techwear outfits

Τι είναι το techwear και σε ποιες εταιρείες θα το βρεις!

by theman

Η επιρροή του techwear στην βιομηχανία της μόδας αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο. Είναι δελεαστική η ιδέα των ρούχων που προσφέρουν άνεση αλλά και λύνουν πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Όμως ο όρος techwear και η σημασία του ίσως να είναι πολύ καινούριος για όλους όσους μένουν πιστοί στο στυλ τους.

Θα προσπαθήσω να εξηγήσω τον όρο αυτό και να κάνω μία εισαγωγή σε ότι περιλαμβάνει. Techwear είναι ο καθημερινός ρουχισμός από ειδικά υφάσματα, ειδικής κατασκευής με ειδικές ιδιότητες, που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει, διευκολύνουν τις κινήσεις, είναι αδιάβροχα και προσφέρουν άνεση. Αυτός είναι ο μικρός ορισμός αυτού του στυλ που ολοένα και περισσότερες εταιρείες υιοθετούν.

Τι στυλ είναι το techwear και σε ποιες εταιρείες θα το βρεις

 

Τεχνικές προδιαγραφές

eksypna rouxa

 

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του στυλ αυτού είναι ότι ο εξοπλισμός και τα ρούχα υπάρχουν για να κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη. Είτε αυτό πρόκειται για να μπορεί κάποιος να κουβαλάει περισσότερα πράγματα όταν φεύγει ένα διήμερο είτε για να είναι αδιάβροχα ντυμένος γυρνώντας από τη δουλειά. Δες επίσης Οι 12 διαχρονικοί κανόνες του ανδρικού ντυσίματος!

Ιδιότητες του techwear

adiabroxa techwear papoutsia

Η κυριότερη ιδιότητα του ρουχισμού είναι η αντοχή του στο νερό. Σε κανέναν δεν αρέσει να γίνεται παπάκι όταν βρέχει. Σε αυτό το πρόβλημα ο τεχνολογικός ρουχισμός δίνει μία πρακτική λύση. Τα υφάσματα του έχουν τεχνικά χαρακτηριστικά που ενώ επιτρέπουν στο οξυγόνο να εισέρχεται αποτρέπουν το νερό από το να κάνει το ίδιο.

Εκτός όμως από τα αδιάβροχα υφάσματα υπάρχουν κι άλλα χαρακτηριστικά των ρούχων αυτών που κάνουν τη ζωή ευκολότερη. Μεταξύ αυτών είναι η αντίσταση στις άσχημες μυρωδιές, η ελαστικότητα και η αντοχή στην τριβή. Φυσικά δεν περιορίζονται σε αυτά τα χαρακτηριστικά αλλά έχουν πολλά περισσότερα. Δες επίσης 18 Μοντέρνες προτάσεις για ανδρικό ντύσιμο (Street Style)!

Ρουχισμός για άνεση

Ενώ τα περισσότερα παντελόνια είναι φτιαγμένα με συγκεκριμένα σχέδια, το techwear είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με τις κινήσεις του ανθρώπινου σώματος. Τα σχέδια του είναι ανατομικά, και επιτρέπουν τις κινήσεις ακόμα και σε σημεία που συνήθως τα κοινά ρούχα μας “κόβουν”, όπως είναι τα γόνατα.

Φυσικά άλλη μία αναγκαιότητα της άνεσης είναι εκτός από την κίνηση, είναι τα ρούχα που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει. Αυτό σημαίνει ότι τα τεχνολογικά ρούχα επιτρέπουν στην ζέστη και τον ιδρώτα να διαφύγει. Δεν αρκεί να μένει κάποιος στεγνός μόνο εξωτερικά, θα πρέπει να έχει μία άνετη θερμοκρασία και ενώ φοράει τα techwear ρούχα. Δες επίσης 6 Smart-casual ρούχα που χρειάζεσαι φέτος το χειμώνα!

Τα αξεσουάρ

techwear styling

Τώρα πια κουβαλάμε αρκετές συσκευές και αρκετούς φορτιστές μαζί μας όπου κι αν πάμε. Ο τεχνολογικός ρουχισμός φροντίζει να μπορούμε να τα κουβαλήσουμε όλα άνετα. Ειδικά backpacks έχουν ακόμα και ειδικές τροποποιήσεις για να δουλεύεις στο λάπτοπ, ενώ το γεγονός πως τα υφάσματα είναι αδιάβροχα σίγουρα μας κάνει να ανησυχούμε λιγότερο για τις συσκευές μας.

Εταιρείες που μπορείς να κοιτάξεις για προϊόντα

techwear outfits

Πολλές εταιρείες βγάζουν techwear προϊόντα και ανάμεσα τους είναι η Adidas και η Nike. Μία από τις ηγετικές εταιρείες όμως είναι η Acronym. Κύριο χαρακτηριστικό από άποψη αισθητικής για αυτά τα ρούχα είναι ο μινιμαλισμός και η δυνατότητα να αγοράσει κανείς ένα ρούχο για να το συνδυάσει με την γκαρνταρόμπα που ήδη έχει.

Το techwear περιέχει jackets, ρούχα που λειτουργούν σαν ισοθερμικά, παντελόνια, παπούτσια και αξεσουάρ. Όσοι ντύνονται μόνο με techwear τείνουν να δείχνουν μυστηριώδεις. Όμως σίγουρα για ένα πιο gothic street style αρκούν και λιγότερα τεχνολογικά ρούχα. Το παρακάτω διαφημιστικό της εταιρείας Acronym οπτικοποιεί όλα τα χαρακτηριστικά των ρούχων αυτών.

Related Posts