epitixia-glossa-somatos-stoxoi

8 Tips για να έχεις μια επιτυχημένη επικοινωνία!

by theman

Η γλώσσα του σώματος είναι πολύ σημαντική για να πετύχεις στον επαγγελματικό σου χώρο. Θα πρέπει η έκφραση του προσώπου σου να βρίσκεται σε αρμονία με τις κινήσεις και τα λόγια σου, ώστε να έχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στον τομέα της καριέρας και όχι μόνο.

Είναι επίσης γνωστό ότι ο κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει 500.000 ξεχωριστές χειρονομίες και να πάρει 250.000 διαφορετικές εκφράσεις, ενώ μπορεί να αλλάξεις και 1000 στάσεις με το σώμα του.

Όσο για τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα γύρω μας, κατά 82% χρησιμοποιούμε την όραση μας, κατά 11% την ακοή μας, ενώ υπάρχει και ένα 7% όπου χρησιμοποιούμε άλλες αισθήσεις μας.

Οι πληροφορίες όμως που θυμόμαστε περισσότερο κατά το 80% είναι αυτές που συνδυάζουν την όραση και την ακοή. Ποιος είναι όμως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να έχεις μια επιτυχημένη επικοινωνία;

 

Δες επίσης: 24 Ερωτήσεις που κάνει η Apple στις συνεντεύξεις της!

 

Πως να αλλάξεις την γλώσσα του σώματος σου για να είσαι πιο επιτυχημένος

Όλοι οι άνθρωποι χρειάζονται περίπου 7 δευτερόλεπτα, για να κρίνουν κάποιον που μόλις γνώρισαν και αυτό οφείλετε κυρίως στην γλώσσα του σώματος του άλλου και κατά πολύ λιγότερο στον τόνο της φωνής του.

Για να δούμε όμως κάποιες περιπτώσεις και τι μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις την στάση σου και να έχεις ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.

 

Πως να επικοινωνήσεις με έναν δυνητικό πελάτη;

epikinonise-endinami-pelati

Εδώ αυτό που χρειάζεται να κάνεις ως το δυνατόν πιο σύντομα γίνεται είναι να δημιουργήσεις μια σχέση εμπιστοσύνης με τον πιθανό μελλοντικό σου πελάτη.

Οπότε θα πρέπει να μιμηθείς την συμπεριφορά του και να είσαι ανοιχτός απέναντι του. Φυσικά για κανέναν λόγο δεν θα πρέπει να τον αγνοείς την ώρα που μιλάει, αντιθέτως θα πρέπει να δώσεις προσοχή και να στέκεσαι σχετικά κοντά του.

 

Πως να κάνεις μια σωστή παρουσίαση;

sosti-parousiasi

Για την παρουσίαση υπάρχουν τρία βασικά tips που θα πρέπει να ακολουθήσεις. Αρχικά θα πρέπει να θυμάσαι ότι όταν έχεις να πεις κάτι πολύ σημαντικό θα πρέπει να πλησιάζεις προς το κοινό και όχι να απομακρύνεσαι ή απλά να κινείσαι.

Επιπλέον, θα πρέπει να αποφεύγεις να κοιτάς συνέχεια την οθόνη του υπολογιστή ή στις σημειώσεις σου και να προσπαθείς να επικεντρώνεσαι στο κοινό σου.

 

Πως να ενθαρρύνεις έναν συνεργάτη σου να σου μιλήσει

en8arinis-sinergati-milisi

Θα πρέπει σίγουρα να τον κάνεις να νιώσει ασφαλής μαζί σου. Οπότε θα πρέπει να βρίσκεσαι κοντά του και να κάνεις θετικά νεύματα όσο μιλάει, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να χαμογελάς και να βγάζεις θετικότητα.

 

Πως να πάρεις τον έλεγχο μιας ομάδας;

paris-elexo-omadas

Για να θεωρηθείς “αρχηγός” μιας ομάδας θα πρέπει να δείχνεις σιγουριά, αλλά να μην είσαι επιθετικός. Κράτα λοιπόν το κεφάλι σου ψηλά και τους ώμους σου πίσω και γύρε μπροστά όταν θέλεις να μιλήσεις.

Αντιθέτως όταν μιλάνε οι άλλοι θα πρέπει να ακουμπάς πίσω το σώμα σου όταν κάθεσαι, ή απλά να ισιώνεις την πλάτη σου όταν είσαι όρθιος.

 

Πως να συναναστραφείς με έναν πελάτη;

pos-sinanastarfis-pelati

Θα πρέπει να δίνεις βάση σε αυτά που λέει και να είσαι πάντα ευγενικός, ενώ ταυτόχρονα θα χαμογελάς και θα κάνεις συχνά νεύματα με το κεφάλι σου. Προσοχή όμως, το φλερτ απαγορεύεται.

Επίσης, δεν θα πρέπει να διακόπτεις τον άλλο και θα πρέπει να βρίσκεις κοινά ενδιαφέροντα για να συζητήσεις.

 

Πως να διαφωνήσεις χωρίς να αποκτήσεις εχθρούς;

pos-diafonisis-xoris-ex8rous

Θα πρέπει αφενός να υποστηρίξεις την γνώμη σου, χωρίς φυσικά να ανεβάσεις τους τόνους της συζήτησης και αφετέρου με τις κινήσεις σου να δείξεις ότι υποστηρίζεις και τον άλλο.

Μπορείς να δείξεις την αντίδραση σου σηκώνοντας ελαφρώς το φρύδι σου, ενώ χαμογελάς και κουνάς το κεφάλι σου. Πολύ θετικό είναι να ακουμπάς εκείνη την ώρα τον συνομιλητή σου, χωρίς επιθετικό τρόπο.

 

Πως να καταπλήξεις σε μια συνέντευξη;

pos-kataplixis-sinenteuxi

Εδώ θα πρέπει να εμπνέεις εμπιστοσύνη, να είσαι φιλικός και να εκπέμπεις θετικότητα. Πολύ απλά, όταν μιλάς με τον υπεύθυνο θα πρέπει να γέρνεις προς το μέρος του και να αντιγράφεις με φυσικό τρόπο τις κινήσεις του. Επιπρόσθετα, δεν θα πρέπει να κρατάς αμυντική στάση, αλλά να είσαι ανοιχτός.

 

Πως να ζητήσεις από το αφεντικό σου αύξηση;

pos-zitisis-auxisi

Και εδώ θα πρέπει να ακολουθήσεις τον τρόπο που συμπεριφέρεται το αφεντικό σου, αλλά πολύ βασικό είναι να είσαι ήρεμος και είτε κάθεσαι είτε είσαι όρθιος, θα πρέπει να είσαι ακίνητος και να κάνεις μόνο νεύματα με το κεφάλι σου.

Τέλος, θα πρέπει να δείχνεις όλη σου την προσοχή στο αφεντικό σου και το σώμα, αλλά και το πρόσωπο σου να είναι γυρισμένο προς την μεριά του.

Related Posts