πως να συνδυάσεις τη γραβάτα σου με το πουκάμισο σου

Πως να συνδυάσεις τη γραβάτα σου με το πουκάμισο σου!

by theman

Ένα συχνό λάθος που κάνουν οι άντρες όταν ετοιμάζονται για μια πιο επίσημη έξοδο είναι στην επιλογή της γραβάτας. Αυτό είναι αναμενόμενο καθώς σπάνια κάποιος θα εξηγήσει σε ένα παιδί πως πρέπει να συνδυάζει ένα πουκάμισο με μια γραβάτα. Ωστόσο είναι πολύ εύκολο και το μόνο που χρειάζεται να ξέρεις είναι κάποιους βασικούς κανόνες.

Έχοντας αυτούς σαν οδηγούς θα είσαι σίγουρος ότι είναι σωστός ο συνδυασμός που έχεις επιλέξει. Δες λοιπόν παρακάτω πως μπορείς να συνδυάσεις τη γραβάτα σου με το πουκάμισο σου.

Βασικοί κανόνες για να συνδυάσεις το πουκάμισο με τη γραβάτα σου

Χρωματικοί συνδυασμοί

 Η βασική διαφοροποίηση που υπάρχει μεταξύ των χρωμάτων είναι ότι τα χρώματα χωρίζονται σε θερμά και ψυχρά. Θερμά είναι τα χρώματα όπως το κόκκινο, το πορτοκαλί και το κίτρινο. Από την άλλη, στα ψυχρά ανήκουν το μπλε, το πράσινο και το μοβ. Αυτό που πρέπει να έχεις πάντα στο μυαλό σου είναι ότι θέλεις το τελικό σου αποτέλεσμα να είναι αρμονικό. Ένας από τους τρόπους που μπορείς να το πετύχεις είναι επιλέγοντας δύο αντίθετα χρώματα, ένα που να ανήκει στα ψυχρά και ένα που να ανήκει στα θερμά. Φυσικά επέλεξε το πιο σκούρο χρώμα για τη γραβάτα σου και όχι για το πουκάμισο σου.

Δες ακόμα: Οι κανόνες για να φοράς σωστά τη γραβάτα σου!

Μονόχρωμα πουκάμισα

Από τους πιο εύκολους τρόπους για να ξεκινήσεις να μαθαίνεις πως να συνδυάζεις τη γραβάτα σου με το πουκάμισο είναι να διαλέξεις ένα μονόχρωμο πουκάμισο. Το λευκό πουκάμισο είναι αυτό που μπορεί να σου δώσει τη μεγαλύτερη γκάμα επιλογών σε γραβάτες. Ωστόσο, επειδή έχεις διαλέξει ένα πολύ απλό πουκάμισο προτίμησε η γραβάτα σου να έχει κάποιο έντονο χρώμα ή ένα έντονο μοτίβο ώστε να αποφύγεις ένα βαρετό styling.

λευκό πουκάμισο γαλάζια γραβάταλευκό πουκάμισο γραβάτα με σχέδιολευκό πουκάμισο καφέ καρό γραβάταλευκό πουκάμισο κόκκινη ριγέ γραβάταλευκό πουκάμισο μοβ έντονη γραβάτα

 Δες ακόμα: 10 Τρόποι να συνδυάσεις το πουκάμισο με τη γραβάτα σου!

Γαλάζια πουκάμισα

Άλλο ένα βασικό πουκάμισο που κάθε άντρας πρέπει να έχει στη ντουλάπα του είναι ένα γαλάζιο πουκάμισο. Ιδανική επιλογή για αυτό είναι μια γραβάτα σε πιο σκούρες αποχρώσεις του μπλε. Μπορείς επίσης να εισάγεις και κάποιο μοτίβο όπως μια ριγέ ή μια πουά γραβάτα για ένα πιο ενδιαφέρον οπτικό αποτέλεσμα. Άλλα χρώματα που μπορείς να επιλέξεις είναι το πορτοκαλί, το κίτρινο και το κόκκινο. Απέφυγε να συνδυάσεις το πουκάμισο με πράσινη γραβάτα ή φρόντισε να είναι μια πολύ σκούρα απόχρωση του.

γαλάζιο πουκάμισο πουά μπλε γραβάταγαλάζιο πουκάμισο μπορντό γραβάταγαλάζιο πουκάμισο μπλε πουά γραβάταγαλάζιο πουκάμισο κόκκινη γραβάταγαλάζιο πουκάμισο κίτρινη γραβάτα

Δες ακόμα: Πότε πρέπει να φορέσεις γραβάτα!

Ριγέ πουκάμισα

Όταν αρχίσεις και νοιώθεις πιο σίγουρος για τις επιλογές σου και πως έχεις κατανοήσει τους βασικούς κανόνες μπορείς να δοκιμάσεις να φορέσεις ένα ριγέ πουκάμισο. Και σε αυτή τη περίπτωση οι κανόνες για τα χρώματα παραμένουν οι ίδιοι, ωστόσο τώρα πρέπει να δώσεις προσοχή και στο μοτίβο που θα επιλέξεις. Το βασικό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι πρέπει να συνδυάζεις διαφορετικού μεγέθους μοτίβα. Για παράδειγμα, για ένα πουκάμισο με πολύ λεπτές ρίγες μπορείς να διαλέξεις μια γραβάτα με πολύ πιο χοντρές ρίγες ή  μεγάλο σχέδιο καρό. Επίσης προσπάθησε να επιλέγεις ρίγες με διαφορετικές κατευθύνσεις για να έχεις ένα όμορφο τελικό αποτέλεσμα.

ριγέ πουκάμισο γκρι γραβάταριγέ πουκάμισο ριγέ γραβάταριγέ πουκάμισο πουά γραβάταριγέ πουκάμισο μπορντό γραβάταριγέ πουκάμισο μπλε γραβάτα

Καρό πουκάμισα

Για να συνδυάσεις ένα καρό πουκάμισο με μια γραβάτα μπορείς να ακολουθήσεις τους ίδιους κανόνες με τα ριγέ πουκάμισα με μια εξαίρεση. Φρόντισε έτσι ώστε το μοτίβο της γραβάτας να είναι πάντα μεγαλύτερο από το μοτίβο του πουκαμίσου. Μη φοβηθείς να συνδυάσεις μια ριγέ γραβάτα με ένα καρό πουκάμισο. Πρόσεξε μόνο τα χρώματα τους να είναι συμπληρωματικά προκειμένου να έχεις ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Δες ακόμα: Πως να φορέσεις το πουκάμισο σου χωρίς γραβάτα!

καρό γαλάζιο πουκάμισο καφέ γραβάτακαρό πουκάμισο γκρι γραβάτακαρό πουκάμισο καφέ γραβάτακαρό πουκάμισο πουά γραβάτακαρό πουκάμισο ριγέ γραβάτα

Related Posts