diakopes zeugari

4 Συμβουλές για να απολαύσεις στο μέγιστο τις μέρες των διακοπών σου!

by theman

Όλοι ξέρουμε ότι το διάστημα με τις μέρες των διακοπών μας είναι συνήθως περιορισμένο.  Περιμένουμε πως και πως να πάμε διακοπές όλο τον χρόνο και αυτές οι μέρες είναι πολύ πολύτιμες για εμάς. Ωστόσο, αρκετές φορές χάνουμε χρόνο μέσα στις διακοπές μας σε ανούσια πράγματα και μετά λέμε το κλασσικό, καλά πότε τελείωσαν οι διακοπές;

Δοκιμάστε αυτές τις συνήθειες για να απολαύσετε τις μέρες των διακοπών στο 100% τους!

Πιστεύω πως όλοι από εμάς θα θέλαμε τις διακοπές για 3 μήνες που κάναμε μικροί στο σχολείο. Συνήθως αυτό δεν γίνεται για τους περισσότερους εκτός άμα θέλετε να αλλάξετε επάγγελμα σε δάσκαλοι. Θα σας προτείνω λοιπόν τις συνήθειες που έχω και εγώ στις διακοπές μου και τις αξιοποιώ πλήρως.

1. Μακριά από το κινητό

kleise kinito diakopes

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χρόνο χάνουμε καθημερινά στο κινητό μας. Αυτός ο χρόνος που μπαίνουμε στα social media και απλά κοιτάμε το κάθε άκυρο post που υπάρχει στην οθόνη πρέπει να σωθεί. Συνήθως καταλήγουμε να συζητάμε για το που πήγαν οι άλλοι και να μην βλέπουμε τι γίνεται μπροστά μας.

Μην αφήσετε αυτόν τον χρόνο να πάει χαμένος, το κινητό κλειστό ή αθόρυβο και μέσα στην τσάντα μακριά. Βγάλτε το κινητό μόνο για επείγουσα κατάσταση ή για φωτογραφία. Μετά αμέσως ξανά μέσα. Ή ακόμα καλύτερα άμα γίνεται και είστε σε ξενοδοχείο δίπλα στην θάλασσα μην το πάρετε καν μαζί σας. Σε περίπτωση που βρεθείτε όλως μαγικός με το κινητό στο χέρι κάντε την εξής συζήτηση από μέσα σας. Αυτό που κάνω μου προσφέρει κάτι σημαντικό ή χάνω τον χρόνο μου;

2. Έξω ο εκνευρισμός από τις διακοπές

ekneurismos kalokairi

Πάμε διακοπές για να ξεφύγουμε και βρισκόμαστε να τσακωνόμαστε με όλους και με όλα επειδή δεν πήγαν καλά τα πράγματα. Σε περίπτωση που αφήσουμε τον εαυτό μας να εκνευριστεί χάνουμε την μπάλα. Μπορεί να χάσουμε το ferry για απέναντι ή να βρεθούμε στην κίνηση. Αυτό που μετράει είναι πως θα αντιδράσουμε στις αντιξοότητες που θα προκύψουν. Σε όλους συμβαίνουν απρόοπτα στις διακοπές.

Βρεθήκατε στην κίνηση πηγαίνοντας στον προορισμό σας; Μουσική στο τέρμα και χοροί στο αυτοκίνητο. Χάσατε το ferry και θα περιμένετε καμιά δύό ώρες ακόμα; Τέλεια! Μένει χρόνος για να δείτε την πόλη και να κάνετε αγορές. Ο εκνευρισμός μόνο κακό θα σας κάνει. Είναι μια έκφραση που λέει γράψτε τα όλα στα… Αφήστε που άμα εκνευριστείτε πιθανόν η κακή διάθεση να σας ακολουθεί όλη την μέρα υποσυνείδητα.

3. Διακοπές σημαίνει σπάω την ρουτίνα

apolausi diakopes

Αυτό το λάθος το έκανα και εγώ παλιά. Πήγαινα διακοπές και κατέληγα να κάνω τα ίδια πράγματα με την πόλη. Μου άρεσε το στοίχημα; Πήγαινα να βρω πρακτορείο στο νησί. Παίζω ποδόσφαιρο συνήθως στην πόλη; Έψαχνα γήπεδο στο χωριό. Όμως αυτό δεν είναι διακοπές.

Το θέμα είναι στις διακοπές να κάνεις διαφορετικά πράγματα. Να δημιουργήσεις νέες αναμνήσεις. Αλλιώς θα λες μετά πως πέρασε ο χρόνος. Επίσης μακριά από τα ανούσια πράγματα, είναι χάσιμο χρόνου. Και δεν λέω έστω ότι θέλετε να δείτε και έναν αγώνα για παράδειγμα στο νησί. Η να ρίξετε και ένα δελτιάκι για καλή τύχη όπως έλεγε και ο πατέρας μου. Κάντε το όμως μία φορά και όχι σε όλη την διάρκεια των διακοπών.

4. Δώστε προσοχή στα άτομα που μετράνε

agapi diakopes

Πηγαίνετε διακοπές με την σύντροφο σας; Δώστε της πραγματικά προσοχή και εκτιμήστε τον χρόνο μαζί της. Μην ψάχνετε αφορμή να φύγετε από το ξενοδοχείο για να ξεφύγετε. Πάτε διακοπές με τα παιδιά σας; Μερικές φορές δεν ησυχάζουν παιδιά είναι. Μην τους μιλάτε άσχημα όμως. Αυτά χαίρονται που είναι μαζί σας και τον χρόνο σας. Μερικές φορές στις διακοπές ξεχνάμε τα πρόσωπα που έχουμε μαζί μας και ασχολούμαστε μόνο με τον εαυτό μας. Και πάνω από όλα θετική σκέψη και αγάπη. Και θα δείτε θα περάσετε αξέχαστες διακοπές φέτος.

Δοκιμάστε να εφαρμόσετε αυτές τις συμβουλές φέτος και θα δείτε πόσο καλύτερα θα είναι. Το μόνο που μένει τώρα είναι να εξοπλιστείτε με καλή διάθεση και να ξεκινήσετε. Ραντεβού στις παραλίες!

Related Posts