σωστός συνδυασμός ρούχα με γραβάτα

Οι κανόνες για να φοράς σωστά τη γραβάτα σου!

by theman

Η γραβάτα είναι ίσως το σημαντικότερο ανδρικό αξεσουάρ για τις επίσημες περιστάσεις εδώ και τέσσερις αιώνες! Μπορεί τα σχέδια και τα χρώματα να έχουν εξελιχθεί σύμφωνα με την εποχή, όμως η ίδια η γραβάτα παραμένει μια διαχρονική επιλογή, καθώς προσδίδει κύρος, κομψότητα και γοητεία. Όμως για να τα πετύχουμε όλα αυτά, πρέπει να ακολουθήσουμε συγκεκριμένους κανόνες για μια προσεγμένη εμφάνιση – πέραν, φυσικά, του κατάλληλου δεσίματος.

 

1. Μήκος: το Α και το Ω

ties-and-older-men

Ξεκινάμε με το πιο σημαντικό κομμάτι όλων: το μήκος. Καλύτερα να μη βάλεις γραβάτα αν δεν έχει το σωστό μήκος γιατί θα χαλάσεις εντελώς το λουκ σου. Χρυσός κανόνας λοιπόν: η μύτη του τελειώματος της γραβάτας πρέπει να φτάνει στο κέντρο της αγκράφας από τη ζώνη σου. Μια κοντύτερη γραβάτα θα παραπέμπει σε κλόουν, ενώ μια μακρύτερη θα σας κάνει να δείχνετε εντελώς απεριποίητος.

2. Διάλεξε με βάση την γκαρνταρόμπα σου

tie in dining

Η γραβάτα είναι ένα αξεσουάρ και όχι απαραίτητα ένα αναπόσπαστο μέρος του συνόλου σου, άρα έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Πάντα διαλέγουμε τα αξεσουάρ μας με βάση τα ρούχα που έχουμε ήδη και όχι ξέμπαρκα, ενώ φυσικά μετράει η ποιότητα και όχι η ποσότητα. Φανταστείτε να έχετε δώσει λεφτά σε ένα σωρό γραβάτες και να μη σας ταιριάζει καμία. Χρυσός κανόνας Νο2: διαλέξτε πρώτα το κοστούμι, μετά το πουκάμισο και τελευταία τη γραβάτα.

Δες επίσης: 10 τρόποι να συνδυάσεις το πουκάμισο με τη γραβάτα σου!

3. Ποικιλία στα χρώματα

bright-tie

Ένας κλασσικός συνδυασμός που σε βγάζει πάντα ασπροπρόσωπο είναι ένα κλασσικός και έντονος συνδυασμός, όπως άσπρο πουκάμισο με σκούρα μπλε γραβάτα. Με το μπλε πουκάμισο ταιριάζουν όλες οι γραβάτες, ακόμα και οι κόκκινες αν θέλετε να τολμήσετε κάτι διαφορετικό. Μια κόκκινη γραβάτα με μαύρες ρίγες ή καρό λεπτομέρειες ταιριάζει επίσης με πολλά ρούχα, ακόμα και με γκρι παντελόνι.

4. Συμβουλεύσου τη ρόδα χρωμάτων

Αν θέλετε να παίξετε με τα χρώματα αλλά δεν ξέρετε ακριβώς πώς, ο τροχός των χρωμάτων θα σας βοηθήσει. Τα χρώματα που ταιριάζουν είναι αυτά που βρίσκονται ακριβώς απέναντι το ένα από το άλλο. Γενικά, είναι πιο σύνηθες η γραβάτα να είναι πιο σκούρα από το πουκάμισο. Αν και χρειάζονται προσοχή, αυτοί οι χρωματικοί συνδυασμοί μπορούν να βγουν εξαιρετικοί!

Δες επίσης: Πότε πρέπει να φορέσεις γραβάτα!

5. Έχε υπόψην το σωματότυπό σου

shirt and tie

Είναι εύλογο πως αν είστε ψηλός, η γραβάτα πρέπει να είναι μακρύτερη για να μπορέσει να φτάνει στην αγκράφα σας. Επιπλέον, το φάρδος της γραβάτας θα πρέπει να είναι ανάλογο με το σωματότυπό σας. Αν είστε αδύνατος, μη φορέσετε πολύ φαρδιά γραβάτα και αντίστοιχα αν είστε πιο εύσωμος, η λεπτή γραβάτα θα εξαφανίζεται στο σύνολό σας.

6. Προσοχή στα μοτίβα

wearing a tie

Εννοείται ότι δεν πρέπει να το παρακάνετε – μη φορέσετε καρό σακάκι, καρό πουκάμισο ΚΑΙ καρό γραβάτα (ή ριγέ) γιατί θα μοιάζει με αποκριάτικο κοστούμι. Καλύτερα το μοτίβο να βρίσκεται μόνο σε ένα από τα τρία και κατά προτίμηση στη γραβάτα. Εναλλακτικά, μπορεί το ένα κομμάτι να έχει μεγάλα μοτίβα και το άλλο μικρά. Σε περίπτωση που θέλετε να συνδυάσετε δύο διαφορετικά μοτίβα, φροντίστε να έχουν το ίδιο μέγεθος οπωσδήποτε. Τα μοτίβα γενικώς μπορούν να προσδώσουν αυτό το “κάτι” στο λουκ, αλλά θέλουν προσοχή.

Related Posts