10 Συμβουλές για να διαχειριστείς καλύτερα τον ελεύθερο χρόνο σου!

by theman

Όλοι οι άνθρωποι έχουν κατά καιρούς ευχηθεί να έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο, είτε για τους εαυτούς τους είτε για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Θα σου δείξω δέκα τρόπους για να εκμεταλλευτείς πιο σωστά τον χρόνο που έχεις εκτός δουλειάς και υποχρεώσεων έτσι ώστε να μπορείς να βλέπεις τους ανθρώπους για τους οποίους νοιάζεσαι ή να εξελίσσεις τον εαυτό σου.

Πάντα υπάρχει αρκετός χρόνος για όλα, αν μπορέσεις να θέσεις προτεραιότητες στη ζωή σου, σε καθημερινή βάση. Οι συμβουλές που θα σου δείξω είναι απλές και θα διαπιστώσεις πως μόνο καλό μπορούν να σου κάνουν μακροπρόθεσμα. Πάμε να δούμε τι να κάνεις για να έχεις πιο ποιοτικό ελεύθερο χρόνο.

Πως να διαχειρίζεσαι αποτελεσματικότερα τον ελεύθερο χρόνο σου!

 

1) Κλείσε την τηλεόραση

antras blepei tv

Φυσικά το να βλέπεις τις ώρες που έχεις ελεύθερες τηλεόραση, όλοι γνωρίζουμε πως μόνο καλό δεν σου κάνει. Προσπάθησε να βγεις έξω, να συναντήσεις φίλους σου, δες και μια αγαπημένη σου σειρά στο κενό που θα έχεις, αλλά μην αναλώνεσαι σε αυτό το κουτί που δεν βοηθάει πουθενά.

2) Αξιοποίησε τον χρόνο σου όταν ταξιδεύεις

antras me e book

Όταν ταξιδεύεις, αντί να ακούσεις μουσική, ή να παρατηρείς απλά έξω από το παράθυρο, γράψε διαλέξεις ή ακουστικά βιβλία στο κινητό ή το τάμπλετ σου και μάθε κάτι καινούργιο. Αν προτιμάς να διαβάζεις, πάρε ένα βιβλίο, ένα e-book reader ή ένα περιοδικό με ένα θέμα που αγαπάς και γνώρισε καινούργια θέματα και ιστορίες μέσα από αυτό.

3) Άνοιξε τα mail σου δυο φορές την ημέρα

antas blepei upologisti

Είναι διαπιστωμένο, πως αν έχεις στο μυαλό σου όλη την ημέρα τα mail ή τα τηλέφωνα που θα λάβεις, δεν μπορείς να συγκεντρωθείς στην εργασία σου. Δώσε βάση σε αυτό που κάνεις και θέσε δυο συγκεκριμένες στιγμές την ημέρα που θα αφιερώσεις στα mail ή το σερφάρισμα.

Δες ακόμη 6 Συμβουλές για να γίνεις καλύτερος το 2018!

4) Δώσε προτεραιότητα στα πιο σημαντικά

antras mprosta se uplogisti

Το πιο σημαντικό που έχεις να κάνεις είναι να βάζεις σωστές προτεραιότητες. Δώσε βάση σε αυτά που πιστεύεις πως πρέπει να τελειώσεις πρώτα για να προχωρήσεις και άσε τα δευτερεύοντα σε δεύτερη μοίρα.

5) Φτιάξε πλάνο της εβδομάδας

antras grafei

Μπορείς να φτιάξεις ένα πλάνο στην αρχή της εβδομάδας για να μπορείς να θέτεις βάσεις και να δεις τι πρέπει να ολοκληρώσεις και τι μπορεί να περιμένει.

6) Συχνότερη άσκηση

antras me podilato

Η άσκηση βοηθάει στη σωστή λειτουργία του σώματος αλλά και του μυαλού. Με την κίνηση το σώμα σου στέλνει μηνύματα ευφορίας που όλοι οι άνθρωποι χρειάζονται. Δεν χρειάζεται να ασκείσαι σε έντονους ρυθμούς, το περπάτημα ή το σιγανό τρέξιμο είναι ιδανικά για εσένα που δεν έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο. Ακόμη, το ποδήλατο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος άσκησης.

7) Ποιοτικός ύπνος

antras me ksipnitiri

Ένας ποιοτικός ύπνος 7-8 ωρών σου προσφέρει μια κινητήριο δύναμη, η οποία σε βοηθάει να διεκπεραιώσεις κάθε υποχρέωσή σου. Ο ποιοτικός ύπνος είναι συνήθως από τις 11 μέχρι τις 7, με περιθώριο συν πλην μια ώρα.

8) Σήκω νωρίς από το κρεβάτι

antras ksipnaei prwi

Όταν ξυπνάς νωρίς η ημέρα φαντάζει πολύ μεγαλύτερη με αποτέλεσμα να έχεις πολύ χρόνο να προλάβεις υποχρεώσεις και να δεις και αγαπημένα σου πρόσωπα.

Μπορείς να δεις εδώ Η πρωινή ρουτίνα των επιτυχημένων ανθρώπων!

9) Δώσε βάση στην ουσία

filoi dinoun ta xeria

Μην παραμελείς τον εαυτό σου και κυρίως μην σπαταλάς τον χρόνο σου σε ανούσιες καταστάσεις. Να βρίσκεσαι με άτομα που σε νοιάζονται και σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφα.

10) Δες τους φίλους σου

filoi blepoun mpala

Το να βγεις με τους φίλους σου για ένα καφέ ή ποτό, μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικός τρόπος να ξεχάσεις μια άσχημη μέρα στη δουλειά, ή να περάσεις μια φανταστική βραδιά όπως παλιά. Μην αμελείς τη συναναστροφή μαζί τους, καθώς μόνο καλό μπορεί να σου κάνει.

Οι 10 αυτές συμβουλές θα σε βοηθήσουν να μπορέσεις να βρεις παραπάνω ελεύθερο χρόνο για εσένα και τους ανθρώπους που αισθάνεσαι πως παραμελείς. Δώσε βάση στον σωστό προγραμματισμό της ημέρας, αφιέρωσε ποιοτικό χρόνο σε εσένα και όλα θα μπουν σε μια σειρά.

Related Posts