akatamaxitos

11 Τρόποι να γίνεις ακαταμάχητος!

by theman

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, υπάρχουν μερικοί επιστημονικοί τρόποι που μπορούν να σε βοηθήσουν να γίνεις ακαταμάχητος. Στην πραγματικότητα, οι ψυχολόγοι έχουν ξοδέψει πολλά χρόνια ψάχνοντας τρόπους για να βελτιώσουν την διαδικασία της κοινωνικοποίησης και των σχέσεων. Γιατί. λοιπόν, να μην εκμεταλλευτείς αυτές τις έρευνες;

Δες παρακάτω 11 τρόπους που θα σε βοηθήσουν να λάμψεις στον κοινωνικό σου κύκλο.

 

Η επιστήμη μπορεί να σε βοηθήσει να γίνεις ακαταμάχητος

 

1. Χαμογέλασε περισσότερο

man smiling

Δύο έρευνες που έγιναν στην Ελβετία αποκάλυψαν ότι το χαμόγελο και η ελκυστικότητα σχετίζονται άμεσα. Όσο πιο πολύ γελάς τόσο πιο ελκυστικό φαίνεται το πρόσωπο σου. Στην πραγματικότητα, ένα χαρούμενο πρόσωπο ελκύει πολλά περισσότερα άτομα από κάποιον που είναι γκρινιάρης, δεν νομίζεις;

2. Απέφυγε να κάνεις ψιλοκουβεντούλα

small talk

Ο ψυχολόγος Arthur Aron διεξήγαγε μια έρευνα στο State University στη Νέα Υόρκη, στην οποία συμμετείχαν 2 ομάδες φοιτητών. Η μία ομάδα έκανε ψιλοκουβεντούλα, ενώ η άλλη έκανε περισσότερες συζητήσεις. Το συμπέρασμα ήταν ότι οι άνθρωποι που κάνουν περισσότερες προσωπικές ερωτήσεις και έχουν μια πιο ουσιώδη συζήτηση αισθάνονται πιο δεμένοι με τους άλλους. Γι’ αυτό μπες στην ουσία του θέματος και ρώτα ότι θέλεις χωρίς να τους προσβάλλεις.

3. Ντύσου στα κόκκινα

men in red

Μια έρευνα που έγινε το 2010 έδειξε ότι τις γυναίκες τις ελκύουν περισσότερο οι άντρες που φοράνε κάτι κόκκινο. Θεωρείται ότι όλα γίνονται πιο ευχάριστα όταν είναι παρών το κόκκινο χρώμα. Το κόκκινο συμβολίζει την δύναμη και τη φιλοδοξία. Στην πραγματικότητα, το κόκκινο έχει το ίδιο αποτέλεσμα και όταν το φοράει μια γυναίκα.

4. Να παίζεις καλή μουσική

playing music

Σε μια έρευνα του 2014, οι ερευνητές ζήτησαν από 1500 γυναίκες (που βρίσκονταν στα τέλη των 20 τους χρόνων) να ακούσουν απλά και πιο σύνθετα κομμάτια μουσικής και να βαθμολογήσουν την “ελκυστικότητα” κάθε συνθέτη. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι γυναίκες προτίμησαν τα πιο σύνθετα κομμάτια μουσικής και προτίμησαν τον συνθέτη αυτών των κομματιών να είναι ο σύντροφος τους.

5. Να είσαι ευγενικός

kind man

Σε μια έρευνα στην Κίνα, 100 άντρες και γυναίκες κοίταξαν εικόνες άλλων γυναικών και αντρών και βαθμολόγησαν κάθε εικόνα με βάση το πόσο ελκυστικό είναι το κάθε άτομο. Κάθε εικόνα έπρεπε να αντιστοιχιστεί με μια λέξη που περιέγραφε είτε ένα θετικό είτε ένα αρνητικό χαρακτηριστικό της προσωπικότητας. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα άτομα με θετικά χαρακτηριστικά θεωρούνταν περισσότερο ελκυστικά.

6. Να είσαι αστείος

be funny

Διάφορες έρευνες αποδεικνύουν ότι οι άντρες με χιούμορ έχουν 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να πάρουν τον αριθμό τηλεφώνου μιας γυναίκας σε σχέση με τους άντρες που δεν κάνουν αστεία. Στην πραγματικότητα, θεωρούνται πιο ελκυστικοί και έξυπνοι. Κατά γενική ομολογία, οι αστείοι άνθρωποι θεωρούνται πιο κοινωνικοί και έξυπνοι, χαρακτηριστικά τα οποία ψάχνουν πολλά άτομα στους συντρόφους τους.

7. Να βγαίνεις έξω με παρέα

hanging out

Μια έρευνα που έγινε το 2014 στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Ντιέγκο, βρήκε ότι οι άνθρωποι φαίνονται ακόμη καλύτεροι όταν βρίσκονται μέσα σε μια παρέα. Οι ερευνητές Drew Walker και Edward Vul ανέφεραν ότι “να πλαισιώνεσαι από άλλους άντρες ή γυναίκες μπορεί να είναι μια καλή στρατηγική για να κλείσεις κάποιο ραντεβού, ειδικά αν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους συμπληρώνουν και εξισορροπούν τις μη ελκυστικές ιδιοσυγκρασίες κάποιου.”

8. Να είσαι πιο συγκεντρωμένος

attentive man

Μια έρευνα που έγινε ανάμεσα σε φοιτητές στην Αυστραλία έδειξε ότι οι γυναίκες βρίσκουν πιο ελκυστικούς τους άντρες που είναι συγκεντρωμένοι και όχι εκείνους που φαίνονται χαμένοι. Είπανε ότι οι προσεκτικοί άντρες, που έδιναν περισσότερη σημασία στις συντρόφους τους κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, έλεγχαν καλύτερα το άγχος τους, και αυτό τους έκανε περισσότερο ακαταμάχητους.

9. Διατήρησε οπτική επαφή

eye contact

Διατηρώντας την οπτική επαφή με την σύντροφο σου ή τους φίλους σου, ή ακόμη και με έναν ξένο, σε βοηθάει να συνδεθείς συναισθηματικά με κάποιον. Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η συνεχόμενη οπτική επαφή είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να δεθείς με τους ανθρώπους. Κι ας μην ξεχνάς ότι είναι και ένας υπέροχος τρόπος να φλερτάρεις.

10. Αναγνώριση

acknowledgement

Οι περισσότερες έρευνες αναφέρουν ότι οι άνθρωποι επιζητούν την επαλήθευση. Πρέπει να κάνεις τους ανθρώπους να νιώθουν σημαντικοί, να τους κάνεις να νιώθουν νικητές, ένα αίσθημα που οδηγεί κατευθείαν στην αγάπη. Δεν είναι ωραίο να αισθάνεσαι ότι κάποιος είναι στο πλευρό σου; Γι’ αυτό μην ξεχνάς να εκτιμάς τους άλλους.

11. Διατήρησε τα δόντια σου λευκά

white teeth

Μια έρευνα έχει επιβεβαιώσει ότι τα λευκά δόντια και τα δόντια που είναι καλά ταξινομημένα μπορούν να κάνουν κάποιον να δείχνει ακαταμάχητος. Η έρευνα έγινε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Leeds και βρήκε ότι τα δόντια για τον άνθρωπο είναι σαν την ουρά για το παγώνι. Γι’ αυτό, λοιπόν, ίσως να είναι καιρός να σταματήσεις το κάπνισμα και να αρχίσεις να βουρτσίζεις τα δόντια σου σωστά.

Related Posts