allakse-ton-eayto-sou

7 Βήματα για να πετύχεις τα όνειρα σου!

by theman

Οι άνθρωποι έχουμε στο DNA μας την εξέλιξη. Μάλιστα όχι μόνο εμείς αλλά κάθε ζωντανό ον στον πλανήτη έχει ανάγκη συνεχώς να εξελίσσεται και να προοδεύει. Όσο είμαστε ζωντανοί θέλουμε να αγγίξουμε τον ουρανό! Με ποιον τρόπο θα αλλάξεις τον εαυτό σου, είναι το κύριο ερώτημα!

Η εξέλιξη στη ζωή δεν έχει να κάνει με το να αποζητούμε επαίνους και να πιάνουμε μόνο τους στόχους μας. Υπάρχει διαφορά, γιατί αν πιάνεις έναν στόχο συνήθως εκεί τελειώνει η προσπάθεια γιατί πολύ απλά κατάφερες αυτό που ήθελες. Στην εξέλιξη όμως δεν υπάρχει τέλος. Δεν θα τελειώσει ποτέ η εξέλιξη σου αν συνεχώς θέτεις νέα όρια.

Τα νέα όρια, αφήνουν ανοικτή μία πόρτα ατέλειωτων ευκαιριών. Η ευκαιρία για έρευνα και αυτογνωσία είναι η πιο σημαντική. Η αυτογνωσία είναι μία διαδικασία ανάπτυξης του εαυτού μας, γιατί δεν περιστρέφεται σε εξωτερικούς παράγοντες αλλά εσωτερικούς. Όποτε θα ανακαλύπτεις κάτι για τον εαυτό σου που δεν σου αρέσει, θα πρέπει να βρεις έναν τρόπο να το αλλάξεις με κάτι καλύτερο. Δες επίσης πως μπορούν να σε βλάψουν οι πολλές επιλογές!

 

7 Βήματα για να βελτιώσεις τον εαυτό σου!

 

Να βλέπεις τον εαυτό σου απ’ έξω

aytognosia

Φαντάσου να φτιάχνεις αγάλματα. Όπως ένας γλύπτης βλέπει σε ένα κομμάτι μάρμαρο, ατέλειωτους τρόπους να το διαμορφώσει χωρίς συναισθηματική προσκόλληση σε ένα μόνο αποτέλεσμα, έτσι μπορείς κι εσύ να δεις τον εαυτό σου. Όπως ένα μελλοντικό έργο τέχνης, έτσι κι εσύ είσαι συνεχώς σε μία διαδικασία εξέλιξης. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς ή να αισθάνεσαι άσχημα αν δεν βλέπεις αποτέλεσμα γρήγορα. Αντιθέτως, πείσμωσε και δούλεψε με τον εαυτό σου.

Βρες τη συνήθεια που σε χαλάει

allakse-synhtheies

Πολύ συχνά, δεν σπαταλάμε ενέργεια και χρόνο να ανακαλύψουμε ποιες συνήθειες μας δημιούργησαν τα πράγματα που θέλουμε να αλλάξουμε στον εαυτό μας. Για παράδειγμα, προσπαθούμε να διώξουμε το επιπλέον βάρος κάνοντας πολύ γυμναστική, ενώ το πρόβλημα μας είναι ότι κάνουμε κακή διατροφή. Για να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, πρέπει να βρούμε τις συνήθειες που μας δημιουργούν προβλήματα και να τις ρυθμίσουμε έτσι ώστε να γίνουν ωφέλιμες.

Κάνε προσπάθεια κάθε μέρα

prospatheia

Η αλλαγή δεν έρχεται αν προσπαθείς μερικές μέρες και μετά σταματάς. Έρχεται μέσα από την αλλαγή τρόπου ζωής. Χρειάζεται καθημερινή αφοσίωση σε τέτοιο σημείο που οι καλές νέες συνήθειες αντικαθιστούν τις παλιές και αρχίζεις να βλέπεις τα αποτελέσματα.

Βάλε ρεαλιστικούς στόχους

realistikoi-stoxoi

Οι κακές συνήθειες δεν φεύγουν σε μία μέρα από την ζωή μας. Πρώτα λένε βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. Η ανυπομονησία δεν θα βοηθήσει αν θες να αλλάξεις. Η αλλαγή θέλει χρόνο, υπομονή και καθημερινή προσπάθεια. Βάλε κάποιους μικρούς στόχους κάθε φορά και δες να πετυχαίνεις σιγά σιγά την μεγάλη αλλαγή!

Κοιτάξου στον καθρέπτη

koitaksou-ston-kathrepti

Όχι κυριολεκτικά αλλά μεταφορικά, κοίταξε προσεκτικά τον εαυτό σου εσωτερικά. Βρες το χρόνο να μάθεις καλά ποιος είσαι και τι θέλεις. Αναρωτήσου σε ποιο σημείο ξέφυγε μία κατάσταση ή απόκτησες χαρακτηριστικά που δεν θες να έχεις! Θα αρχίσεις να γνωρίζεις τον εχθρό και θα βρεις τον τρόπο να πετύχεις την αλλαγή.

Βρες ανθρώπους που θα σου λένε την αλήθεια

eilikrineis-filoi

Αν όλο το περιβάλλον σου, σου λέει ναι σε όλα, ή σε επαινεί για όλα, τότε έχεις σοβαρό πρόβλημα. Χρειάζεσαι ανθρώπους που θα σε υποστηρίξουν αν χρειαστεί, αλλά επίσης θα σε επικρίνουν όταν έχεις άδικο. Με λίγα λόγια χρειάζεσαι ανθρώπους που θα σου λένε πάντα την αλήθεια. Το feedback είναι απαραίτητο για να εξελιχθείς.

Πάρε το ρίσκο

pare-to-risko

Δεν θα γίνεις ποτέ το άτομο που ονειρεύεσαι αν συνεχίσεις να είσαι ίδιος. Για να εξελιχθείς πρέπει να πάρεις το ρίσκο και να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα, γιατί αυτά σε κρατάνε στάσιμο. Αν και το άγνωστο είναι τρομακτικό, αν δεν είσαι διατεθειμένος να κάνεις το βήμα αυτό, θα μείνεις για πάντα όπως είσαι τώρα. Δες επίσης 8 τρόποι να νιώθεις άνετος όταν βρίσκεσαι υπό πίεση!

Related Posts