16 συμβουλές για τη στάση του σώματος, που εκπέμπουν αυτοπεποίθηση!

by theman
demena-daxtyla

Όταν πρόκειται για την επαγγελματική σου καριέρα, είναι πάρα πολύ σημαντικό να προσέχεις τις λεπτομέρειες. Υπάρχουν πολλά πράγματα που οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν κάνουν. Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δώσεις στην αυτοπεποίθηση που αποπνέεις, τόσο στην αναζήτηση επαγγέλματος, όσο και στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία.

Πρέπει να προβάλεις τον εαυτό σου σε μια συνέντευξη ή στη δουλειά σου, ώστε να κερδίσεις τους συνομιλητές σου. Φυσικά δεν αρκεί μόνο να μιλάς, αλλά όλη η στάση του σώματός σου. Εδώ θα διαβάσεις συμβουλές για να προσέχεις τις κινήσεις σου και να εκπέμπεις αέρα και αυτοπεποίθηση!

 

Διάβασε 16 συμβουλές για τη στάση του σώματός σου!

 

1.Να δείχνεις στα καλύτερά σουkommothrio

Πριν σε απασχολήσει η γλώσσα του σώματός σου, βεβαιώσου ότι έχεις περιποιηθεί τον εαυτό σου και δείχνεις τα καλύτερά σου. Να είσαι καθαρός, με όμορφα και περιποιημένα ρούχα που ταιριάζουν με την εκάστοτε περίσταση. Αυτά θα σου δώσουν τον πρώτο “αέρα” που χρειάζεσαι, ώστε να δείχνεις επαγγελματίας με αυτοπεποίθηση.

2. Να στέκεσαι ίσια

gynaikes-miloyn

Υπάρχει λόγος που οι άνθρωποι εξασκούν το περπάτημά τους με βιβλία στο κεφάλι. Η σωστή στάση σε δείχνει ισχυρό και με αυτοπεποίθηση. Οπότε μάθε να κάθεσαι και στέκεσαι όρθιος με την πλάτη ίσια.

3.Πίσω οι ώμοιaytopepoithisi-stin-omilia

Είτε στέκεσαι όρθιος είτε είσαι καθιστός, οι καμπουριασμένοι ώμοι σε δείχνουν ντροπαλό και στεναχωρημένο. Κράτα πίσω τους ώμους σε χαλαρή στάση, μακρυά από τα αυτιά σου.

4.Κάνε μεγάλα βήματαantras-perpataei

Ή τουλάχιστον μην κάνεις μικρά βήματα! Το να σέρνεσαι σε κάνει να μοιάζεις βαριεστημένος ή άρρωστος. Κάνε λοιπόν μεγάλα σταθερά βήματα.

5.Κάτσε ακίνητοςgynaika-se-laptop

Όταν είμαστε αγχωμένοι, έχουμε την τάση να  “παίζουμε” με το σώμα μας. Προσπάθησε να μην παίζεις με τα μαλλιά σου, να ξύνεις τη μύτη σου ή να κουνιέσαι γύρω γύρω με την καρέκλα σου. Δεν χρειάζεται να είσαι άκαμπτος, αλλά το να είσαι ήσυχος αποπνέει αυτοπεποίθηση.

6.Κατάλαβε χώροgynaika-se-karekla

Κάτσε άνετα στην καρέκλα σου. Μην κρατάς αγκώνες και γόνατα ενωμένα. Εξαπλώσου στο χώρο.

7.Τα μάτια ψηλάzeygari-milaei

Μην κοιτάς το πάτωμα, σε κάνει να μοιάζεις φοβισμένος και δειλός και καταστρέφει την εικόνα σου. Κοίτα στα μάτια τον συνομιλητή σου και γενικότερα τριγύρω σου.

8.Οπτική επαφήhi-5

Όπως γράψαμε και παραπάνω, να κοιτάς τον συνομιλητή σου στα μάτια, αλά δεν χρειάζεται να καρφώνεσαι. Να θυμάσαι να κάνεις πάντα οπτική επαφή όλη τη διάρκεια που μιλάς σε κάποιον και 70% του χρόνου που τον ακούς.

9.Τα χέρια σου να είναι ορατάxeria

Όταν είμαστε νευρικοί, τείνουμε να κρύβουμε τα χέρια μας πίσω από την πλάτη μας ή στις τσέπες μας. Αυτό εκλαμβάνεται ως ατιμία. Αν πρέπει οπωσδήποτε να τοποθετήσεις κάπου τα χέρια σου, τοποθέτησέ τα πάνω στα πόδια σου.

10. Εξάσκησε τη χειραψία σουxeirapsia

Οι χειραψίες είναι μείζονος σημασίας. Δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ δυνατές, ούτε πολύ χαλαρές. Το να προσθέτεις και το αριστερό χέρι στη χειραψία, προσδίδει κύρος, οπότε εφάρμοζέ το ενίοτε.

11. Ανοιχτές χειρονομίεςxeironomies

Πολλοί από  μας μιλάμε χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα χειρονομίες με τα χέρια μας. Οι χειρονομίες αυτές πρέπει να είναι τουλάχιστον “ανοιχτές” προς τον συνομιλητή μας, ώστε να μην μπλοκάρουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας.

12.Mπλέξε τα δάχτυλά σουdemena-daxtyla

Το να μπλέκεις τα δάχτυλά σου μεταξύ τους, τουλάχιστον άμα κάθεσαι, είναι δείγμα κυριαρχίας και αυτοπεποίθησης. Χρησιμοποίησέ το όταν θέλεις να δώσεις έμφαση σε ένα πολύ σημαντικό επιχείρημα.

13.Τα πόδια στο έδαφοςgroup-douleyei

Όταν καθόμαστε, έχουμε την τάση να βάλουμε τα πόδια μας σταυροπόδι ή να τα τυλίξουμε στα πόδια της καρέκλας. Κράτα τα πόδια στο πάτωμα, εκτός αν θες να εκπέμπεις αρνητικότητα. Το ίδιο ισχύει και για τα σταυρωμένα χέρια.

14.Απόσταση στα πόδιαmayra-papoutsia

Όταν στέκεσαι όρθιος, τα πόδια σου πρέπει να είναι σταθερά στο πάτωμα, κρατώντας μια απόσταση μεταξύ τους, για να δείξεις σταθερότητα. Μη φοβάσαι να καταλάβεις χώρο.

15.Χαμογέλαgunaikes-xamogeloun

Μην ξεχνάς να χαμογελάς! Κανείς δεν αντέχει τους σκυθρωπούς ανθρώπους. Ένα αληθινό και χαλαρό χαμόγελο αποπνέει φιλικότητα και εμπιστοσύνη.

16.Χαλάρωσεstromata-gymnastikis

Χαλάρωσε! Η γλώσσα του σώματος είναι μια ασυνείδητη έκφραση των σκέψεων και της διάθεσής μας. Γέμισε τον εαυτό σου με καλή ενέργεια κάνοντας μια μικρή άσκηση ή διαλογισμό. Εάν αισθάνεσαι χαλαρός και σίγουρος, αυτό θα δείξει η γλώσσα του σώματός σου. Δες ακόμα 9 πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι επιτυχημένοι άνθρωποι!

Related Posts