ομαδικό πνεύμα

omadiko-pneuma

Ο εσωτερικός ανταγωνισμός σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ενώσει μία ομάδα, θα πρέπει όμως και εσύ με την συμπεριφορά σου να τους κάνεις να νιώσουν ξεχωριστοί χωρίς διακρίσεις.

Θα πρέπει λοιπόν να ενθαρρύνεις και να επιβραβεύεις την εμπιστοσύνη, τον σεβασμό, την ηθική και προπάντων την σεμνότητα και να αποθαρρύνεις όσους λατρεύουν την αυτοπροβολή.

 

Δώσε κίνητρα και εκτός γραφείου

Ο πειραματισμό, η καινοτομία, αλλά και η δημιουργική ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των μελών της ομάδας είναι αρκετά δύσκολη όταν βρίσκονται συνέχεια στον εργασιακό χώρο.

Συχνά, το περιβάλλον του γραφείου δεν είναι ευνοϊκό για τέτοιου είδους συζητήσεις, λόγω του άγχους και των υποχρεώσεων. Μπορείς όμως να εκμεταλλευτείς κάποιες κοινωνικές εκδηλώσεις ή ακόμη και ένα απλό γεύμα, ώστε να συζητήσετε όλοι μαζί και να πείτε τις ιδέες σας.

 

Δώσε χρόνο στην ομάδα να σκεφτεί

Είναι γνωστό ότι όταν θέτεις κάποιο deadline, το πρώτο μισό του χρόνου που έχεις ορίσει δεν είναι παραγωγικό μιας και εξαντλείτε με συζητήσεις, στόχους και ιδέες.

Πάντα μια ομάδα είναι πιο δημιουργική και παραγωγική κατά το δεύτερο μισό μιας διορίας, οπότε θα πρέπει και εσύ να είσαι λίγο πιο ελαστικός και να συμμετέχεις στις ιδέες τους, για να καταλήξετε πιο σύντομα στην καλύτερη ιδέα.

 

Ανέβασε την αυτοπεποίθηση της ομάδας

autopepisi-omadas-doulia

Έρευνες έχουν δείξει ότι η αυτοπεποίθηση μιας ομάδας, δηλαδή η πίστη ότι μπορεί να παράγει τα επιθυμητά αποτελέσματα, είναι ένας από τους ισχυρότερους παράγοντες που συμβάλλουν στην επιτυχία της.

Δώστους λοιπόν κίνητρα όπως ίσως κάποιο bonus αν πιάσουν τον στόχο τους και για να πειστούν ότι όντως μπορούν να τα καταφέρουν ξεκίνα με κάτι εύκολο, ώστε να μπορέσουν να το πετύχουν και να ανέβουν ψυχολογικά.

Στην τελική θα πρέπει να θυμάσαι ότι η επιτυχία της ομάδας σου μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη, άρα και στα υψηλότερα κέρδη και τα μεγαλύτερα μπόνους, αλλά φυσικά και σε περισσότερες ευκαιρίες να εκτοξευθεί η επιχείρηση.

Related Posts