Steve Jobs

15 Συμβουλές από επιχειρηματίες για να πετύχει η επιχείρηση σου!

by theman

Η έναρξη μιας καινούριας επιχείρησης δεν είναι εύκολο πράγμα, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες που υπάρχουν πολλά οικονομικά εμπόδια. Χρειάζεσαι κεφάλαια, γνωριμίες, αλλά και κέφι για δουλειά και υπομονή.

Μπορεί να συναντήσεις πολλά εμπόδια, με τα οποία μπορεί να απογοητευτείς και να σε κάνουν να χάσεις τον στόχο σου. Αν, όμως, έχεις αντοχές, σίγουρα το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει. Κάνοντας τα σωστά βήματα θα φτάσεις στον στόχο σου πολύ γρήγορα.

Ακόμη και γνωστοί επιχειρηματίες, όπως ο Bill Gates και ο Mark Zuckerberg, συνάντησαν πολλές δυσκολίες στην προσπάθεια τους να πετύχουν. Γι’ αυτό και είναι ειδικοί στο να σε συμβουλεύσουν σχετικά με το τι χρειάζεσαι για να καταφέρεις να πετύχεις στο ξεκίνημα της δικιάς σου επιχείρησης. Δες παρακάτω τι έχουν να σου πουν. Δες τα 10 καλύτερα TED Talks!

 

Συμβουλές για το ξεκίνημα της επιχείρησης σου

 

Bill Gates

Bill Gates

Ο Bill Gates είναι ο συνιδρυτής της Microsoft, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες λογισμικού για ηλεκτρονικές υπολογιστές. Ο ίδιος κατάφερε να πετύχει πολλά πράγματα στον τομέα των υπολογιστών από μικρή ηλικία, επομένως είναι ο πιο κατάλληλος για να σου δώσει συμβουλές σχετικά με την επιχείρηση σου.

Δες, λοιπόν, τι έχει να σου πει:

“Πρέπει να γιορτάζεις την επιτυχία σου, αλλά είναι πιο σημαντικό να μαθαίνεις από τα λάθη σου. Η επιτυχία δεν είναι ο καλύτερος δάσκαλος. Μπορεί να σε πείσει ότι δεν θα χάσεις ποτέ.”

Jack Dorsey

Jack Dorsey

Ο Jack Dorsey έγινε γνωστός όταν ήρθε στο προσκήνιο το Twitter. Ο ίδιος είναι συνιδρυτής & CEO του Twitter, ενός ιστοχώρου κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούν εκατομμύρια άνθρωποι.

Η συμβουλή του;

“Όλοι μας έχουμε ιδέες. Αυτό που θα έχει σημασία, όμως, είναι η εκτέλεση της ιδέας και η προσέλκυση ατόμων που θα σε βοηθήσουν να την υλοποιήσεις.”

Dharmesh Shah

Dharmesh Shah

Ο Dharmesh Shah είναι συνιδρυτής της HubSpot, μιας εταιρείας που αναπτύσσει και προωθεί ένα λογισμικό προϊόν, ιδανικό για inbound marketing.

Αυτό που έχει να σε συμβουλέψει είναι το εξής:

“Σταμάτα να σκέφτεσαι τα εκατομμύρια, και ξεκίνα να σκέφτεσαι το πως μπορείς να εξυπηρετήσεις ένα εκατομμύριο ανθρώπους.”

Larry Page

Larry Page

Ο Larry Page είναι επιχειρηματίας και συνιδρυτής της Google, και έχει να σου δώσει αυτή την απλή συμβουλή:

“Πάντα να δίνεις περισσότερα από αυτά που περιμένουν από εσένα.”

Dennis Crowley

Dennis Crowley

Ο Dennis Crowley, είναι Αμερικανός επιχειρηματίας και είναι ο συνιδρυτής των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης Foursquare και Dodgeball.

Η Foursquare είναι μια εφαρμογή στο κινητό, η οποία με βάση τις τοποθεσίες και τις προτιμήσεις του χρήστη, και σε συνδυασμό με τις συμβουλές άλλων χρηστών, προτείνει μέρη που αξίζει να επισκεφτεί ο χρήστης στην περιοχή που βρίσκεται. Η Dodgeball από την άλλη πλευρά (πλέον έχει μετονομαστεί σε Google Latitude) ήταν ένα λογισμικό που ενημέρωνε τους χρήστες για ενδιαφέροντα σημεία, κίνηση αλλά και για την τοποθεσία των φίλων τους.

Σύμφωνα με τον Dennis Crowley, “δεν πρέπει να επιτρέψεις σε κανέναν να σου πει ότι οι ιδέες σου δε θα έχουν αποτέλεσμα ή ότι είναι ανόητες. Αν πιστεύεις σε αυτή, βρες τον τρόπο να την πραγματοποιήσεις για να αποδείξεις ότι έκαναν λάθος.”

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg

Ο Mark Zuckerberg, έγινε γνωστός από το 2004 και μετά που μπήκε το Facebook στη ζωή μας. Ο ίδιος είναι , συνιδρυτής, πρόεδρος & CEO του Facebook και έχει να σου πει το εξής:

“Κάποιοι απλά ονειρεύονται την επιτυχία… κάποιοι άλλοι, όμως, ξυπνάνε και κάνουν τα πάντα για να την αποκτήσουν. Γίνε, λοιπόν, εσύ αυτό το άτομο που καταφέρνει να πετύχει στη ζωή του.”

Jack Ma

Jack Ma

Ο Jack Ma είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος της Alibaba Group. Ο ίδιος πίστεψε ότι το διαδίκτυο θα μπορούσε να αλλάξει την Κίνα, και με αυτό το σκεπτικό δημιούργησε μια εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου, η οποία μπόρεσε να φέρει τις λιανικές πωλήσεις σε κάθε γωνιά της Κίνας, όσο απομακρυσμένη κι αν είναι αυτή.

Η συμβουλή που έχει να σου δώσει είναι η εξής:

“Μην επιτρέψεις τους συναδέλφους και τους υπαλλήλους σου να κάνουν τη δουλειά για εσένα. Αντίθετα, θα πρέπει να τους αφήσεις να εργαστούν προς ένα κοινό στόχο.”

Jeff Bezos

Jeff Bezos

Ο Jeff Bezos είναι ο άνθρωπος που ίδρυσε την εταιρεία Amazon, τη μεγαλύτερη υπηρεσία πώλησης αγαθών μέσω διαδικτύου.

Η συμβουλή του βασίζεται στα παρακάτω ερωτήματα:

“Αυτό που ρωτάνε όλοι σε μια επιχείρηση είναι “γιατί;” Είναι, όντως, μια πολύ καλή ερώτηση. Μια επίσης καλή και έγκυρη ερώτηση, όμως,  είναι και το “γιατί όχι;”

Steve Jobs

Steve Jobs

Ο Steve Jobs, συνιδρυτής της Apple, θεωρούνταν από πολλούς ο ευαγγελιστής της ψηφιακής εποχής.

Δες τι έχει να σου πει:

“Όταν ξεκινάς την επιχείρηση σου, τα πρώτα 10 άτομα θα καθορίσουν εάν θα πετύχει η εταιρία σου. Ο κάθε ένας είναι το 10% της εταιρείας. Γιατί, λοιπόν, να μην πάρεις τον χρόνο σου για να βρεις τους καλύτερους;”

Guy Kawasaki

Guy Kawasaki

Τον Guy Kawasaki μπορεί να μην τον έχεις ακούσει, αλλά είναι ειδικός στο marketing, και γνωστός συγγραφέας. Ήταν, επίσης, ένας από τους υπαλλήλους της Apple που ήταν υπεύθυνοι για την προώθηση των Macintosh υπολογιστών το 1984.

Η συμβουλή του;

“Μην περιμένεις την τελειότητα. Μερικές φορές και το αρκετά καλό φτάνει. Δεν έχει σημασία το πόσο καλά ξεκινάς – αλλά το πόσο καλά καταλήγεις.”

Michael Dell

Michael Dell

Ο Michael Dell, ιδρυτής, πρόεδρος και CEO της Dell, είναι και αυτός ένα από εκείνα τα άτομα που βοήθησαν στην ανάπτυξη των προσωπικών υπολογιστών.

Η συμβουλή του είναι απλή αλλά γεμάτη νόημα:

“Πρέπει να καταλάβεις ότι θα υπάρξουν αποτυχίες και εμπόδια. Όμως, θα μάθεις από τα λάθη σου και από τα λάθη των άλλων. Μαθαίνεις ελάχιστα από την επιτυχία.”

Richard Branson

Richard Branson

Ο Richard Branson είναι ο ιδρυτής της Virgin Group, και κατάφερε να δημιουργήσει αυτή την εταιρεία όταν ήταν μόνο 20 χρονών. Ο ίδιος δεν σπούδασε ποτέ του, αλλά παρόλα αυτά κατάφερε να δημιουργήσει 8 επιχειρήσεις σε 8 διαφορετικές χώρες.

“Η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να δώσω σε κάποιον”, αναφέρει, “είναι να περνάει τον χρόνο του δουλεύοντας επάνω σε αυτό που τον παθιάζει.”

Elon Musk

Elon Musk

Ο Elon Musk έχει πολλές ιδιότητες. Είναι CEO της Tesla Motors, συνιδρυτής και CTO της SpaceX, αλλά και συνιδρυτής της Paypal. Δες παρακάτω την συμβουλή του.

“Δούλευε ασταμάτητα. Πρέπει να μπορέσεις να δουλέψεις 80-100 ώρες την εβδομάδα. Με αυτό τον τρόπο θα βελτιώσεις τις πιθανότητες επιτυχίας σου. Όταν οι άλλοι δουλεύουν 40 ώρες, ενώ εσύ δουλεύεις τις διπλάσιες, ακόμη κι αν κάνετε την ίδια δουλειά, ξέρεις ότι εσύ θα φτάσεις στο στόχο σου και θα πετύχεις μέσα σε 4 μήνες ενώ εκείνοι μπορεί να χρειαστούν κι ένα χρόνο.”

Mark Cuban

Mark Cuban

Ο Mark Cuban είναι ιδιοκτήτης της ομάδας NBA, Dallas Mavericks, αλλά είναι και ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης θεατρικής αλυσίδας στις ΗΠΑ, τη Landmark Theaters.

Η συμβουλή του είναι να κάνεις αυτό που πρέπει και να ξέρεις την επιχείρηση σου καλύτερα από τον καθένα. Διαφορετικά, αν υπάρχει κάποιος που ξέρει περισσότερα και εργάζεται πιο σκληρά, θα σε τσακίσει.

Steve Wozniak

Steve Wozniak

Ο Steve Wozniac είναι συνιδρυτής της Apple και ένας ακόμη επιχειρηματίας με πολλά κέρδη από την εταιρεία του.

Η μόνη του συμβουλή είναι:

“Αν αγαπάς αυτό που κάνεις και είσαι διαθέσιμος να πάρεις ρίσκο, τότε όλα εξαρτώνται από εσένα. Και να είσαι σίγουρος ότι θα αξίζει κάθε λεπτό που θα περάσεις μόνος τη νύχτα, σκεπτόμενος όλη την ώρα τι ακριβώς είναι αυτό που θέλεις να φτιάξεις ή να σχεδιάσεις.” Δες επίσης 9 πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι επιτυχημένοι άνθρωποι!

Related Posts