business man

6 Βήματα για να φτιάξεις μια επιχείρηση από το μηδέν!

by theman

Πριν αρχίσεις να κάνεις σχέδια για την δική σου επιχείρηση, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι γνωρίζεις ακριβώς τον τομέα που θέλεις να κινηθείς, ώστε να μπορείς να δώσεις το 100% του εαυτού σου.

Άλλωστε όπως όλοι μας γνωρίζουμε, ο βασικός τρόπος για να αποκτήσεις μια επιτυχημένη καριέρα είναι να αγαπάς την δουλειά σου και να την κάνεις με όρεξη και πάθος.

Ποια είναι όμως τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσεις για να φτιάξεις από την αρχή μια επιχείρηση;

 

 

Τι να κάνεις για να φτιάξεις μια επιχείρηση;

 

1. Κάνε έρευνα αγοράς

ereuna-agoras-statistika

Για να ξεκινήσεις την δική σου δουλειά σίγουρα θα πρέπει να ψάξεις το τι είναι αυτό που θέλει η αγορά και τι υπάρχει ήδη που έχει μεγάλη ζήτηση.

Μπορείς να κάνεις την αναζήτηση σου μέσω του Google χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά, οι οποίες να σχετίζονται με τον κλάδο σου. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα πρέπει να χάσεις την αισιοδοξία και την όρεξη σου, αν δεις ότι η αγορά είναι γεμάτη από επιχειρήσεις σαν αυτή που σκοπεύεις να κάνεις.

Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις προς όφελος σου, μιας και αυτό σου δείχνει ότι εφόσον έχουν όλες αυτές οι εταιρείες δουλειά, υπάρχει ζήτηση και κινούνται χρήματα στην αγορά.

2. Βάλε έναν εφικτό οικονομικό στόχο

oikonomikos-stoxos-epixirisi

Ειδικά στην αρχή είναι πολύ εύκολο να ξεφύγεις και να ξοδέψεις πολύ περισσότερα χρήματα από όσα εισπράττεις, χωρίς καν να το συνειδητοποιήσεις.

Το μόνο που μπορεί να σε βοηθήσει ώστε να μην μπαίνεις διαρκώς μέσα, αλλά να έχεις και ένα ικανοποιητικό κέρδος είναι να ορίσεις εξ αρχής ένα χαμηλό κέρδος που θα ήθελες να βγάλεις το πρώτο εξάμηνο και να σχεδιάσεις το τι θα πρέπει να κάνεις κάθε μέρα για να επιτύχεις αυτόν τον στόχο.

3. Να έχεις την δική σου ιστοσελίδα

ftiaxe-web-site

Τα πάντα πλέον κινούνται και γίνονται γνωστά μέσω του διαδικτύου και όσο περνούν τα χρόνια τόσο πιο απαραίτητο θα είναι για την ζωή μας.

Οπότε ο καλύτερος τρόπος να δείξεις την δουλειά σου και να εξηγήσεις ακριβώς το προϊόν ή τις υπηρεσίες που προσφέρεις, είναι να διαθέτεις ένα εμφανίσιμο και σωστά ενημερωμένο site.

4. Κάνε το πελατολόγιο σου

pelatologio

Έχεις την δυνατότητα μέσα από την ιστοσελίδα σου να ζητάς το email των επισκεπτών σου, έτσι ώστε να τους στέλνεις ενημερωτικά φυλλάδια και προσφορές για τα προϊόντα σου.

Έτσι μπορείς να συλλέξεις πληροφορίες για τον κάθε υποψήφιο πελάτη σου, ώστε να γνωρίζεις του στέλνεις πιο συγκεκριμένες προσφορές, ανάλογα για παράδειγμα με το φύλο του.

5. Βρες ποιο προϊόν θα πουλήσεις

anapofasistos-epixirimatias

Εφόσον έχεις βάλει έναν στόχο να κερδίσεις κάποια χρήματα μέσα στο πρώτο εξάμηνο, θα πρέπει να ξεκινήσεις να πουλάς προϊόντα ή υπηρεσίες.

Προσπάθησε να καταλάβεις το ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει την εκάστοτε στιγμή το αγοραστικό κοινό, ώστε να δημιουργήσεις κάτι που θα του λύνει αυτό το πρόβλημα.

Φυσικά και δεν είναι εύκολο αυτό, γι’ αυτό και θα πρέπει να ασχοληθείς αρκετό καιρό με το τι θα είναι αυτό που θα σου φέρει πελατεία, άρα και χρήματα.

6. Ξεκίνα και βελτιώσου στην πορεία

beltiosi-anodiki-poria

Οι περισσότεροι επιχειρηματίες σπαταλούν πολύ χρόνο στο να σκέφτονται το τι θα εξάγουν, ποιο θα είναι το λογότυπο τους και πολλές άλλες λεπτομέρειες χάνοντας πολύτιμο χρόνο.

Ακόμη και αν δεν είναι έτοιμα όλα σου τα προϊόντα ξεκίνα την προπώληση για να μαζέψεις το κοινό σου και προσπάθησε στην πορεία να γίνεται όλο και καλύτερο.

Πάρε για παράδειγμα το Facebook, το οποίο ξεκίνησε για μια πολύ μικρή φοιτητική κοινότητα και τώρα λόγω του ότι ανανεώνεται και βελτιώνεται συνέχεια, έχει κυριαρχήσει στον χώρο των social media!

Related Posts