10 Ψυχολογικά τρικ για να κάνεις τη ζωή σου ευκολότερη!

by theman
psychologika trick

Η επικοινωνία και η καθημερινή επαφή με ανθρώπους μπορεί να είναι δύσκολη για τον οποιοδήποτε κάποιες στιγμές. Είτε έχει να κάνει με την δουλειά είτε με ευχαρίστηση, είναι σημαντικό να ξέρουμε τρόπους ή αλλιώς ψυχολογικά τρικ για να κάνουμε τα πράγματα ευκολότερα για μας.

Τα ψυχολογικά αυτά κόλπα δεν πρέπει να τα μπερδεύουμε σε καμία περίπτωση με την χειραγώγηση των άλλων ή την εκμετάλλευση των άλλων ώστε να κερδίζουμε αυτό που θέλουμε. Αντιθέτως, η καλή επικοινωνία είναι καλή και για τις δύο πλευρές γιατί βελτιώνει τις σχέσεις μας με τους άλλους.

 

Ψυχολογικά τρικ για να κάνεις τη ζωή σου ευκολότερη

 

Κοίτα τους ανθρώπους στα μάτια

eye contact

Πολλές φορές δεν παίρνουμε την απάντηση που θέλουμε. Όταν λοιπόν παίρνουμε αρνητική απάντηση σε κάτι, ένα κόλπο είναι να κοιτάξουμε τον άλλο μέσα στα μάτια. Αυτόματα αυτή η κίνηση θα κάνει τον συνομιλητή σου  να σκεφτεί παραπάνω αυτό που του ζήτησες.

Να παραμένεις ήρεμος όταν υψώνονται οι τόνοι

paremeine hremos

Κάνε μία μεγάλη προσπάθεια να παραμείνεις ήρεμος όταν κάποιος σου φωνάξει. Συνήθως ο θυμός μας κάνει και λέμε πράγματα που δεν εννοούμε. Αν κάποιος υψώσει τους τόνους, συνήθως το κάνει από αυτό το συναίσθημα το οποίο γρήγορα φεύγει. Η καλύτερη τακτική σε αυτή την περίπτωση είναι να παραμείνεις ήρεμος και συγκεντρωμένος ώστε να μην χειροτερεύσει η κατάσταση.

Κάθισε κοντά στον πιο επιθετικό συνάδελφο σου

epithetikos synadelfos

Αν προετοιμάζεσαι για ένα συμβούλιο και ξέρεις πώς θα συμμετάσχει ο πιο επιθετικός συνάδελφος σου, ξέρεις πώς θα ανάψουν τα αίματα στην αίθουσα. Αν και δεν νιώθεις άνετα, κάτσε δίπλα στον θορυβώδη συνάδελφο και θα αποφύγεις μία σύγκρουση. Η κοντινή απόσταση μειώνει τις πιθανότητες τσακωμού στη δουλειά.

Να θυμάσαι τα ονόματα όλων

kales ergasiakes sxeseis

Αν θες να είσαι αγαπητός στη δουλειά μάθε τα μικρά ονόματα όλων των συναδέλφων σου. Όταν καλούμε έναν άνθρωπο με το μικρό του όνομα αυτομάτως τον κάνουμε να νιώθει μοναδικός.

Κατέγραψε τις σκέψεις σου

krata hmerologio

Όλοι νιώθουμε στρες κάποιες στιγμές. Όταν σου συμβαίνει αυτό κατέγραψε τα συναισθήματα και τις σκέψεις σου σε ένα ημερολόγιο. Είτε το πιστεύεις είτε όχι θα μπορέσεις να συγκεντρωθείς στη δουλειά σου ευκολότερα γιατί θα νιώθεις πως μοιράστηκες τις σκέψεις σου με κάποιον και αυτό θα ελαφρύνει τον εγκέφαλο σου από το άγχος.

Μείωσε τις επιλογές σου

polles epiloges

Όταν πρόκειται να πάρεις μία απόφαση και διχάζεσαι επειδή έχεις πολλές επιλογές, μείωσε τις. Είναι λογικό πώς η ικανότητα λήψης αποφάσεων παραλύει όταν υπάρχουν πάρα πολλές πληροφορίες. Έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πώς για να γίνει κάποιος πολύ καλός στη λήψη αποφάσεων πρέπει να έχει μέχρι τέσσερις επιλογές το περισσότερο, για κάθε περίπτωση.

Σωστή στάση του σώματος

sosti stash somatos

Η σωστή στάση του σώματος, τόσο στη δουλειά όσο και στην προσωπική ζωή μπορεί να τονώσει την αυτοπεποίθηση. Επίσης μπορεί να βοηθήσει στην προαγωγή σου και στην ερωτική σου ζωή αφού θα αισθάνεσαι πιο όμορφα και θα τραβάς τα βλέμματα θαυμασμού.

Πέτρα ψαλίδι χαρτί

petra psalidi xarti

Ένας εύκολος τρόπος για να κερδίσεις όποτε θελήσεις το διάσημο παιχνίδι έρχεται από την επιστήμη της ψυχολογίας. Πριν παίξεις το παιχνίδι ρώτα τον αντίπαλο σου μία τυχαία ερώτηση. Συνήθως αυτό μπερδεύει τον αντίπαλο και τις περισσότερες φορές θα διαλέγει «ψαλίδι»

Κάνε τους άλλους να νιώθουν χρήσιμοι

zita boitheia

Όταν χρειάζεσαι βοήθεια, ξεκίνα λέγοντας: «Χρειάζομαι την βοήθεια σου…». Οι άνθρωποι αγαπάμε να νιώθουμε αναγκαίοι και χρήσιμοι. Αν ζητήσεις τη βοήθεια κάποιου με αυτή τη φράση είναι πιθανότερο να πάρεις τη βοήθεια που θες.

Κάνε χειραψία με ζεστά χέρια

zesta xeria xeirapsia

Τα παγωμένα χέρια έχουν συνδεθεί με την έλλειψη εμπιστοσύνης. Όταν θες να αγγίξεις κάποιον ή να κάνεις μία χειραψία φρόντισε να έχεις ζεστά χέρια, γιατί αυτό θα σε βοηθήσει να κάνεις μία καλή πρώτη εντύπωση.

Άλλα ψυχολογικά τρικ

psychologika trick

Αν πιστεύεις πως κάποιος δεν νοιάζεται για σένα, ζήτα να δανειστείς το στυλό του. Αν δεν μπορείς να βγάλεις από το μυαλό σου ένα τραγούδι, προσπάθησε να θυμάσαι το τέλος του. Αν χρειάζεσαι βοήθεια για να κουβαλήσεις κάτι, μίλα με κάποιον ενώ κουβαλάς και δεν θα καταλάβει καν ότι μοιράζεις τα βάρη και σε αυτόν.

Related Posts